آراز محمد قرنجیک نژاد در گفت و گو با ایسنا یکی از نکات مورد توجه برای روزهداران را حفظ آب بدن در این ایام عنوان کرد و گفت: باتوجه به اینکه ۶۰ درصد ایرانیها مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند؛ چربی سوزی در این ایام برای روزهداران به شرط حفظ آب بدن مفید نیز است.
ضرورت حفظ آب بدن در روزهداری/ چای پُررنگ نخورید
وی با اشاره به اینکه در ایام ماه مبارک رمضان باید غذاها و خوراکیهایی مورد استفاده قرار گیرند که درصد آب بیشتری دارند، اظهار کرد: در زمان افطار و سحر استفاده از میوهها، سبزیجات و سوپها آب مورد نیاز بدن را به مقدار قابل توجهی تامین می کند.
کارشناس تغذیه با بیان اینکه روزهداران باید از مصرف موادی همچون چای پُررنگ، قهوه، نسکافه، دوغ و ماءالشعیرها در این ایام پرهیز کنند، تصریح کرد: این گروه از نوشیدنیها سبب افزایش حجم ادرار و کم شدن آب بدن میشود که بهتر است روزهداران استفاده نکنند.
ضرورت افزایش فیبر بدن در ماه رمضان
قرنجیک نژاد یکی از نتایج مضر کم آبی بدن را به وجود آمدن مشکلات رودهای و یبوستی دانست و ادامه داد: افراد باید در این ماه از میوه، سبزیجات و غذاهایی که فیبر بالایی دارند استفاده کنند.
وی سیب و پرتقال را از گروه میوههایی که فیبر بالایی دارند برشمرد و ادامه داد: توصیه میشود پرتقال را به همراه پوست سفید رنگش استفاده کرد.
کارشناس تغذیه با بیان اینکه روزهداران افطار خود را با نوشیدن آب جوشیده ولرم، دمنوش کمرنگ یا شیر ولرمی که از قبل با دارچین و زردچوبه مخلوط شده است شروع کنند، اذعان کرد: مصرف یک قند ساده همچون خرما، کشمش، عسل، توت خشک و یا انجیر در زمان شروع افطار خیلی اهمیت دارد.
ماکارونی و سرخ کردنیها بدن را سنگین میکند
قرنجیک نژاد مصرف غذاهایی مانند ماکارانی، پاستا، کوبیده و یا سرخ کردنیها با روغن فراوان را برای افطار وعدهای ناسالم دانست و گفت: استفاده از این غذاها در هنگام افطار سبب سنگینی بدن میشود.
وی نان، پنیر و سبزی را از وعدههای سبک و مناسب برای افطار برشمرد و افزود: در کنار این مواد غذایی میتوان از مغزها و آجیلهای گوناگونی مثل گردو، کنجد و بادام زمینی استفاده کرد.
کارشناس تغذیه افراد مبتلا به کم کاری تیروئید را از مصرف بادام زمینی منع کرد و ادامه داد: همچنین این افراد از سبزیجاتی مثل کاهو و کلم نیز نباید در سالاد خود استفاده کنند.
افطار و شام را ادغام نکنید
قرنجیک نژاد با تاکید بر اینکه افطار حتما باید سبک میل شود، تصریح کرد: تمام غذاها در وعده افطار نباید صرف شود بلکه یک الی دو ساعت بعد افطار روزه داران می توانند وعده شام بخورند.
وی به مصرف آب جوشیده ولرم در فاصله زمانی بین افطار و سحر تاکید کرد و گفت: در این ایام نوشیدن آب در هر زمان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
کارشناس تغذیه بهترین زمان برای خوردن سحری را یک الی یک ساعت و ۲۰ دقیقه قبل از اذان عنوان کرد و گفت: روزهداران ۲۰ دقیقه قبل از سحری، سالاد و ۲۰ دقیقه بعد از صرف سحری میوه آبدار مصرف کنند و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قبل از اذان دیگر چیزی میل نکنند.
در وعده سحری گوشت قرمز مصرف کنید
قرنجیکنژاد با اشاره به اینکه مصرف گوشت قرمز در وعده سحری خیلی توصیه نمیشود، توضیح داد: توصیه میشود گوشت قرمز به همراه آلو بخارا و سبزیجات در وعده سحری طبخ شود.
وی وجود کربوهیدرات را در وعده سحری از ملزومات برشمرد و افزود: طبخ برنج به صورت نرمتر و شِفته در این وعده از دیگر توصیههای غذایی این ایام است.
کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه روزه میتواند برای بعضی افراد خیلی مفید باشد ولی استثنا هم وجود دارد، اظهار کرد: افراد مبتلا به نارساییهای کلیوی، فشار خون بالا و افراد دیابتی که قند ناشتای آنها بالای ۱۵۰ و قند دو ساعت بعد مصرف غذایشان بالای ۱۸۰ است نمیتوانند روزه بگیرند.
سحری ماهی طبخ نکنید
قرنجیک نژاد با تاکید بر اینکه در هنگام سحر و افطار از مصرف ترشیجات باید پرهیز کرد، ادامه داد: استفاده از ترشیجات سبب ایجاد مشکلات گوارشی در این ایام میشود.
وی مصرف ماست با مصلحات را از ملزومات برشمرد و توضیح داد: مصلحات ماست شامل نعنا، پونه، آویشن و یا شوید میباشد؛ همچنین استفاده از مغز گردو و کشمش در ماست توصیه میشود.
کارشناس تغذیه با بیان اینکه استفاده از گوشت سرخ شده با رُب و ادویهجات سبب تشنگی میشود، خاطرنشان کرد: همچنین طبخ ماهی در وعده سحری توصیه نمیشود.
قرنجیک نژاد روزه را برای گروهی از افراد که در مرحله پیش دیابت قرار دارند مفید عنوان کرد و افزود: این افراد قند ناشتایشان زیر ۱۴۰ است.
انتهای پیام
نظرات