به گزارش ایسنا، «حصار موش» نوشته حسین قسامی در ۱۳۲ صفحه با شمارگان ۷۰۰ نسخه و بهای ۱۲۰ هزار تومان در نشر چشمه عرضه شدند.
در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: حسین قسامی نویسندهای جوان، پرکار و تواناست که تاکنون شش رمان از او منتشر شده است. داستان «حصار موش» در یک اردوگاه پناهجویان در یونان میگذرد. اردوگاهی که به دلیل ازدحام بیش از حد مهاجران، بدل به زندانی تنگ و مخوف شده است. پناهندهها، که اغلب سوری، ایرانی و افغانستانی هستند، در آرزوی امنیت و آیندهای که از آنها سلب شده به آنجا پناه آوردهاند، اما در این سیاهچاله به چنان پلیدی و نکبتی دچار میشوند که یادآور خشم خدایان یونان است که بر سر مغضوبان آوار میشد. اسد، تراب و زبور سه پناهندهای هستند که در میان چادر مهاجران پرسه میزنند و با اخاذی و دزدی از بقیه روزگارشان میگذرد. در یکی از این دزدیها اوضاع طبق برنامه پیش نمیرود و آنها مرتکب قتلی هولناک میشوند. این قتل سررشته اتفاقاتی میشود که دامن تمام اهل جزیره را میگیرد و سرنوشتشان را دستخوش تلاطم و ناخوشی میکند. حسین قسامی در این رمان تصویرهایی چنان دلهرهآور و غریب آفریده که خواننده را در هر فصل با احساساتی متضاد و شگرف روبهرو میکند، تصاویری در ردیف تابلوهای آخرالزمانی از جشنها و آیینهای خونبار زئوسی.
همچنین کتاب «باغهای ارغوانی» نوشته فرید حسینیان تهرانی در ۱۱۳ صفحه با شمارگان ۷۰۰ نسخه و قیمت ۱۲۵ هزار تومان در نشر یادشده راهی بازار کتاب شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب میخوانیم: «باغهای ارغوانی» ذوقورزی نویسندهای جوان اما پُرکار است. فرید حسینیان تهرانی در این رمان دست به کاری بزرگ شده و با بهرهگیری از متون داستانی پیش از خود نوعی تاریخ ادبیات جدید ابداع کرده است. در خلال کلمات و عناصر داستانی آن میتوان خطوربط بسیاری از ویژگیهای فرهنگی و شخصیتی ایرانیان در قرن گذشته را به چشم دید.
ناصر، قهرمان باغهای ارغوانی، یک کپیرایتر است که از نوشتن شعارهای تبلیغاتی و تولید محتوا روزگار میگذارند. تعطیلات عید است و او به همراه مادرش، خانم اولیا، به سفر تفریحی کوتاهی به اطراف تهران رفته است. او مدتی است به خواندن خاطرات ناصرالدینشاه و داستانهای شاهشهید علاقه پیدا کرده است. در این سفر با پسربچهای مواجه میشود که انشای سادهای نوشته و کاغذ انشا را باد اتفاقی به دست ناصر میرساند. نثر کودکْ ناصر را یاد نوشتههای سلطان صاحبقران میاندازد. همزمانی این رخدادها باعث درهمآمیزی چند روایت در ذهن او میشود. روایتهایی که دیگر فقط مربوط به ناصر و مادر و زمانهاش نیست، بلکه روایتی است از سیر تاریخ مملکتی که، متأثر از عقدههای شخصی و جمعی، مدام تغییر مسیر میدهد.
«باغهای ارغوانی» رمانی در اهمیت کلمات و روایت است؛ قدرتی که روایتها در تغییر واقعیت و تثبیت حقیقت دارند.
«در اهمیت مرگ بیمورد آقای بادیاری: یک داستانِ نهچندان بلند» از میلاد روشنی پایان دیگر کتاب منتشر شده در نشر چشمه است که در ۱۴۴ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۱۲۵ هزار تومان در دسترس قرار گرفته است.
در پشت جلد کتاب نوشته است: اولین نوولای میلاد روشنی پایان درباره میرایی و جاودانگی است. این اثر همچون کوه یخی از مفاهیم و تصاویر است. آقای بادیاری خودکشی کرده و خانوادهاش در بهتاند. اعضای خانواده هرکدام راهی برای کنار آمدن با این مرگ پیش میگیرد و بهدنبال دلیلی برای این تصمیم پدر میگردد. کوچکترین پسر بادیاری اما بهدنبال علتی ریشهایتر است، خودش را در باغ خانوادگی حبس میکند و عهده میبندد که تا وقتی قصهای ننوشته بیرون نیاید. نوولای در اهمیت مرگ بیمورد آقای بادیاری همچون باغ بزرگ و کهنی است که هر شاخه درختش سرانگشت اشارهای است به دری نیمهباز. پشت هر درش هزارتویی است با دیوارهای آشنا اما گیجکننده. همین ویژگی غریب باعث شده تا با داستانی جذاب و تودرتو مواجه شویم. روشنی پایان با استفاده از مفاهیم عرفانی و فلسفی داستانی پرداخته که یادآور نمونههای اعلای رئالیسم جادویی است.
انتهای پیام
نظرات