محسن محمدنیا در گفت و گو با ایسنا ورزش را یکی از عوامل سلامتی انسان و محیطزیست دانست و افزود: امروزه به علل متعددی مانند زندگی ماشینی، توسعه آپارتماننشینی، تماشای بیشتر تلویزیون و بازیهای رایانهای، تحرک افراد کاهش پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: علل فوق موجب شده تا بسیاری از انسانهای امروزه به کالری کمتری نسبت به انسانهای گذشته نیاز داشته باشند ولی با گرایش افراد به غذاهای پرکالری، آماده، با چربی، قند و نمک بالاتر از میزان نیاز بدن و کاهش مصرف لبنیات، رسیدن ریزمغذیها به بدن دچار اختلال شده و شیوع اضافه وزن و چاقی رو به افزایش است.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین مطالعه STEPS حدود ۶۳ درصد افراد بالای ۱۸ سال در کشور ما دچار اضافه وزن و چاقی هستند که نتیجه این وضعیت افزایش شیوع بیماریهای غیر واگیر از جمله دیابت و فشارخون بالا بوده است.
وی بیان کرد: رفتارهای نادرست در شیوه زندگی به طور جدی باعث تهدید سلامتی انسان با بیماریهای مختلفی شده است که اتفاقاً بخش زیادی از آنها قابل پیشگیری است. یکی از راههای پیشگیری، ورزش منظم است.
محمدنیا تصریح کرد: از ورزشهای در دسترس میتوان به پیادهروی، دویدن، دوچرخهسواری و ورزشهای کششی و قدرتی اشاره کرد که میتواند به صورت فردی یا گروهی انجام شود.
وی افزود: هر فرد برحسب شرایط زندگی و سلامتی میتواند پیاده به محل کار برود، پیاده به خرید برود، به جای آسانسور از پله استفاده کند، در منزل به گل کاری بپردازد، یا در پارکها و جادههای سلامتی به پیادهروی و دوچرخهسواری بپردازد.
این کارشناس ورزش برنامهریزی و سرمایهگذاری در طول زندگی برای ورزش را بسیار مهم دانست و گفت: این ورزشها فواید بسیار زیادی برای انسان و محیطزیست دارد به طوری که یادگیری، خلاقیت و بازدهی انسان را افزایش میدهد.
وی اظهار کرد: ورزش در سالمندان میتواند با افزایش خونرسانی به مغز، احتمال ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد، همچنین با کنترل قند، چربی و فشارخون، باعث کاهش بیماریها میشود.
محمدنیا عنوان کرد: ورزش در کنار دیگران مزایای زیادی دارد؛ چراکه سرمایههای اجتماعی (دوست، مربی، همراه و هم صحبت) را افزایش داده و باعث کاهش بیماریهای روحی روانی نیز میشود. ورزش با حفظ توده عضلانی و مصرف انرژی پایه، پدیده سالمندی را به تأخیر انداخته و عمر انسان را طولانیتر میکند.
وی در همین خصوص از همه شهروندان خواست حتماً در زندگی پرمشغله امروزی وقتی برای ورزش بگذارند تا سالمتر پیر شده و دوران سالمندی مستقلتری داشته باشند. افراد مبتلا به بیماری که تاکنون ورزش با شدت متوسط و بالاتر نداشتهاند، قبل از شروع ورزش باید با پزشک خود مشورت کنند.
انتهای پیام
نظرات