• شنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1402111410233
  • خبرنگار : 71631

نمایش جواهرات مسروقه

نمایش جواهرات مسروقه

مسئولان «موزه بریتانیا» مجموعه کوچکی از جواهرات رومی را که از این موزه به سرقت رفته بود در یک نمایشگاه جدید به نمایش می‌گذارند.

به گزارش ایسنا، «موزه بریتانیا»‌ قصد دارد ۱۰ سنگ‌ قیمتی رومی را که پیش‌تر از مجموعه‌ این موزه دزدیده شده‌ بود در نمایشگاهی رایگان با عنوان «جواهرات بازیابی‌شده» به نمایش بگذارد. این نمایشگاه از ماه جاری میلادی آغاز می‌شود.

«آرت‌نیوز» نوشت این اشیاء تنها ۱۰ مورد از ۳۵۱ شیئی به شمار می‌روند که در جریان تحقیقات کنونی برای بازیابی مجموعه بزرگی از آثار مسروقه و گمشده «موزه بریتانیا» کشف شده‌اند.

 بخش بزرگی از ۲۰۰۰ شیء مسروقه و گمشده «موزه بریتانیا»‌ را جواهرات کلاسیک و زیورآلات طلا تشکیل می‌دهند. هیچ‌کدام از این اشیاء اخیرا برای عموم مردم به نمایش گذاشته نشده بودند.

یکی از کارکنان ناشناس که بعداً مشخص شد  «پیتر هیگز»،‌ مدیر ارشد بخشی از «موزه بریتانیا»‌ است، در ارتباط با اقلام دزدیده‌شده اخراج شد. او برخی از این اقلام را در وب‌سایت «eBay»‌ با قیمتی کمتر از ۵۱ دلار عرضه کرده بود و گمان می‌رود که این سرقت‌ها را در یک دوره ۲۵ ساله انجام داده باشد. به دنبال اخراج «هیگز»، «هارتویگ فیشر»، مدیر و «جاناتان ویلیامز»، معاون مدیر این موزه از سمت خود استعفا کردند.

به دنبال مسائل بحث‌برانگیز درباره سرقت آثار «موزه بریتانیا»، نخست یونان، سپس نیجریه، چین و همچنین ولز خواستار استرداد آثار تاریخی خود از این موزه شده‌اند.

 پس از اینکه از «موزه بریتانیا»‌ خواسته شد تا اسناد و ثبت اطلاعات مربوط به مجموعه خود را به منظور جلوگیری از سرقت‌های آینده بهبود ببخشد، «جورج آزبورن»، رئیس هیأت مدیره این موزه، از یک پروژه دیجیتال‌سازی ۱۰ میلیون پوندی آثار این موزه خبر داد.

موزه بریتانیا اعلام کرد که این حادثه «علاقه عمومی به این اشیاء را دوباره برانگیخت» و باعث شد که نمایشگاهی درباره اهمیت جواهرات کلاسیک و تأثیر آنها در طول تاریخ برگزار شود. گوهرهای کلاسیک علاوه‌بر استفاده به عنوان جواهرات، به عنوان مُهر و یا به سادگی به عنوان اشیاء‌ تزئینی به‌ویژه توسط خانواده سلطنتی، اشراف و هنرمندان مورد استفاده قرار می‌گرفتند.

نمایشگاه «جواهرات بازیابی‌شده» دو شیء شیشه‌ای رومی متعلق به اواخر قرن اول پیش از میلاد تا اوایل قرن اول پس از میلاد را شامل می‌شود. این نمایشگاه از پانزدهم فوریه ۲۰۲۴ آغاز خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha