• چهارشنبه / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402112517984
  • خبرنگار : 71604

رقابت تنگاتنگ برای رسیدن به سمت تاریک ماه

رقابت تنگاتنگ برای رسیدن به سمت تاریک ماه

ناسا در حال رقابت با روسیه، چین و اروپاست تا اولین آژانس فضایی باشد که روی نیم‌کره جنوبی ماه فرود می‌آید.

به گزارش ایسنا، ناسا و «آژانس فضایی اروپا»(ESA) برای فرود آمدن روی نیم‌کره جنوبی ماه که پیشتر کاوش نشده است، رقابت دارند تا به جستجوی آب در آن بپردازند.

به نقل از دیلی میل، در رقابت فضایی امروز، یافتن آب در ماه می‌تواند هزینه‌های مأموریت فضایی را با تامین رطوبت، اکسیژن و سوخت مورد نیاز موشک‌ها کاهش دهد.

ناسا امیدوار است که با پایگاه قمری «دروازه ماه»(Lunar Gateway) به عنوان سکوی پرتاب بین زمین و ماه بتواند یک حضور دائمی و پایدار را در قطب جنوب ماه ایجاد کند. این آژانس فضایی در اواخر سال جاری میلادی قرار است یک ماموریت فضایی را پرتاب کند و برنامه دارد تا سال ۲۰۲۶ در قطب جنوب ماه فرود بیاید.

آژانس فضایی اروپا قصد دارد موشک «ایرلاین ۶»(Airline ۶) خود را در اواسط سال ۲۰۲۴ به ماه پرتاب کند.

روسیه، چین، هند و ژاپن نیز در حال برنامه‌ریزی برای اعزام کردن فضانوردان به قطب جنوب ماه در سال ۲۰۲۶ هستند.

هنگامی که فضانوردان در سال ۱۹۶۹ برای شکست دادن اتحاد جماهیر شوروی در طول جنگ سرد روی ماه فرود آمدند، هیچ راهی وجود نداشت که نشان دهد ماه میلیاردها گالن آب دارد اما ناسا در سال ۲۰۰۹ پس از برخورد عمدی یک موشک به یکی از دهانه‌های ماه، به کشف شگفت‌آوری رسید که نشان داد ممکن است آب در ماه وجود داشته باشد. پس از برخورد، ستونی از ماده‌ای به نام «هیدروکسیل» منتشر شد که نشانگر اصلی آب است.

ستاره‌شناسان، نشانه‌های گویای آب را از دست داده‌اند زیرا خدمه در طول تاریخ در خط استوای ماه فرود آمده‌اند که دمای روز آن به ۱۲۰ درجه سلسیوس می‌رسد اما دما در قطب شمال و جنوب تا منفی ۲۳۰ درجه سلسیوس کاهش می‌یابد و آن قدر پایین است که مولکول‌های آب در طول میلیاردها سال به صورت یخ درآمده‌اند.

احتمال وجود آب روی سطح ماه می‌تواند برای برنامه‌های بلندمدت ایجاد حضور انسان در ماه بسیار سودمند باشد. اگر روی ماه آب وجود داشته باشد، می‌تواند مزایای ارزشمندی مانند تامین اکسیژن با تقسیم مولکول‌های H۲O را برای فضانوردان فراهم کند که می‌توان از آن به عنوان سوخت موشک نیز استفاده کرد. آب می‌تواند رطوبت مورد نیاز را برای فضانوردان فراهم کند و هزینه اکتشاف ماه را به طور موثر کاهش دهد. هزینه انتقال یک لیتر آب از زمین به ماه در حال حاضر ۱.۲ میلیون دلار است.

اگر ناسا امسال در فرستادن فضانوردان به قطب جنوب ماه موفق شود، آمریکا کشورهای دیگر از جمله ژاپن و هند را که در حال برنامه‌ریزی برای پرتاب یک ماموریت مشترک در سال ۲۰۲۶ هستند، شکست خواهد داد. براساس گزارش‌ها، چین برنامه‌هایی را برای فرود آمدن در قطب جنوب ماه در همان سال دارد و همچنین می‌خواهد تا سال ۲۰۳۰ یک ایستگاه تحقیقاتی را روی سطح ماه بسازد.

همه این طرح‌ها علاوه بر برنامه‌ریزی ناسا برای پرتاب دومین فرودگر قمری خود با نام مستعار «اودیسیوس»(Odysseus) بر فراز موشک «فالکون ۹»(Falcon ۹) شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) هستند که تنها یک ماه پس از پرتاب ناموفق فرودگر پرگرین(Peregrine) انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید:

فرودگر قمری «پرگرین» در جو زمین سوخت

اگر تلاش دوم موفقیت‌آمیز باشد، اولین باری خواهد بود که یک موشک آمریکا در بیش از پنج دهه گذشته روی ماه فرود می‌آید. موشک فالکون ۹ به یک مدار ۳۸۰ هزار کیلومتری به دور زمین خواهد رسید و زمانی که اودیسیوس در مدار قرار بگیرد از موشک جدا خواهد شد و سفر خود را به سطح جنوبی ماه آغاز خواهد کرد.

رقابت تنگاتنگ برای رسیدن به سمت تاریک ماه

ناسا انتظار دارد که اودیسیوس به مدت یک هفته در فضا سفر کند و پیش‌بینی می‌شود که در ۲۲ فوریه روی ماه فرود بیاید.

بیشتر بخوانید:

یک گام تا فرود «اودیسیوس» روی ماه

«استفن آلتموس»(Stephen Altemus) مدیرعامل شرکت «اینتوئتیو مشینز»(Intuitive Machines) سازنده این فرودگر قمری باور دارد که احتمال فرود موفقیت‌آمیز اودیسه روی ماه حدود ۸۰ درصد است.

آلتموس گفت: ما روی شانه‌های همه کسانی ایستاده‌ایم که پیش از ما تلاش کرده‌اند. این عملیات به هیچ وجه یک ‌بار برای همیشه نیست. ما یک برنامه را برای پرواز منظم به ماه داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha