به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین شیخ حسین انصاریان -استاد اخلاق و مفسر قرآن کریم- با اشاره به آیه « وَوَصَّیۡنَا ٱلۡإِنسَٰنَ بِوَٰلِدَیۡهِ حُسۡنٗا» اظهار کرد: در قرآن کریم خداوند میفرماید «من به همه انسانها سفارش کردم به پدر و مادر نیکی کنید». پس هرکسی به پدر و مادر به هر شکلی که میتواند احسان کند، حتی اگر کاری هم ندارند بروید در کنار پدر و مادر بنشیند و با نگاه محبت به آنها نگاه کنید تا آنها از نگاه فرزندشان لذت ببرند. به گونهای که بفهمند بچهشان عاشق آنها است.
این مفسر قرآن کریم یادآور شد: عاشق به معشوق چگونه نگاه میکند، نگاهش با آدم حرف میزند. بنابراین به شکلی به پدر و مادر نگاه کنید که بفهمند با همه وجود آنها را میخواهید و عاشق و خادم آنها هستید. حضرت علی اکبر(ع) 18 سال پدر و مادر خود را به همین شکل نگاه میکرد.
انصاریان تصریح کرد: اما سوال این است که مادر حضرت علی اکبر(ع) چه کسی بود؟ مادر ایشان لیلا بنت ابی مرّه بن عروه بن مسعود ثقفی بود که اصالتا برای مکانی بین جده و مکه بودند.
وی افزود: لیلا در یک خانواده محترم، ثروتمند و قابل احترام در بین مردم و قبایل به دنیا آمد. پدر بزرگ او عروه بن مسعود ثقفی رئیس قبیله خود بود و وقتی بار اول شنید یک نفر در مدینه آمده است که میگوید من از جانب خدا آمدهام از آنجایی که قلبش پاک و مثل آیینه بود سریعا سوار بر مرکب به سمت مدینه حرکت کرد و خود را به پیش پیامبر اکرم(ص) رساند و گفت میخواهم به دین شما رجوع کنم و مومن شد.
این استاد اخلاق بیان کرد: عروه بن مسعود ثقفی پس از بازگشت از مدینه به سراغ قبیله خود رفت و همه را به اسلام دعوت کرد که متاسفانه متکبران قبیله از این حرف خوششان نیامد و اذان، دعوت و نماز و حال او را نپذیرفتند. به همین منظور یک روز که او رو به قبله ایستاده بود و در حال گفتن ذکر «أشهد أن لا إله إلا الله» بود با تیر قلبش را شکافتند.
انصاریان ابراز کرد: بنابراین مادر حضرت علی اکبر(ع) نوه یکی از گران قیمتترین شهدای دین بود که در نماز به شهادت رسید. اما آثار وجودی عروه بن مسعود ثقفی بنا به قوانین وراثت در نوهاش یعنی لیلا نیز ظهور کرد و بر همین اساس این دختر لیاقت پیدا کرد تا همسر امام حسین(ع) شود، همچنین لیاقت پیدا کرد که خداوند علی اکبر(ع) را به او هدیه داد.
انتهای پیام
نظرات