• سه‌شنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۲۲:۳۵
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1403022518743
  • خبرنگار : 71573

حاشیه‌نگاری خبرنگار ایسنا از نمایشگاه کتاب

روز هفتم نمایشگاه کتاب؛ فرار از گرمای هوا به شبستان

روز هفتم نمایشگاه کتاب؛ فرار از گرمای هوا به شبستان

هفتمین برگ از دفتر سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران  ورق خورد؛ در این روز شهردار تهران برای بازدید به مصلی تهران آمد.

به گزارش ایسنا، سه‌شنبه، ۲۵ اردیبهشت، هفتمین روز از این دوره از نمایشگاه کتاب، تقریبا روز شلوغی را پشت سر گذاشت و در این روز شلوغ در ساعتی از روز تهویه شبستان به نظر درست کار نمی‌کرد و هوا بخصوص در راهروهای میانی مطبوع نبود.

در ابتدای روز شاهد حضور گسترده دانش‌آموزان و مهد کودکی‌ها بودیم و به‌مرور و به‌ویژه بعدازظهر شاهد حضور خانواده‌هایی بودیم که نمی‌خواستند به اصطلاح به شلوغی آخر هفته بخورند.

از یکی از اورژانس‌های مستقر در حیاط شبستان درباره علت مراجعه بازدیدکنندگان می‌پرسیم که بیشتر موضوع را گرمازدگی و افت فشار اعلام می‌کند.
در حیاط شبستان غرفه‌های با عنوان «بازی کتاب» وجود دارد که توپ را در تور بسکتبال می‌اندازید و جایزه می‌گیرید؛ به گفته متصدی که حضور دارد با اسکن کردن بارکد، و با قیمت قرعه بن کتاب ۵۰۰ هزار تومانی و ۱ میلیون تومانی دریافت می‌کنید.

بعدازظهرها، تخته‌هایی که برای بیان نظرات درباره حجاب تعبیه شلوغ شده و مباحثه و گعده‌ای که شکل می‌گیرد تردد را سخت می‌کنند.

  سخنگوی دولت، سیدعباس صالحی مدیر موسسه اطلاعات، علیرضا زاکانی شهردار تهران به نمایشگاه آمدند.


امروز مراسم جشن امضای بهمن فرمان‌آرا برگزار شد و طرفدارانش برای دیدار با او و گرفتن امضا به نمایشگاه آمده بودند.

روز هفتم نمایشگاه کتاب؛ فرار از گرمای هوا به شبستان

یا فرهاد حسن‌زاده، نویسنده مطرح کودک و نوجوان در  گشت و گذار خود با کودکانی روبه‌رو می‌شد که دلشان می‌خواست، کتاب‌شان توسط او امضا شود و عکسی به یادگار بگیرند؛ خود می‌گوید گاه کودکانی که چند سال پیش با من عکس گرفته‌اند، در صفحه خود بازنشر می‌کنند و الان جوانان برومندی شده‌اند.

 البته در گوشه و کنار شبستان و در میان راهروها بودند نویسنده‌ها یا مترجمان جوانی که علی‌الظاهر مخاطبانی در فضای مجازی هم دارند، به غرفه آمده و طرفدارانشان دنبال امضای آن‌ها هستند.

 بخشی از نمایشگاه کتاب نیز غرفه «مشاوره کتاب» است؛ در این بخش افراد متخصص مخاطبان را راهنمایی می‌کنند تا کتاب خوب بخوانند. اما گویا استقبال چندانی از آن‌ها نمی‌شود؛ متصدی‌ای می‌گوید امروز فقط ۱۰ مراجعه‌کننده داشتم. اکثرا نمی‌دانند دنبال چه کتابی هستند و به صورت کلی می‌گویند «رمان عاشقانه می‌خواهم» یا «رمان جذاب می‌خواهم». البته هستند کسانی که رمان‌خوان حرفه‌ای‌اند و مثلا رمانی خوانده‌اند که دوست داشتند و میخواستند رمان مشابه یا در همان سطح بهشان معرفی شود.


به گفته علی رمضانی، پرونده تخلف ۴ ناشر در هیأت رسیدگی ونظارت به تخلفات بررسی شده که غرفه ۳ ناشر یه صورت موقت بسته شده است؛ اما در گشت‌زنی در میان راهروها متوجه شدیم، احتمالا ناشر متخلف از پس پرده کتابش را می‌فروشد. پرده را کمی بالا می‌دهد تا مخاطب گذری کتاب‌ها را ببیند.

با توجه به قیمت بالای کتاب‌ها، برخی ناشران تخفیف بیشتری هم روی کتاب‌هایشان ارائه می‌دهند، تخفیف ۴۱ درصدی. برخی هم احتمالا برای آنکه به عنوان ناشر متخلف شناخته نشوند نوشته‌اند «تخفیف ویژه» زمانی که از میزان تخفیف می‌رسید می‌خواهند کتاب را انتخاب کنید و پای قیمت، تخفیف اعلام شود.
ترفند  دیگر جذب مخاطب، ارائه کتاب با قیمت قدیم است و ناشری تأکید دارد کتاب ۱۰ هزار تومانی هم داریم.

البته ناشر دیگری برای تبلیغ خود، سوژه یک سریال را بر سر غرفه خود نصب کرده بود.

روز هفتم نمایشگاه کتاب؛ فرار از گرمای هوا به شبستان


با توجه به اینکه بیست و پنجم اردیبهشت، روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت فردوسی است، انتظار می‌رفت نمایشگاه کتاب اقدام ویژه‌ای در این زمینه داشته باشد؛ مثلا نقالی همه‌پسندتر در شبستان و حیاط اجرا شود. در واقع به عنوان یک جشن به این روز نگاه شود اما متأسفانه جز در موارد محدود که کودکان نقالی داشتند، اقدام گسترده‌ای از نمایشگاه در این زمینه شکل نگرفته بود.

روز هفتم نمایشگاه کتاب؛ فرار از گرمای هوا به شبستان


علی رمضانی نیز میزان فروش در بخش حضوری تا پایان ششمین روز را مجموعا ۲۰۱ میلیارد تومان اعلام کرد که ۶۹ میلیارد از طریق درگاه غیررسمی و باقی از درگاه‌های رسمی بود. در بخش مجازی ۸۲ میلیارد تومان تا پایان شب گذشته فروش انجام شد.

به گفته او نمایشگاه کتاب در مجموع تا پایان روز ششم ۲۸۳ میلیارد تومان فروش داشته است، در حالیکه سال گذشته نمایشگاه در همین بازه زمانی ۱۴۴ میلیارد تومان فروش داشت و در این دوره فروش نزدیک دو برابری را تجربه می‌کنیم.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

 انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha