به گزارش ایسنا، کریم مجتهدی استاد پیشکسوت فلسفه در ۹۳ سالگی از دنیا رفت. او در اولین همایش چهرههای ماندگار در سال۱۳۸۰ به عنوان چهره ماندگار فلسفه برگزیده شده بود.
وی همچنین در سال ۱۴۰۰ به عنوان برترین دانشمند حوزه علوم انسانی انتخاب و جایزه نوبل ایرانی را از بنیاد البرز دریافت کرد.
به همین منظور با حیدر ارشدی -مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز- در خصوص انتخاب مرحوم کریم مجتهدی به عنوان برترین دانشمند علوم انسانی در سال ۱۴۰۰ به گفتوگو نشستیم.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در ابتدا ضمن تسلیت درگذشت دکتر مجتهدی اظهار کرد: بنیاد فرهنگی البرز هرساله در کنار برگزاری جایزه دانشآموزی و نخبگانی البرز؛ بخشی را هم به دانشمندان اختصاص داده است که تفاوت این جایزه با دو بخش دیگر در این است که در انتخاب بهترین دانشمند سال دیگر رقابتی وجود ندارد بلکه هیات داوران در چهار رشته علوم پزشکی، فنی مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی به بررسی بهترین دانشمندان کشور پرداخته و یک نفر را در هر رشته انتخاب میکنند.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ همزمان با دوران کرونا ۵۹امین دوره جایزه البرز بخش دانشمندان برگزار شد، البته در زمان کرونا با توجه به اینکه تمامی رویدادها برگزار نشده ما به دلیل اینکه این جایزه از منابع وقف است و وقف باید اجرا شود مجبور به برگزاری آن بودیم و دبیرخانه جایزه البرز در این ایام نیز با قوت کار خودشان را پیش برده و به سراغ دانشمندان برتر کشور رفتند.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز خاطرنشان کرد: در این دوره پس از بررسی صدها دانشمند معتبر کشور در رشته علوم انسانی از میان سه دانشمند برتر این حوزه مرحوم دکتر کریم مجتهدی به عنوان فرد برگزیده انتخاب شد. ایشان به دلیل اقدامات علمی فراوان برای شناساندن فلسفه اسلامی، نقد تفکر غرب، تربیت شاگردان زیاد، تالیف کتاب فراوان، ترجمه آثار زیاد و همچنین به خاطر اینکه ستون فلسفه ایران بودند هیات داوران جایزه البرز بهترین دانشمند حوزه علوم انسانی را به ایشان اهدا کرد.
ارشدی یادآور شد: در جایزه البرز دانشمندی هیچ دانشمندی خودش در جایزه ثبتنام نمیکند بلکه دبیرخانه جایزه البرز به دنبال اساتید حوزههای مختلف میرود، پس از بهترین دانشمند حوزههای مختلف بنیاد به سراغ اساتید میرود و در خصوص دکتر کریم مجتهدی نیز این اتفاق افتاد و پس از برگزیده شدن ایشان در رشته علوم انسانی بنیاد البرز به سراغ این استاد رفت و آن مرحوم را از برگزیده شدنش مطلع کرد.
وی با ذکر خاطرهای از زمان اعلام برنده شدن جایزه نوبل ایرانی به دکتر مجتهدی گفت: وقتی ما با استاد ارتباط گرفتیم با یک دست گل به سراغ ایشان رفتیم و آن مرحوم را از جایزهای که برنده شدن مطلع کردیم، آقای مجتهدی هم در عین تواضع به ما پاسخ دادند من در سن ۹۰ سالگی هستم و این جوایز را به جوانترها بدهید تا برای آنها ایجاد انگیزه شود، اما در همین لحظه در خصوص چگونگی انتخاب شدن ایشان توضیحاتی را دادیم و سپس ایشان خوشحال شدند.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در پایان گفت: پس از اهداء جایزه نوبل ایرانی به استاد مجتهدی تا اواخر عمر ایشان ارتباط بین بنیاد و این استاد برقرار بود اما در این هفتههای اخیر این ارتباط قطع و نهایتا منجر به فوت این استاد بزرگ شد که ضایعه بسیار دردناکی برای حوزه علوم انسانی بود.
در فیلم زیر که بنیاد فرهنگی البرز به صورت اختصاصی در اختیار ایسنا قرار داده است بخشی از خاطرات استاد کریم مجتهدی از زبان خودش را میبینید:
انتهای پیام
نظرات