• یکشنبه / ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1403012613896
  • خبرنگار : 71021

راه‌اندازی «گردشگری مقاومت» در ایران

راه‌اندازی «گردشگری مقاومت» در ایران

در دو سال گذشته بیش از ۴۰ میز برای گردشگری راه‌اندازی شده است، از گردشگری ادبی تا اسب، خوراک و جنگ. حالا مدتی است «میز گردشگری مقاومت» نیز فعال شده که به گفته مسئول دبیرخانه آن قرار است عمق تاریخ مقاومت در حوزه ملی را نشان دهد و مفاهیم و گفتمان مقاومت را در بستر گردشگری انتقال دهد.

محمدرضا فکوری که دبیر گردشگری مقاومت است، در گفت‌وگو با ایسنا درباره هدف و رویکردی که در این حوزه تعریف شده و تفاوت آن با گردشگری جنگ، اظهار کرد: کار اصلی ما خوانش تاریخ  و هویت‌بخشی است تا چرخش بین‌ نسلی و انقطاع نسلی ایجادشده کاهش یابد.

او ادامه داد: گردشگری مقاومت عمق روایت‌ تاریخی مقاومت ‌در حوزه ملی را نشان می‌دهد. از دیرباز تا کنون فرهنگ مقاومت در ایران‌زمین بوده است، مثلا ما حتی معتقدیم «شاهنامه» روایت ایستادگی و مقاومت مردم ایران‌زمین در مقابل دیو و دد و دژخیمان بوده است.

فکوری افزود: تفاوت گردشگری مقاومت با گردشگری جنگ در این است که «جنگ» یک قطعه از پازل گردشگری مقاومت و یک برهه از مقاومت است که پس از انقلاب اسلامی به وجود آمده است. درحالی‌که ما قبل از انقلاب اسلامی، عمق تاریخی داشته‌ایم که ریشه آن باعث شد در جنگ تحمیلی، هشت سال ایستادگی کنیم.

راه‌اندازی «گردشگری مقاومت» در ایران

مسئول دبیرخانه گردشگری مقاومت در پاسخ به این پرسش که محصول گردشگری مقاومت چیست و دقیقا چه چیزی به مردم معرفی یا عرضه می‌شود؟ اظهار کرد: در دبیرخانه سه کار در حوزه گردشگری مقاومت انجام می‌دهیم؛ شناسایی شخصیت‌ها که در مقاومت ملی فعال بودند، از جمله «فرخی یزدی»، «عارف قزوینی»، «میرزاده عشقی»، «پروفسور آشتیانی» یا «بی‌بی مریم بختیاری»، معرفی فیلسوف‌ها و اندیشمندان و عارفانی که هویت ما را تقویت کردند همچون بایزید بسطامی. در واقع، میز گردشگری مقاومت سیاست‌گذار است که در کنار شناسایی شخصیت‌ها و چهره‌ها، مکان‌ها و رویدادها را هم شناسایی و برای آنها تولید محتوا می‌کنیم. ما ظرفیت گردشگری مجازی را به کار می‌گیریم و حتی برای کودکان کتاب تولید می‌کنیم و در نهایت تورها را به این سمت هدایت می‌کنیم و محتوا در اختیارشان می‌گذاریم. میز گردشگری مقاومت تور برگزار نمی‌کند.

او اضافه کرد: بسیاری از مردم از مکان‌رویدادهایی که محل مقاومت بوده‌اند، هیچ اطلاعی ندارند، مثل آنچه در تنگستان بوشهر اتفاق افتاد. کار اصلی ما خوانش تاریخی و هویت‌بخشی است تا چرخش بین ‌نسلی و انقطاع نسلی ایجادشده کاهش یابد.

راه‌اندازی «گردشگری مقاومت» در ایران

فکوری درباره ماجرای نقشه و جدولی که چندی پیش در غرفه میز گردشگری مقاومت در نمایشگاه گردشگری تهران به نمایش گذاشته شده و درباره وضعیت اجرای تور و سفر به  کشورهای یمن، سوریه، لبنان و عراق توضیحاتی داده بود، گفت: این‌ها کشورهایی هستند که در حوزه مقاومت فعال بوده‌اند و برخی از آنها در حال بررسی هستند تا ظرفیت‌هایشان در این حوزه احصا شود و نیروهای مردمی این کشورها را شناسایی می‌کنیم و کار یاد می‌دهیم تا مردم به آن مناطق سفر کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha