عبدالمجید دیناروند چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه به استقبال پیک میرویم به طوری که امسال پنج درصد از انرژی مورد نیاز کشور را در پیک بار به عهده خواهیم گرفت، اظهار کرد: آمادگی نیروگاه شهید مفتح همدان ۹۹ درصد بوده و در کشورهای پیشرفته هم این رقم تحسینبرانگیز است.
وی تصریح کرد: نیروگاه شهید مفتح سال گذشته افتخارات ارزندهای کسب کرده و توانسته با حداقل تریب حتی از استاندارد جهانی هم پایینتر، کار خود را به اتمام برساند و رکورد تولید ۳۰ سال گذشته نیروگاه را کسب کرد.
مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح همدان با اشاره به اینکه نیروگاه توانسته هرساله رکورد بهتری از سال قبل داشته باشد، افزود: نیروگاه کلاس اف امسال در کشور بومیسازی میشود و مراحل پایانی خود را سپری میکند، این نیروگاه جدیدترین نیروگاهی است که صنعتی شده و حدود ۶۵ درصد راندمان دارد.
وی با بیان اینکه راندمان نیروگاه شهید مفتح همدان با تعمیر و نگهداری مناسب سه دهه از عمر خود را سپری کرده است، یادآور شد: نیروگاه شهید مفتح با راندمان ۳۹ درصدی تحویل بهرهبردار شده بود و امروز با گذشت سه سال ۳۸ درصد راندمان دارد؛ یعنی در ۳۰ سال گذشته تنها یک درصد افت راندمان داشته است.
دیناروند تأکید کرد: در نیروگاه شهید مفتح همدان رباتی اختراع شده که در کل کشور بینظیر است به طوری که وارد مسیرهای باریک توربین میشود و پرههای توربین را مورد بازدید قرار میدهد.
مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح همدان اظهارکرد: تمام تجهیزات نیروگاه در صورت نیاز به تعمیر در داخل نیروگاه ساخته میشود و از طرفی تعمیرات ما پایین است که نشان از نگهداری خوب این تجهیزات دارد.
وی اظهارکرد: امسال برق خانگی و صنعتی در اولویت تأمین قرار دادهایم و سعی میکنیم با مدیریت مصرف بتوانیم در تمام سال تقریباً نیاز به انرژی یکسان داشته باشیم.
وی با تأکید بر مدیریت مصرف، خاطرنشان کرد: مدیریت مصرف کمک میکند انرژی یکنواختی در تمام طول سال توزیع و مصرف شود.
دیناروند ادامه داد: نیروگاه شهید مفتح برای تأمین برق هموطنان از مهرماه برنامهریزی دقیق تعمیراتی و پایشهای بهنگام از تجهیزات داشته و با استفاده از روشهای پیشبینانه هزینههای تعمیرات را به حداقل رساندیم و تجهیزاتی که نیاز به تعمیرات داشته، تعمیر شده است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: با روشهای نوین تعمیراتی و پایشها توانستیم ۳۴۰۰ ساعت تعمیرات در واحدهای چهارگانه بخار نیروگاه شهید مفتح همدان و نیروگاه گازی درود لرستان داشته باشیم.
دیناروند با بیان اینکه سال گذشته به تولید به نزدیک هفت میلیارد کیلووات ساعت رسیدیم و امسال هدفگذاری گذر از این عدد است به طوری که سال ۱۴۰۳ بیش از هفت میلیارد کیلووات ساعت تولید خواهیم کرد، افزود: در دولت سیزدهم توانستیم ۹۰۰۰ مگاوات به شبکه برق کشور اضافه کنیم و به استقبال پیک میرویم و حدود پنج درصد از انرژی مورد نیاز هموطنان را در پیک بار بر عهده میگیریم.
وی با اشاره به شعار سال گفت: برای تحقق شعار سال دو برنامه عمده داریم به طوری که افزایش مگاوات تجمیعی و میزان آمادگی نیروگاه و کاهش میزان محدودیتها را در برنامه قرار دادهایم.
مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح همدان با بیان اینکه در این نیروگاه هزار مگاوات برق تولید میشود، اظهار کرد: میزان مصرف هر هموطن دو تا ۲.۵ برابر استاندارد مصرف است.
