همواره رویداد مهم سیاسی انتخابات ایران اسلامی در هر دوره از اهمیت ویژهای برخودار بوده است اما در این دوره با توجه به فتنه چندوجهی و پیچیده دشمن علیه ملت ایران در سال گذشته، انتخابات ۱۱ اسفندماه امسال کشورمان در دنیا از حساسیت دوچندانی برخوردار خواهد بود که این امر باید برای جامعه تببین شود و جامعه را به همافزایی و مشارکت حداکثری در انتخابات ترغیب و تشویق کرد.
در این بین جامعه دانشگاهی اعم از اساتید و دانشجویان و مراکز علمی به عنوان مرکز اندیشه و نماد تفکر و ایدهپردازی در طول تاریخ همواره در عرصههای سیاسی از جمله انتخابات و تأثیر در حضور حداکثری مردم در انتخابات نقشآفرینترین گروه بودهاند و این نقش در نظام اسلامی به مراتب بسیار وسیعتر و فراتر است.
بدون تردید چنانچه دانشگاهها نسبت به آگاهسازی و تبیین اهمیت انتخابات به قشر آگاه و فرهیخته دانشجویان اقدام کنند، نه تنها نسبت به برگزاری پرشور انتخابات اثرگذار خواهد بود بلکه زمینههای لازم و کافی برای انتخاب اصلح نیز برای اقشار مختلف جامعه فراهم میشود.
اهمیت انتخابات و چگونگی ترغیب جامعه به مشارکت حداکثری در انتخابات و انتظارات مردم از کاندیداها موجب شد تا جویای نظر تعدادی از دانشجویان دانشگاههای سطح شهرستان اسدآباد شویم.
فاطمه همتی، دانشجوی سال دوم رشته شیمی از دانشگاه سیدجمالالدین اسدآبادی در گفتوگو با ایسنا، اظهارکرد: به عنوان یک رأیاولی احساس خوب و اشتیاق بسیار زیادی برای روز ۱۱ اسفندماه دارم چرا که قرار است با انتخاب و تصمیم صحیح خود و حضور در پای صندوق رأی نقش مؤثری در این رویداد سیاسی بزرگ و سرنوشت خود، جامعه و کشور داشته باشم.
وی تصریح کرد: فردی که به عنوان نماینده مجلس قرار است انتخاب کنیم باید دارای مشخصهها و معیارهایی باشد که مردمی و انقلابی بودن از جمله این معیارها محسوب میشود.
یک دانشجوی رأی اولی: مردمی و انقلابی بون از مشخصههای یک نماینده مجلس است، او باید به عنوان نماینده پای آزمانها و حرفهای خود بماند
این رأیاولی ۲۰ ساله افزود: این فرد موردنظر باید به مطالبات مردم اهمیت دهد و بعد از انتخاب شدن به عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی پای آرمانها، حرفها و برنامههایی که در دوران تبلیغات خود وعده داده است، بماند.
همتی بیان کرد: در حال حاضر چند نفر از کاندیداها را برای روز انتخابات مدنظر دارم که فعلاً منتظر آغاز تبلیغات و ارائه برنامه آنها هستم که پس از آن با بررسی و سنجش برنامههای ارائه شده، یکی از این افراد را به عنوان کاندیدای خود با تصمیمگیری صحیح و دقیق انتخاب خواهم کرد.
وی با بیان اینکه از کاندیداها درخواست داریم وعده و وعید دروغ و خارج از اختیار نماینده به مردم ندهند، خاطرنشان کرد: کاندیداها در زمان تبلیغات و ارائه برنامههای آینده خود وعدههایی بدهند که معقول، منطقی و قابل تحقق باشد و از این طریق نظر مردم را برای مشارکت حداکثری در انتخابات جلب کنند.
این دانشجو اظهار کرد: ما رأیاولیها در ابتدای راه هستیم، آینده کشور به دست جوانان و نوجوانان این وطن باید آبادتر شود و درست این است که در انتخابات شرکت کنیم و هر یک از ما با رأی خود در سرنوشت کشور سهیم باشیم و خودمان نماینده خود را انتخاب کنیم.
وی ادامه داد: مشارکت حداکثری مردم در انتخابات از نقش مؤثری در اقتدار هر چه بیشتر کشورمان در دنیا برخوردار خواهد بود و موجب ناامیدی دشمنان و بار دیگر نقش بر آب شدن توطئهها و سیاهنماییهای آنها برای به حداقل رساندن مشارکت مردم در انتخابات میشود.
همتی بیان کرد: چندین برنامه دانشجویی با حضور مسئولان در دانشگاه سیدجمالالدین اسدآبادی در رابطه با بحث اهمیت انتخابات و نقش مشارکت حداکثری در انتخابات برگزار شده که اکثر دانشجویان در این برنامه شرکت پررنگی داشتند که نشان از شور و اشتیاق آنها برای رویداد بزرگ سیاسی ۱۱ اسفند دارد.
وی گفت: از کاندیدایی که قرار است با رأی تک تک ما دانشجویان و جوانان و رأیاولیهای جامعه به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی به مدت چهار سال در مجلس تصمیمات بزرگی بگیرد انتظار داریم به مسائل اقتصادی، اشتغال و مسکن مردم توجه ویژهای داشته باشد و امید به زندگی و نشاط را در بین قشر دانشجو، نوجوانان و جوانان ارتقاء دهد.
همتی با تأکید بر توجه نمایندگان مجلس به بحث اشتغال دانشجویان و جوانان خاطرنشان کرد: متأسفانه بسیاری از دانشجویان پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه با معضل و دغدغه بیکاری مواجه میشوند که این امر موجب میشود دیگر برای تحصیل در دانشگاه ترغیب نشوند، پس توجه به اشتغال جوانان و دانشجویان فارغالتحصیل توسط نمایندگان ضرورت دارد.
وی اضافه کرد: توجه به مرتفع کردن مشکلات دانشجویان و افراد تحصیلکرده و نخبه توسط مسئولان و نمایندگان مجلس عامل مهمی در جلوگیری از مهاجرت قشر تحصیلکرده جوان جامعه و حتی فکر کردن به آن است.
علی هادی، یکی از دانشجویان رشته فوریتهای پزشکی دانشکده علوم پزشکی اسدآباد نیز در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بنده به طور قطع به عنوان حق مسلم خود و یک تکلیف برای رأی دادن به فرد مورد نظر خود در انتخابات ۱۱ اسفندماه شرکت خواهم کرد.
وی گفت: فعلاً از بین داوطلبان معرفی شده شهرستان اسدآباد برای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شخصی را به طور مشخص و دقیق برای رأی دادن انتخاب نکردهام و منتظر آغاز تبلیغات و ارائه شفاف برنامههای آنها سپس گرفتن تصمیم صحیح در انتخاب خود هستم.
یک دانشجو: مطالبهگری، تعهد، مسئولیتپذیری و عمل به وعدههای داده شده از جمله معیارهای یک نماینده اصلح است
وی مطالبهگری، تعهد، مسئولیتپذیری و عمل به وعدههای داده شده را از جمله معیارهای یک نماینده اصلح مجلس دانست و تصریح کرد: یک نماینده در قبال تک تک آراء مسئول است و باید احساس دِین کند و نسبت به مطالبات و خواستههای مردم اهمیت ویژهای قائل باشد.
هادی با اشاره به اینکه هر یک از داوطلبان که موفق به رسیدن به کرسی سبز مجلس شد، نباید از مردم غافل شود، خاطرنشان کرد: توجه به اشتغال جوانان، توجه به اقتصاد منطقه، رسیدگی به مشکلات مردم در زمینه زیرساختهای مختلف، توجه به امکانات رفاهی حوزه انتخابیه، عمل به وعدهها و توجه به وظایف ذاتی یکنماینده مجلس و انجام وظایف محوله هر یک به نوبه خود از مواردی است که یک نماینده مجلس باید نسبت به آن در حوزه انتخابیه خود اهمیت دهد.
وی افزود: برخی از نمایندگان در حوزه انتخابیه خود تنها نسبت به مطالبات اطرافیان و اقوام خود توجه دارند و عمر کوتاه چهار ساله دوران مجلس آنها تنها به تحقق این مطالبات میگذرد و این امر موجب سلب اعتماد، دلسردی، بدبینی و بیرغبتی مردم از نماینده میشود و همین امر در بحث حضور مردم در پای صندوقهای رأی تأثیر میگذارد.
هادی بیان کرد: باید با استفاده از ظرفیتهای مختلف از جمله شبکههای فضای مجازی، نشستهای روشنگری و ... با تبیین معیارهای یک نماینده اصلح، مردم را در انتخاب فرد مناسب به عنوان نماینده مجلس کمک کرده و با این اقدام آنها را به مشارکت حداکثری و سهیم بودن در سرنوشت چهار ساله شهر و کشور خود ترغیب و تشویق کرد.
ریحانه صمدی، دانشجوی ترم دوم رشته علوم تربیتی دانشگاه سیدجمالالدین اسدآبادی هم به خبرنگار ایسنا گفت: شرکت مردم در انتخابات و حضور حداکثری در انتخابات نشاندهنده اعتماد عمومی و یک سرمایه اجتماعی بزرگ برای هر جامعه به شمار میرود.
وی افزود: یکی از مسائل مهم که در هر جامعهای میتواند اتفاق بیفتد، انتخابات است و از آنجایی که جامعه ما و حکومت حاکم بر کشور ما یک حکومت مردمسالارانه و دموکراسی است، این امر از اهمیت ویژهتری برخودار خواهد بود.
این رأیاولی ۱۹ ساله بیان کرد: حکومت دموکراتیک موجب شده همواره در مباحث مهم، مردم با حضور خود در هر دوره از انتخابات اتفاقات مهم را با یکدیگر رقم بزنند و مسئولان را با تصمیمگیری صحیح انتخاب کنند و با این تصمیم درست در سرنوشت جامعه همه با هم سهیم باشند.
صمدی تصریح کرد: اگر قرار باشد از موضوع مهمی چون انتخابات کنارهگیری کنیم به طور قطع افرادی که صلاحیت لازم را ندارند عهدهدار مسئولیت مهمی چون نماینده مجلس خواهند شد، پس با تحقیق باید در این رویداد سیاسی شرکت کرده و فرد موردنظر خود را انتخاب کنیم تا افراد اصلح و واجد شرایط مسئولیت این جایگاه حساس را بر عهده بگیرند.
وی با بیان اینکه بنده نیز به عنوان یک رأیاولی در انتخابات شرکت خواهم کرد، گفت: اشتیاق بسیار وصفناپذیری برای ۱۱ اسفند دارم و هر چه به انتخابات نزدیکتر میشویم و موضوع انتخابات در بین جمعهای اجتماعی پررنگتر میشود، هیجانم نیز برای آن روز بیشتر میشود ضمن اینکه مطمئنم این روز مهم برای من به عنوان یک رأیاولی یک روز به یاد ماندنی خواهد بود چرا که قرار است من هم در رقم زدن سرنوشت چهار ساله کشورم سهیم باشم.
صمدی با اشاره به اینکه برای انتخاب کاندیدای موردنظر خود منتظر شروع تبلیغات و ارائه برنامه کاندیداها و نامزدهای مختلف هستم تا با تحقیق در رابطه با رزومه و برنامه آنها تصمیم درستی بگیرم، ادامه داد: علاوه بر تعهد، احساس مسئولیت و انقلابی بودن که از معیارهای مهم در انتخاب یک کاندیدا محسوب میشود، انتظار است کاندیداها در زمان تبلیغات خود به مردم قول و وعدهای بدهند که قابل تحقق باشد، ما قولی را نمیخواهیم که به آن عمل نشود.
یک دانشجوی رأی اولی: انتظار است کاندیداها در زمان تبلیغات خود به مردم قول و وعدهای بدهند که قابل تحقق باشد، ما قولی را نمیخواهیم که به آن عمل نشود.
وی بیان کرد: به نظرم با کمی تحقیق، بررسی و رصد در رابطه با رزومه مسئولیتهای قبل که هر یک از کاندیداها داشتهاند و اینکه در آن مسئولیت چه عملکردی داشته اند، میتواند در انتخاب و تصمیم صحیح و درست رأی مردم نقش مؤثری داشته باشد.
صمدی تأکید کرد: کاندیداها در زمان نماینده مجلس شدن در تحقق مطالبات مردمی تنها نباید اقشار، قومیتها و احزاب خاص را مدنظر داشته باشند بلکه باید به صورت عادلانه در تحقق وعدههای خود به تمام اقشار تلاش داشته باشد.
وی گفت: اگر هر یک از نمایندگان و کاندیداها در زمان تبلیغات خود قولها و برنامههایی معقول ارائه دهند که مشمول تمامی قومیتها، احزاب، گروههای سنی و ... باشد، به طور قطع مردم از چنین کاندیداهایی حمایت خواهند کرد و این امر از نقش مؤثری در ارتقاء سطح مشارکت مردم در انتخابات برخوردار خواهد بود.
وی همچنین رسانهها، برگزاری مناظره، تببین دستاوردهای انقلاب و تبیین تصمیمات مهمی که توسط مجلس برای کشور گرفته شده را از جمله موارد ارتقاء شورآفرینی انتخابات دانست و یادآور شد: در زمان شروع تبلیغات هر یک از کاندیداها در دیدارهای چهره به چهره خود با مردم لازم است انتظارات و مطالبات مردم را هم بشنود و بدانند که مردم از نماینده آینده خود چه انتظاری دارند؟
محمدطاها بابایی، دانشجوی سال دوم نقشهکشی از دانشگاه سیدجمالالدین اسدآبادی هم در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: باید با نشستهای بصیرتی و نیز نشستهای تبیینی نسبت به امیدآفرینی و ترغیب حضور حداکثری جامعه و مردم در پای صندوقهای رأی با استفاده از ظرفیت اقشار مختلف از جمله دانشجویان و اساتید توجه ویژه شود چرا که مشارکت ضعیف در امر انتخابات راه را برای ورود افرادی با شایستگی کمتر به مجلس باز میکند و در نتیجه مجلسی ضعیف به وجود میآورد که توان صیانت از حقوق مردم و قانونگذاری صحیح را نخواهد داشت.
وی توجه به مردم را یکی از معیارهای کاندیداهای اصلح دانست و افزود: متأسفانه دید مردم به عملکرد برخی از نمایندگان و مسئولان تغییر کرده، کاندیداهای این دوره از مجلس شورای اسلامی باید با ارائه برنامههای مشخص و قابل قبول خود با دیدار چهره به چهره با مردم، مطالبات آنها را هم خواستار شوند چرا که دیدارهای چهره به چهره میتواند در جلب اعتماد مردم و نیز مشارکت حداکثری در انتخابات نقش زیادی داشته باشد.
بابایی همچنین بیان کرد: مشارکت حداکثری در انتخابات برای همه ما یک وظیفه است و انتظار میرود قشرهای تأثیرگذار مختلف جامعه برای جذب مشارکت حداکثری مردم در انتخابات تلاش کنند ضمن اینکه دانشجویان نیز در این رابطه با امیدآفرینی و تببین دستاوردهای نظام میتوانند نقشآفرینی مؤثری داشته باشند.
این دانشجو خاطرنشان کرد: رأی دادن اوج احترامی است که مردم میتوانند برای جامعه خود قائل شوند و از سست شدن پایههای انقلاب خود جلوگیری کنند.
یک دانشجو: رأی دادن اوج احترامی است که مردم میتوانند برای جامعه خود قائل شوند و از سست شدن پایههای انقلاب خود جلوگیری کنند
بابایی با بیان اینکه دموکراسی و مردمسالاری حکومت ایران اسلامی موجب شده مردم به اختیار خود و با هر سلیقهای بتوانند در انتخابات سرنوشت خود را رقم بزنند، تصریح کرد: یکی از اهداف استکبار جهانی دور شدن مردم از آرمانهای سیاسی و اجتماعی اسلام است که البته تا ابد نیز این حسرت بر دلشان باقی خواهد ماند.
به گزارش ایسنا، با توجه به وجود افکار و ایدههای مختلف سیاسی و اجتماعی و نوع سلایق فرهنگی و قومی در دانشگاهها و نیز برخورداری از نخبگان در رشتههای گوناگون و استادان فرهیخته، انتظار میرود این مراکز در جریان برگزاری انتخابات آینده میدانداری کرده و نقش وسیعتر و مهمتری در این رابطه برای خود ترسیم کنند.
انتهای پیام
نظرات