• چهارشنبه / ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402122316640
  • خبرنگار : 50355

رئیس اداره پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

آبله مرغان از طریق هوا و ترشحات تنفسی منتقل می‌شود

آبله مرغان از طریق هوا و ترشحات تنفسی منتقل می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد از افزایش موارد ابتلا به بیماری آبله مرغان در کشور و در مشهد خبر داد و گفت: راه انتقال بیماری آبله مرغان از طریق هوا و ترشحات تنفسی است و همین امر است که بیماری را خطرناک کرده و میزان سرایت را بالا می‌برد.

زهرا نهبندانی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: به طور کلی در ۲ سال گذشته ابتلا به بیماری‌های بثوری تب‌دار از جمله آبله‌مرغان در کشور و در مشهد به طور چشمگیری افزایش داشته است.

وی افزود: بیماری آبله مرغان یک بیماری عفونی خفیف بسیار واگیر است علائم آن بیشتر به صورت تاول که از قفسه سینه و پشت و صورت شروع شده، بروز پیدا می‌کند و کم کم این تاول‌ها به اندام‌های فوقانی و تحتانی گسترش پیدا می‌کند.

نهبندانی ادامه داد: معمولا همراه با این تاول‌ها بیمار علائم دیگری همچون تب، سردرد، خستگی و... دارد که بین ۵ تا ۷ روز طول می‌کشد، گاهی اوقات ممکن است بیماری آبله مرغان منجر به عوارضی همچون پنونومونی و حتی التهاب مغز شود که این موارد بسیار نادر است.

رئیس اداره پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: راه انتقال این بیماری از طریق هوا و ترشحات تنفسی است و ویروس از طریق سرفه و عطسه فرد مبتلا می‌تواند منتقل شود و همین امر بیماری را خطرناک کرده و میزان سرایت آن را بالا می‌برد، بنابراین توصیه موکد ما این است که بیمار از ماسک استفاده کند.

نهبندانی اظهار کرد: دوره نهفتگی یا دوره‌ای که بیماری هنوز خود را آشکار نکرده است، معمولا بین ۱۰ تا ۲۱ روز است، یعنی فرد ممکن است از ۱۰ تا ۲۱ روز قبل آلوده به ویروس باشد اما نه تاولی بروز کند و نه هیچگونه علائم دیگری داشته باشد.

 وی افزود: دوره بروز علائم بیماری نیز ۵ الی ۱۰ روز است. به طور کلی از یک تا دو روز قبل از بروز تاول‌ها، دوره سرایت بیماری آغاز می‌شود تا زمانی که کاملا همه‌ تاول‌ها پوسته پوسته شده و خشک می‌شوند دوره سرایت بیماری است و فرد در این مدت ناقل بیماری است.

نهبندانی تصریح کرد: بیماری در اطفال معمولا خفیف بوده و علائم کم است، اما در بزرگسالان شدت بیماری بیشتر بوده و ممکن است عوارض بیشتری نیز به همراه داشته باشد بنابراین افراد ترجیح می‌دهند که در کودکی به این بیماری مبتلا شوند.

وی با بیان اینکه چنانچه فرد یک بار به این بیماری مبتلا شود تا آخر عمر نسبت به بیماری ایمن می‌شود، خاطرنشان کرد: واکسن آبله مرغان در بعضی از کشورها به صورت روتین انجام می‌شود، اما در کشور ایران، واکسن آبله مرغان فقط برای بیماران ام اس تزریق می‌شود.

 رئیس اداره پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مورد درمان این بیماری توضیح داد: برای آبله مرغان بهترین درمان این است که فرد مبتلا استراحت کند، رژیم غذایی فرد مایعات باشد و آب و نوشیدنی‌ها زیاد مصرف کند تا ویروس سریعتر از بدن خارج شود. چنانچه در ناحیه تاول‌ها دچار خارش شد معمولا داروهای خفیف ضدخارش تجویز می‌شود و برای درد نیز برای کودکان از گروه بروفن‌ها برای کاهش درد و تب استفاده نمی‌کنیم چون ممکن است اینها سندروم ری در کودکان ایجاد می‌کند.

نهبندانی در مورد آمار مربوط به مبتلایان به این بیماری تصریح کرد: تشخیص بیماری آبله مرغان بر اساس علائم بالینی است و به محض اینکه تاول‌ها بروز کند تشخیص صددرصد آبله مرغان است، بنابراین در مورد این بیماری نمونه‌گیری انجام نمی‌شود و آمار دقیقی از افراد مبتلا به آبله مرغان نداریم.

 وی یادآور شد: مشکلی که تا حدودی خانواده‌ها را نگران کرده است به دلیل عفونت زخم و عفونت تاول‌های ناشی از آبله مرغان است و خود آبله مرغان به خودی خود نیاز به بستری ندارد.

نهبندانی همچنین تاکید کرد: مادران باردار برای ابتلا به آبله مرغان جزو گروه پرخطر هستند که در طی دوره بارداری باید مواظب باشند که با افراد مبتلا به آبله مرغان تماسی نداشته باشند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha