• جمعه / ۲۹ دی ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402102920515
  • خبرنگار : 71604

فرودگر قمری «پرگرین» در جو زمین سوخت

فرودگر قمری «پرگرین» در جو زمین سوخت

شرکت «استروبیوتیک» اعلام کرد که فرودگر قمری «پرگرین» پس از ورود به جو زمین سوخته و بقایای آن در یک بخش دورافتاده از اقیانوس آرام سقوط کرده است.

به گزارش ایسنا، ظاهرا پایان کاوشگر قمری مشکل‌ساز «پرگرین»(Peregrine) فرا رسیده است.

به نقل از اسپیس، شرکت «استروبیوتیک»(Astrobotic) روز ۱۸ ژانویه در حساب ایکس خود نوشت که تماس با پرگرین حدود ساعت ۳:۵۰ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی قطع شد.

این شرکت در ادامه نوشت: اگرچه این نشان می‌دهد که پرگرین در ساعت ۴:۰۴ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی وارد آب‌های آزاد جنوب اقیانوس آرام شده است، اما ما منتظر تایید مستقل از سوی نهادهای دولتی هستیم.

پرگرین روز هشتم ژانویه در اولین پرواز موشک جدید «ولکان قنطورس»(Vulcan Centaur) متعلق به «ائتلاف پرتاب و راه‌اندازی»(ULA) پرتاب شد.

بیشتر بخوانید:

موشک «ولکان قنطورس» سفر قمری خود را آغاز کرد

ولکان قنطورس کار خود را به خوبی انجام داد، اما پرگرین مدت کوتاهی پس از جدا شدن از مرحله بالایی موشک، دچار یک ناهنجاری جدی شد.

این ناهنجاری، یک نشت سوخت بود که به گفته استروبیوتیک، شاید ناشی از گیرکردن دریچه باشد و باعث آسیب دیدن مخزن سوخت شده است. در هر حال، این یک تشخیص آزمایشی است و احتمال دارد در نشست خبری آینده شرکت، دلیل محکم‌تری مطرح شود.

این نشت، شانس پرگرین را برای سفر به ماه از بین برد که می‌توانست تاریخ‌ساز باشد، زیرا هیچ فضاپیمای خصوصی تاکنون با موفقیت روی سطح ماه فرود نیامده است. در هر حال، این کاوشگر همچنان کارآیی خود را حفظ کرد و توانست انرژی مورد نیاز همه ۱۰ محموله خود را تامین کند و در مرز نهایی بیش از ۱۰ روز به کار خود ادامه دهد. پرگرین ۱۰ محموله دیگر غیرفعال را نیز حمل می‌کند؛ از جمله کپسول‌های یادبود ارائه‌شده توسط شرکت‌های «سلستیس»(Celestis) و «الیزیوم اسپیس»(Elysium Space) که حاوی بقایای انسانی هستند.

پنج مورد از محموله‌های پرگرین، تجهیزات علمی ناسا هستند که از طریق برنامه «خدمات تجاری باربری به ماه»(CLPS) ارائه شدند.

ماموریت پرگرین، اولین تلاش خدمات تجاری باربری به ماه برای ترک زمین بود، اما یک ماموریت دیگر نیز در شرف انجام شدن است. فرودگر «نوا-سی»(Nova-C) که توسط شرکت «اینتوئتیو مشینز»(Intuitive Machines) ساخته شده، قرار است ماه آینده بر فراز موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) به سمت ماه پرتاب شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha