• شنبه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1402121913382
  • خبرنگار : 50233

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری سمنان:

اگر نمی‌توانید از بنا نگهداری کنید آن را به میراث‌ فرهنگی تحویل دهید

اگر نمی‌توانید از بنا نگهداری کنید آن را به میراث‌ فرهنگی تحویل دهید

ایسنا/سمنان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان از صاحبان آثار تاریخی که قادر به نگهداری بناها نیستند خواست که این بناها را به این اداره کل تحویل دهند تا از آنها نگهداری و حفاظت کند.

امیر کرم‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: بناهای تاریخی به‌دلیل عمر بالا، نیازمند رسیدگی مداوم هستند و هر دستگاهی که نمی‌تواند به‌طور مناسبی از این بناها مراقبت کند بهتر است آن را به میراث فرهنگی یا به سرمایه‌گذار بخش خصوصی تحویل دهد.

وی با بیان اینکه دستگاه‌ها موظفند از محل منابع خود برای مرمت و نگهداری این بناها هزینه کنند، ادامه داد: چنانچه دستگاهی نسبت به این مهم کم‌توجهی کند، دچار ترک فعل می‌شود و باید برابر قوانین پاسخگو باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان گفت: این اداره کل در راستای وظایف خود، ترک‌ فعل‌ها را به دادگستری استان گزارش خواهد داد.

وی با بیان اینکه برخی خانه‌های تاریخی در معرض آسیب جدی هستند، بیان کرد: برخی از این بناها در مالکیت بخش خصوصی است و آنها را رها کرده است. مالک برخی از آنها مشخص نیست یا برخی در مالکیت ستاد فرمان اجرایی هستند یا ستاد می‌تواند مالکیت آنها را به نام خود بزند و فعلاً مرمت بناها را انجام دهد تا بنا از بین نرود. اگر مالک آنها برگشت می‌تواند بناها را ارزش‌گذاری و خسارت را به‌روز محاسبه و پرداخت کند.

او با بیان اینکه مدرسه سنایی ایوانکی یکی از بناهای ثبت ملی‌شده استان است که قبلاً از سوی اداره کل میراث فرهنگی مرمت شده است، اظهار کرد: به‌دلیل نبود نگهداری مناسب، این بنا دچار آتش‌سوزی و خسارت شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ بنا در حال تخریب در اختیار دیگر دستگاه‌ها یا بخش خصوصی است، گفت: یک بنای تاریخی در بیارجمند در مالکیت اداره دخانیات است که نیازمند مرمت است. با وجود پیگیری‌های مداوم میراث فرهنگی هنوز این بنا رهاشده باقی‌مانده است.

وی با بیان اینکه پیگیری‌های ما در این ارتباط نیز به جایی نرسیده اظهار کرد: اداره دخانیات استان اعلام کرده که تصمیم‌گیری در خصوص این بنا با دستگاه کشوری آنها است. به هر حال توصیه ما این است که اگر نمی‌توانند بنا را مرمت و نگهداری کنند آن را تحویل میراث فرهنگی استان دهند.

او با بیان اینکه وظیفه مرمت بنا با مالک است، گفت: بناهای خصوصی متعددی در استان وجود دارد که برخی از آنها نیازمند مرمت فوری هستند و مالکان این بناها باید نسبت به مرمت آن اقدام کنند یا آن‌ها را تحویل اداره کل میراث فرهنگی استان دهند تا آن را مرمت کند یا تحویل سرمایه‌گذار بخش خصوصی دهد.

کرم‌زاده با اشاره به در پیش بودن سفر دوم هیأت دولت به استان، ادامه داد: انتظار می‌رود در دور دوم سفر نیز مانند دور نخست، به بخش میراث فرهنگی توجه ویژه شود.

وی با بیان اینکه در دیگر استان‌ها ۷ تا ۱۰ درصد اعتبارات سفر به سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اختصاص یافت، افزود: انتظار می‌رود با توجه به ظرفیت بالای استان در حوزه میراث فرهنگی، این رقم در سمنان به بیش از ۱۰ درصد افزایش یابد. با تخصیص این اعتبارات، طرح‌های موزه بزرگ سمنان، جاده آب‌ گرم، جابه‌جایی خط ریل تپه‌حصار دامغان و ... به‌طور جدی‌تر پیگیری و اجرایی خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۲-۲۱ ۰۴:۰۲

بعضی ازمکان های که این آثار قرارگرفته باعث شده این مناطق رشد چندانی نداشته باشند ویه موضوع دیگر بیشتر این بناها فرسوده وازبین رفته اند ارزش ترمیم ندارد.باید بناهای مهم کشور که تاریخ چند هزار ساله دارد باید کوشش کنیم از این بناها مراقبت کرد نه بنای ۳۰۰ساله یا ۴۰۰ساله که ببشترش هم ازبین رفته 😞😞😞😞😞🙌🏽😞