به گزارش ایسنا، چامۀ این شماره با چند شعر تازه از محمدباقر کلاهی اهری، شاعر برگزیدۀ شعر فجر سال پیش آغاز شده است. گفتوگوی اصلی این شماره به فیض شریفی اختصاص دارد. او در بخشی از مصاحبهاش با صادق رحمانی چنین گفته است: «روزی در نمایشگاه کتاب شیراز، با منصور اوجی، کتاب «تا نظم هندسی واژهها»ی حقوقی را خریدیم. حقوقی در این کتاب به یکی از شعرهای اوجی اشاره کرده بود و آن را شعری موفق جلوه داده بود. من این کتاب خوب را به دقت خواندم و حدود ۱۰ صفحه، ایرادهایش را برای ایشان نوشتم و فرستادم. استاد حقوقی با من تماس گرفت و خاضعانه گفت. «شما در ادبیات استخوان خرد کردهاید، من در چاپ بعدی این نقصها را برطرف میکنم، کاش شما شعر زمان ما را ادامه میدادید.»
دو گفتوگوی دیگر نیز در چامۀ این شماره آمده است: گفتگوی علی عظیمینژادان با دکتر نصرالله پورجوادی درباره سرچشمههای عرفان در شعر و گپ و گفت «چامه» با النا رودیکا ایلهآ دربارۀ کتاب تازه منتشرشدۀ «خال هندو» پژوهشی در شعر سبک هندی. این کتاب با مقدمۀ سیدمهدی طباطبایی، استاد دانشگاه شهید بهشتی، در انتشارات سورۀ مهر چاپ شده است.
در بخش داستان این شماره از «چامه»، دو داستان به نامهای «نصف روز» و «جواب نه است» از نجیب محفوظ، نویسندۀ مصری، با ترجمۀ راحله بهادر آمده است. مجتبی صفوی با داستان «روزی شبیه روزهای دیگر»، رؤیا علاءالدینی با «رنگهای نهاینجهانی» و جلال مظاهری با «مرخصی» تازههای داستان کوتاه خود را منتشر کردهاند. مسئولیت کارشناسی داستان بر عهده محمدجواد جزینی است.
در بخش شعر، محمدرضا روزبه، مسعود میری، اکبر قناعتزاده، پیمان نوری، مرتضی آلکثیر، حسین خسروی،حسین شنوایی، حسن فرخی، مسعود فرح، مهدی باقری حسنی، کلارا مشهور، گالیا توانگر، هومان مهرآذین، کوثر شیخ نجدی، حنظله ربانی و بهروز کمایی، تازهترین شعرهای خود را به «چامه» سپردهاند. چند شعر منتشرنشده از مژده پاکسرشت در بخش شعر پایان آمده است. دبیری بخش «شعر زمان» بر عهدۀ ضیاءالدین خالقی است.
در بخش ادبیات و ترجمه: آثاری از شاعران و نویسندگان کشورهای دیگر منتشر شده است. موسی بیدج به ترجمۀ شعرهای فؤاد آلعواد و کریم چخیور پرداخته است. شعرهای غازی القصیبی را عباس نادری ترجمه کرده است. اسکندر صالحی با مقالۀ «تفسیر ابن سینا از فن شعر ارسطو» و سعید یوسفنیا با مقالۀ «بیدل و فروغ؛ سیر مراتب باطنی در شعر و زندگی» میهمان چامۀ این شماره بودهاند. ضیاءالدین خالقی به معرفی دو مجموعه شعر «وادیهای شور» اثر احمد جلیلی و «از لاهوتی تا فرانو» نوشتۀ کروب رضایی پرداخته است.
شماره آینده چامه در فصل تابستان منتشر خواهد شد و به زمانه، زندگی و آثار محمدرضا عبدالملکیان شاعر مطرح پرداخته خواهد شد.
«چامه» را میتوانید از فروشگاههای اینترنتی فیدیبو، طاقچه و جار تهیه کنید.
انتهای پیام
نظرات