مجید دهقانیزاده در یازدهمین نشست ستاد درآمدها و تجهیز منابع استان یزد که در محل سالن اندیشه سازمان مدیریت و برنامهریزی یزد برگزار شد، با اشاره به اینکه استان یزد در سالهای اخیر با وجود قرار گرفتن در جمع ۱۰ استان برتر کشور از نظر اقتصادی، با چالشهایی در زمینه تحقق درآمدهای استانی مواجه بوده است، گفت: یزد در چندین سال قبل جزو هفته و یا هشت استان کشور با بالاترین میزان درآمد مطلق بود ولی این رتبه در سال جاری به جایگاه دهم رسیده است.
وی با توجه به چالش های موجود در سطح استان یزد از جمله وجود معافیتهای مالیاتی مرتبط با مناطق محروم، خاطرنشان کرد: رتبه استان از لحاظ درآمدی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ تنزل و به رتبه ۱۱ رسیده است که در این زمینه لازم است از تمام ابزارها استفاده تا درآمدهای استان متناسب با واقعیتهای موجود استان شود. در عین حال ارقام معافیتهای موجود در مقایسه با رقم سهمیه درآمدی استان بسیار قابل توجه است.
رییس ستاد درآمدها و تجهیز منابع استان با بیان اینکه استان یزد از لحاظ اندازه اقتصادی در جایگاه دهم کشور قرار دارد، افزود: درآمد استان یزد در لایحه بودجه ۱۴۰۴ رشد ۲۶ درصدی داشته است که در این زمینه استان در جایگاه یازدهم کشور قرار دارد.
دهقانیزاده از تهیه پیش نویس نظام درآمد هزینه استانها که در برنامه هفتم توسعه پیشرفت پیش بینی شده به عنوان یک فرصت یادکرد و گفت: با تصویب این آیین نامه اجرایی در هیات محترم دولت، ظرفیتهای خوبی برای استانها دیده شده است که از جمله آن میتوان به استفاده از ظرفیت خزانه معین استان و مازاد درآمدها اشاره کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بسیاری از پروژههای استان یزد به دلیل کمبود اعتبار کند یا متوقف شدهاند، ابراز امیدواری کرد که با تصویب نظام درآمد- هزینه استانها و وصول مناسب درآمدها، گره پروژههای عمرانی استان باز شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد همچنین با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ اگر درآمد استان یزد ۱۰۰ درصد محقق شود، تخصیص پروژههای عمرانی حداکثر ۴۰ درصد خواهد بود، گفت: اغلب استان های کشور هدف گذاری کردهاند که تحقق ۱۱۰ درصدی درآمد داشته باشند، تا براساس توافقات صورت گرفته با سازمان برنامه و بودجه کشور اگر درآمد استانها از ۱۰۰ درصد عبور کند، به ازای هر یک درصد، چهار درصد تخصیص عمرانی و سه درصد اعتبارات جاری به استان اضافه خواهد شد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت یزد، دهقانیزاده در پایان با اشاره به ضرورت تعیین تکلیف مناطق محروم در سطح کشور، گفت: در این زمینه به کشور پیشنهاد شده است که دو لیست مناطق محروم تهیه که یکی برای مناطق محروم از معافیت مالیاتی و یکی دیگر برای بهرهمندی از اعتبارات محرومیت زدایی باشد که به این طریق میتوان بخشی از مشکلات ساماندهی معافیتهای مالیاتی در زمینه مناطق محروم را حل و فصل کرد.
انتهای پیام
نظرات