مسلم غلامی فرماندار شهرستان کبودراهنگ در این مراسم اظهار کرد: متأسفانه در شهرستان کبودراهنگ میزان زحمت کشاورزان با درآمد و ارزشافزوده اقتصادی آنها همخوانی ندارد که در این رابطه توجه به اقدامات ترویجی، ترغیب کشاورزان به کشتهای جایگزین و بهرهوری بالا توسط جهادکشاورزی ضرورت دارد.
غلامی خشکسالی و عدم توجه به اقتصاد کشاورزی را از عوامل عدم همخوانی درآمد و میزان زحمت کشاورزان در فاصله زمانی کشت تا برداشت و فروش محصول کشاورزان منطقه دانست و افزود: از جهادکشاورزی درخواست داریم کشتهای جایگزین را که با آب و هوا و میزان آبهای زیرزمینی شهرستان در رابطه با تولیدات کشاورزی دارای سازگاری است، بیش از گذشته در این شهرستان بین کشاورزان با آموزش و ترویج توسعه دهد.
وی همچنین با تأکید بر اینکه از سازمان جهادکشاورزی استان همدان درخواست داریم با سیاستگذاریهای لازم و با برنامههای مدون میزان فاصله زحمت کشاورزان در زمان کاشت، داشت و برداشت محصول را با درآمد آنها به نقطه مطلوب برساند، تصریح کرد: علاوه بر تولید، یکی از دغدغههای حوزه کشاورزی حوزه اقتصاد کشاورزی است تا با این اقدام ارزشافزوده دوچندان نصیب کشاورزان شود.
غلامی در ادامه بیان کرد: «کاملینا» گیاهی ناشناخته، کمتوقع و استراتژیک برای کاهش واردات روغن است که با توجه به تشدید خشکسالیهای اخیر نقش بسیار مهمی در اجرای طرح اصلاح الگوی کشت دارد و معرفی این گیاه میتواند گامی مؤثر در اقتصادی کردن کشاورزی، ایجاد اشتغال جدید و پایدار باشد.
وی اضافه کرد: اجرای طرح اصلاح الگوی کشت یکی از راهکارهای مقابله با خشکسالی محسوب میشود که در دولت سیزدهم کلید خورد و این طرح، راهبردی هوشمندانه برای مدیریت مصرف آب و افزایش بهرهوری در شرایط خشکسالی و بحرانی منابع آبی است و این طرح از جایگزینی گیاهان کمآبطلب و باارزش استقبال میکند.
غلامی خاطرنشان کرد: در سالجاری ۶۶ هکتار از مزارع این شهرستان در راستای طرح جهش تولید زیرکشت کاملینا رفته است که در این رابطه بیشترین سطح زیرکشت کلزا به میزان ۴۰ هکتار به روستای قباقتپه اختصاص دارد.
مدیر جهاد کشاورزی کبودراهنگ هم با بیان اینکه طی سه سال گذشته با انجام طرح جهش تولید در دیمزارها حدود ۱۰ هزار هکتار از سطوح آیش شهرستان به کشت محصولات تناوبی از جمله نخود، عدس، گلرنگ، کاملینا و گیاهان دارویی اختصاص یافته است، گفت: سطح آیش شهرستان پتانسیل بسیار خوبی برای تحقق جهش تولید در بخش کشاورزی شهرستان به شمار میرود.
به گزارش ایسنا، میانگین برداشت محصول کاملینا از هر هکتار مزرعه کاملینا حدود یک تن بوده که در سالجاری برداشت ۶۶ تن کاملینا از مزارع کبودراهنگ پیشبینی میشود.
انتهای پیام
نظرات