دیناروند درباره استفاده از کولرهای گازی تصریح کرد: میزان مصرف کولرهای گازی ما معادل مصرف یک کشور با جمعیت ۱۲۰ میلیون نفر است.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق شهید مفتح و نیروگاه درود درباره برج خشک ۲ نیز اظهار کرد: برج دو توسط پیمانکار در حال ساخت است این برج در اختیار ما نیست و تا زمانی که تکمیل نشود، تحویل ما داده نمیشود.
وی با اشاره به مصرف پساب فاضلاب در نیروگاه شهید مفتح همدان مطرح کرد: پساب بعد از تصفیه وارد استخر شده و جذب خاک و سطح آبهای زیرزمینی میشود.
دیناروند با بیان اینکه مصرف پساب نیروگاه ۷ میلیون مترمکعب پساب در سال است، گفت: در زمان پیک مصرف تابستان ساعت ۱۷۰۰ مترمکعب میزان مصرف پساب است.
دو پسماند، پساب فاضلاب و مازوت مصرف میکنیم و نور تحویل میدهیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۹۳ درصد مصرف پساب فاضلاب در نیروگاه صورت گرفت، خاطرنشان کرد: یک و نیم درصد از پساب مصرفی را به سفرههای زیرزمینی برمیگردانیم.
وی گفت: بیش از ۱۳۰ هزار درخت در نیروگاه کاشته شده و ۴۰ هزار نهال را با طرح خانه به خانه به روستائیان تحویل دادهایم همچنین امسال ۲۰۰ هزار نهال آماده کردیم که در اسفندماه در روز درختکاری بین روستاهای اطراف توزیع کنیم.
مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح همدان درباره مصرف گاز در این نیروگاه بیان کرد: تخصیص سوخت در دیسپاچینگ گاز کشور اتفاق میافتد و سهمیه گاز به نیروگاه تحویل میشود و نیروگاه هیچ سهمی در انتخاب نوع سوخت مصرفی خود ندارد.
وی تأکید کرد: انتخاب سوخت بر عهده ما نیست اما اولویت مصرف برای ما گاز است و در شرایط خاصی ما مجبوریم از سوخت مازوت استفاده کنیم.
دیناروند با بیان اینکه در مواقع پیک که نیروگاه با ظرفیت کامل فعال است، روزانه پنج میلیون لیتر تا ۵۱۰۰ میلیون لیتر سوخت مازوت مصرف میشود، یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۶۵ درصد مصرف ما گاز بود و حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد مصرف مازوت داشتیم به طوری که سال گذشته سال خوبی در مصرف گاز داشتیم.
وی با اشاره به پیشبینی افزایش پنج درصدی مصرف برق کشور افزود: فرهنگ صرفهجویی و مشارکت مردمی در مدیریت مصرف میتواند به شبکه برق کمک کند.
وی درباره اینکه نیروگاه عامل ایجاد فروچاله در منطقه بوده است، یادآور شد: نیروگاه به اندازه مصرف خود در ایجاد فروچاله مقصر بوده است.
مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح همدان با بیان اینکه نیروگاه یک درصد از آبهای زیرزمینی استفاده کرده است، تصریح کرد: نیروگاه در برداشت از آبهای زیرزمینی از سال ۷۳ تا ۹۵ سهم داشته اما نه بیشتر چرا که از سال ۹۵ هیچ برداشتی از چاههای نیروگاه صورت نگرفته است.
دیناروند با بیان اینکه از سال ۹۵ نیروگاه تصمیم گرفته از پساب استفاده کند، گفت: باید از کسانی که میگویند نیروگاه عامل ایجاد فروچاله بوده، پرسید فروچالههایی که بعد از این اقدام ایجاد شده است، از کجا نشأت گرفته؟
وی اظهار کرد: براساس آمار شرکت آب منطقهای، سال ۹۷ کشاورزان منطقه ۶۴۵ میلیون مترمکعب آب استفاده کردند و از چاههای غیرمجاز هم برداشت شده که مقدارش مشخص نیست. حال نیروگاه با مصرف ۱۰ میلیون مترمکعب آب فروچاله ایجاد کرده؟ مصرف کشاورزی به صورت بیرویه نیروگاه را هم دچار تهدید کرده است.
وی با اشاره به اینکه تیم کارآموزی دانشگاه صنعتی در نیروگاه توانستند پرینتر سه بعدی بسازند، تصریح کرد: ارتباط خوبی با دانشگاه داریم و دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه بوعلی و صنعتی فعال است و ۲۷ نفر از دانشجویان نخبه دانشگاه بوعلی و صنعتی همدان جذب نیروگاه شدند.
انتهای پیام
نظرات