• شنبه / ۵ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402120502662
  • خبرنگار : 71604

«اودیسیوس» دوست‌داران فضا را ناامید کرد!

«اودیسیوس» دوست‌داران فضا را ناامید کرد!

فرودگر قمری «اودیسیوس» در طول فرود تاریخ‌ساز خود نتوانست دوربین را مستقر کند و این امر، احتمال ثبت کردن عکس‌ از سطح زمین را از بین می‌برد.

به گزارش ایسنا، یک خبر بد برای طرفداران فضا! ما نماهای سطح زمین را اولین بار پس از فرود آمدن یک فضاپیمای آمریکایی روی ماه از زمان ماموریت‌های «آپولو»(Apollo) دریافت نخواهیم کرد.

به نقل از اسپیس، فرود مهم روی ماه به لطف فرودگر «اودیسیوس»(Odysseus) شرکت «اینتویتیو مشینز»(Intuitive Machines) انجام شد که روز ۲۲ فوریه در فاصله ۳۰۰ کیلومتری از قطب جنوب ماه، روی سطح خاکستری آن نشست.

بیشتر بخوانید:

فرودگر قمری با موفقیت روی ماه فرود آمد

این موفقیت به سختی به دست آمد. اعضای گروه ماموریت در حالی که برای فرود آماده می‌شدند، دریافتند که مسافت‌یاب لیزری اودیسیوس نمی‌تواند کار تعیین کردن ارتفاع و سرعت افقی فرودگر را به درستی انجام دهد. بنابراین، آنها یک دستگاه آزمایشی ناسا را که اودیسیوس با خود حمل می‌کرد، تغییر دادند و آن را برای عملیات فرود حیاتی به کار گرفتند.

این راهبرد کارساز بود و به اودیسیوس کمک کرد تا به اولین فرودگر خصوصی تبدیل شود که تاکنون یک فرود نرم را روی ماه داشته اما به نظر می‌رسد که مشکل ناوبری، بر یکی از محموله‌های دیگر اودیسیوس تأثیر گذاشته است. این محموله موسوم به «ایگل‌کم»(EagleCam) توسط دانشجویان «دانشگاه هوانوردی امبری ریدل»(ERAU) ساخته شده و برای استقرار از فرودگر اودیسیوس در فاصله حدود ۳۰ متری بالای سطح ماه طراحی شده است تا از پایین از فرود آمدن اودیسیوس عکس بگیرد.

«مایک کاوالیر»(Mike Cavaliere) مدیر روابط خبری و رسانه‌ای دانشگاه هوانوردی امبری ریدل گفت: به دلیل پیچیدگی‌های ناوبری که به آپلود یک پچ نرم‌افزاری نیاز داشت، تصمیم گرفته شد که ایگل‌کم هنگام فرود آمدن خاموش شود و هنگام فرود نهایی اودیسیوس مستقر نشود.

وی افزود: با وجود این، هر دو گروه اینتویتیو مشینز و ایگل‌کم همچنان قصد دارند ایگل‌کم را مستقر کنند و با ادامه دادن ماموریت، عکس‌هایی را از فرودگر روی سطح ماه بگیرند. زمان استقرار در حال حاضر مشخص نیست. گوش به زنگ باشید! اطلاعات بیشتر به محض در دسترس قرار گرفتن منتشر خواهند شد.

اودیسه در روز ۱۵ فوریه بر فراز یک موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) پرتاب شد و شش روز بعد به مدار ماه رسید.

بیشتر بخوانید:

«اودیسیوس» به سوی ماه پرتاب شد

این فرودگر قمری، ۱۲ محموله را حمل می‌کند. شش مورد از آنها تجهیزات علمی ناسا هستند که تحت برنامه «خدمات تجاری باربری به ماه»(CLPS) این آژانس روی فرودگر نصب شده‌اند. تجهیزات ناسا در حال جمع‌آوری کردن داده‌های گوناگون در مورد ماه هستند تا به این آژانس کمک کنند که با برنامه «آرتمیس»(Artemis) خود برای فرودهای سرنشین‌دار آینده آماده شود.

یکی از محموله‌های ناسا موسوم به «NDL»، از فناوری لیدار برای جمع‌آوری داده‌های بسیار دقیق هنگام فرود آمدن اودیسیوس استفاده می‌کند.

شش محموله دیگر این ماموریت توسط سازمان‌های گوناگونی از جمله شرکت تجهیزات ورزشی و پوشاک آمریکایی «کلمبیا اسپورتویر»(Columbia Sportswear) و دانشگاه هوانوردی امبری ریدل ارائه شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۲-۰۵ ۱۴:۴۱

یادش بخیر نیم قرن پیش که فضای مجازی نبود آمریکایی ها چند فیلم را در استدیو مونتاژ می‌کردند و به یک مشت آدم ساده لو و بی اطلاع وا نمود می‌کردند آنها در ماه هستند ولی در نیم قرن بعد هنوز کسی به ماه نرفته !