ماراتن کنکور در استان یزد نیز با حضور ۱۵ هزار و ۳۲۴ نفر طی روزهای آتی برگزار میشود تا داوطلبان در نوبت اول این آزمون اندوختههای علمی خود را محک بزنند. به طور حتم آن گروه از داوطلبانی که با هدف مشخص، دو تا سه سال پایانی دوره تحصیلی خود را با برنامهریزی برای قبولی در رشته و دانشگاه مورد نظر خود گذراندهاند، باید منتظر کسب نتایج بهتری نسبت به آن دسته از دانش آموزانی باشند که مدت کمتری به مرور دروس و کسب مهارت تست زنی صرف کردهاند.
برای اطلاع از حال و هوای داوطلبان کنکور امسال به سراغ تعدادی از آنها رفتیم؛ عمدتاً توکل بر خدا میکنند و ضمن امیدواری به نتیجه آزمون، میگویند؛ اضطراب دارند و احساس میکنند بسیاری از مواردی که بارها مرور کردهاند، گاهی از ذهنشان پاک می شود. امید دارند که نتیجه زحمات خود را ببینند اما استرس نیز تا روز برگزاری آزمون آنان را رها نمیکند.
«مریم حسینی» دانشآموز رشته تجربی است و برای قبولی در یکی از رشتههای زیر مجموعه پزشکی و پیراپزشکی تلاش میکند.
وی درباره احساس خود به خبرنگار ایسنا میگوید: استرس زیادی دارم، البته میدانم که تمام تلاش خود را کرده و مطمئن هستم که در یکی از رشتههای مورد نظرم قبول می شوم اما از این که زمان باقی مانده برایم کندتر از معمول در حال گذر است، استرس بیشتری میگیرم.
وی اضافه میکند: اولین انتخاب من به طور حتم قبولی در دانشگاههای سراسری و مراکز آموزش عالی زیر مجموعه آنهاست اما اگر دانشگاه آزاد اسلامی هم قبول شوم، باز هم خوشحال میشوم زیرا معتقدم که مهم کسب مهارت و دانش است که بستگی به خود فرد دارد.
«علی میرزایی» نیز در رشته ریاضی درس می خواند. او رشته مهندسی برق را دوست دارد و این رشته را به صورت تجربی در سالهای اخیر آموخته است.
وی اظهار میکند: آرزوی من این است که رشته برق را به صورت علمی و دانشگاهی در دانشگاه بگذرانم و مدرک کسب کنم اما اگر قبول هم نشوم، مهم نیست چرا که من تا اندازه زیادی مهارت تجربی در این رشته و کاربرد آن در بخشهای صنعتی و حتی خانگی را کسب کردهام.
«رامین شکرابی» نیز داوطلب گروه آزمایشی هنر است. او یک سال گذشته را روزانه ۶ تا ۷ ساعت مطالعه کرده و سال دومی است که در آزمون سراسری شرکت می کند و البته علاقهاش به تئاتر و بازیگری است.
رامین میگوید: هر چند سال که پشت کنکور بمانم، مهم نیست ولی باید در رشته مورد نظرم در دانشگاه هنرهای زیبا قبول شوم.
وی ادامه میدهد: رتبههای امسالم در آزمونهای آزمایشی نسبت به سال گذشته بهتر بود چرا که تلاش بیشتری کردم و امسال جدیت و عزم بیشتری برای قبولی در رشته مورد علاقهام دارم. ضمن اینکه استرس زیادی هم دارم.
«سید سامان حسینی» یکی دیگر از داوطلبان کنکور هم میگوید: کنکور مانند یک جنگ است که باید بر سر یک رتبه و یک رشته بجنگی. روزانه ۹ تا ۱۰ ساعت درس میخوانم، در مدرسه پایگاه داریم اما من خواندن در خانه را ترجیح میدهم چون فضای خانه ارامش بهتر و بیشتری دارد.
یکی دیگر از داوطلبان کنکور سراسری رفتن به کتابخانه را نوعی اتلاف وقت میداند و میگوید: با وجود رخ دادن اتفاق ناگوار در زندگیام خانواده کاملا مرا مورد حمایت قرار دادند، محیط خانه آرام است و نیازی نیست که برای درس خواندن به کتابخانه بروم، وقت رفت و آمد به کتابخانه را صرف درس خواندن میکنم.
«استرس و توکل بر خدا» جمله مشترکی است که در کلام بسیاری از داوطلبان کنکور به چشم میخورد؛ چه آنان که تلاش زیادی داشته و چه آنان که آزمون سراسری را چندان مهم و جدی تلقی نمیکنند.
البته هر چند گذر از سد کنکور برای ادامه مسیر زندگی داوطلبان کنکور مهم به شمار میآید ولی در سالهای اخیر، کارشناسان آموزش و روانشناسان بسیار بر این جمله که «کنکور تعیین کننده اصلی مسیر زندگی نیست» تاکید دارند و برخی خانوادهها نیز دریافتهاند که کنکور و پذیرش در دانشگاه تنها راه خوشبختی و سعادتمندی فرزندانشان نیست.
حتی مسئولان نیز بارها بر نیاز کشور به ویژه در حوزههای تولید به افراد ماهر و مهارت دیده تاکید کردهاند چرا که امروزه دیگر تنها با تحصیل و یادگیری تخصص به شیوه نظری و دریافت مدرک نمیتوان مسیر توسعه پایدار کشور را رقم زد و کشور در کنار افراد متخصص و صاحب ایده، نیازمند نیروهای ماهر و با استعداد است.
این روزها برخی خانوادهها در کنار امر تحصیل، موضوع مهارت افزایی فرزندان خود را مورد اهتمام دارند به طوری که بعضاً حتی فرزندان خود را از سنین کودکی در مسیر آموزش رشتههای مهارتی، فنی و تخصصی مهم و مورد نیاز کشور قرار میدهند تا فرزندانشان پس از اتمام دوره تحصیلی، در سایر حوزهها نیز صاحب مهارت باشند یا به فرض نگذراندن دوره آموزش عالی، بتوانند با تکیه بر مهارت خود امکان بیشتری برای ورود به بازار اشتغال و تاثیرگذاری بر جامعه داشته باشند.
البته با وجود این، هنوز هم برگزاری و شرکت در کنکور و پذیرش در دانشگاه برای بسیاری از خانوادهها و افراد، مرحله مهمی از زندگی محسوب میشود چرا که نقش تعیینکنندهای در مسیر شغلی، اقتصادی و حتی ازدواج آنان به شمار میرود.
به گزارش ایسنا، نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳، طی روزهای پنجشنبه و جمعه ۶ و ۷ اردیبهشت به صورت سراسری در نقاط مختلف کشورمان برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات