• شنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402111410201
  • خبرنگار : 50664

مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی استان خبر داد

افزایش ۱۳ درصدی تولید انواع آبزیان در خراسان رضوی 

افزایش ۱۳ درصدی تولید انواع آبزیان در خراسان رضوی 

ایسنا/خراسان رضوی مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از افزایش ۱۳ درصدی تولیدات آبزی‌پروری در این استان خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۱ میزان تولیدات به ۱۲ هزار و ۵۰۸ تن رسید و در سال جاری با برنامه‌ریزی انجام شده این میزان به ۱۳ هزار و ۵۵ تن می‌رسد. 

مجید طاهرپور در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به افزایش ۱۳ درصدی تولیدات آبزی‌پروری در خراسان رضوی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ میزان تولیدات به ۱۲ هزار و ۵۰۸ تن رسید و در سال جاری با برنامه‌ریزی انجام شده این میزان به ۱۳ هزار و ۵۵ تن می‌رسد.

وی افزود: در ۶ماهه اول سال جاری ۶۰ تن گوشت ماهیان خاویاری و ۷۵ کیلوگرم خاویار که به خارج از کشور صادر و ارزآوری مناسبی به همراه داشت؛ در استان تولید شد.

مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به توزیع ۲ میلیون و ۴۹۱ هزار قطعه بچه ماهی گرمابی به مالکین استخرهای دومنظوره کشاورزی جهت استفاده بهینه از منابع آبی گفت: در سال جاری در خصوص رهاسازی ۲۲۰۰ قطعه بچه ماهی خاویاری در سطح مزارع استان اقدام شده است.

طاهرپور تصریح کرد: از جمله اقدامات شاخص این مدیریت در ۶ ماهه اول سال جاری می‌توان به افتتاح اولین مزرعه پرورش فوق متراکم کپورماهیان در شهرستان مه‌ولات به ظرفیت ۳۰ تن، احداث و راه‌اندازی فاز دوم نمایشگاه و پرورش کروکودیل در بلوار جمهوری اسلامی-باغ گیاه‌شناسی، افتتاح و بهره‌برداری از اولین مزرعه پرورش ماهی در سیستم بسته در شهرستان قوچان به ظرفیت ۱۲۰ تن، تهیه، تدوین و چاپ اولین کتابچه شیلاتی کشور به تعداد ۲۰۰۰ جلد با عنوان «آبزی‌پروی،ارزآوری و ارتقاء سلامت» که حاوی اطلاعات ارزشمندی در خصوص فرصت‌های سرمایه گذاری در حوزه شیلات جهت اطلاع علاقمندان به سرمایه‌گذاری است و راه‌اندازی مزرعه پرورش ماهیان سردابی به ظرفیت ۸۰ تن مابین سرمایه‌گذار بخش خصوصی و سازمان اوقاف اشاره کرد. 

افزایش ۱۳ درصدی تولید انواع آبزیان در خراسان رضوی 

وی با اشاره به برگزاری همایش ملی توسعه ماهیان خاویاری در آبان ماه سال جاری با حضور رئیس سازمان شیلات ایران و مدیران کل شیلاتی سراسر کشور در شهرستان سبزوار، از امضای تفاهم‌نامه همکاری با جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با هدف توسعه دانش در صنعت آبزی‌پروری و اجرای پروژه‌های تحقیقاتی خبر داد.

مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: اهم فعالیت‌ها و پروژه‌هایی که در حوزه شیلات با آغاز دولت سیزدهم در استان به نتیجه رسیده یا آغاز شده‌اند شامل پروژه پرورش کروکودیل با ظرفیت ۳۰۰ سر، مجتمع پرورش ماهیان خاویاری کال شور سبزوار با ظرفیت ۶۰ تن گوشت و یک‌ونیم تن خاویار شامل ۳ فاز، خط تولید خوراک آبزیان سبزوار با ظرفیت سالیانه ۱۰ هزار تن و خط تولید خوراک آبزیان قوچان با ظرفیت سالیانه ۶۰ هزار تن و پرورش ماهی تیلاپیا با ظرفیت سالیانه ۱۲۰ تن است.

تمرکز بر توسعه عمودی مزارع پرورش ماهی در خراسان رضوی

طاهرپور با اشاره به ظرفیت تولید استان خراسان رضوی در حوزه آبزی‌پروری تصریح کرد:  با توجه به تولید ۱۲ هزار و ۵۰۸ تن ماهی در سال گذشته میزان ارزش تولیدات آبزیان حدود ۷ هزار میلیارد ریال بوده است.

وی خاطرنشان کرد: تعداد اشتغال مستقیم در حوزه آبزی‌پروری در استان ۱۳۵۶ نفر است که با احتساب اشتغال غیرمستقیم در این حوزه تعداد شاغلین چند برابر می‌شود.

مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ضمن تاکید بر لزوم توسعه آبزی‌پروری تصریح کرد: ظرفیت سرمایه‌گذاری در حوزه آبزی‌پروری در استان بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان است.

طاهرپور گفت: به دو شیوه توسعه افقی با ایجاد مزارع جدید و توسعه عمودی با افزایش تولید در واحد سطح به توسعه آبزی‌پروری در استان توجه شده است.

وی اضافه کرد: با توجه به خشکسالی‌ها، تمرکز بر توسعه عمودی از طریق مکانیزاسیون مزارع صورت می‌گیرد. 

افزایش ۱۳ درصدی تولید انواع آبزیان در خراسان رضوی 


ضرورت ارتقا فرهنگ آبزی‌مصرفی

مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه عدد دقیقی در خصوص سرانه مصرف آبزیان در استان وجود ندارد، گفت: طبق مشاهدات و ارقام به دست آمده سرانه مصرف ماهی در استان ۶ کیلو و ۸۰۰ گرم است که برای افزایش سرانه مصرف ماهی فرهنگ‌سازی صورت می‌گیرد.

طاهرپور گفت: ماهیان دریایی و پرورشی از استان‌های جنوبی کشور و تا حدودی استان‌های ساحلی خزر وارد استان می‌شوند که طبق آمار به‌دست‌آمده از مجاری قانونی حدود ۴۰۰۰ تن ماهی در سال ۱۴۰۱ وارد استان شده که این میزان به غیر از کنسرو ماهی تن است. 

وی با اشاره به ضرورت ارتقاء وضعیت فرهنگی مردم برای مصرف آبزیان، گفت: طبق نظرسنجی صورت گرفته در سال گذشته از مصرف‌کنندگان، بیش از ۹۰ درصد مردم گران بودن قیمت ماهی را علت مصرف کم آبزیان در سفره خانواده‌ها عنوان کردند و در مرحله بعدی عواملی مثل نحوه طبخ ماهی و مشکلات تمیز کردن آن مطرح‌شده است.

مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: برای قرار گرفتن آبزیان در سفره خانوار طرح‌های حمایتی اجرا شده، به طوری که در سال جاری نسبت به برگزاری ۲۲ دوره طبخ در شهرستان‌های استان ویژه بانوان شاغل و خانه‌دار اقدام شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha