• سه‌شنبه / ۲۶ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402102618488
  • خبرنگار : 50035

هواشناسی اعلام کرد

همدان منطقه بادخیز ندارد/نصب توربین‌بادی توصیه نمی‌شود

همدان منطقه بادخیز ندارد/نصب توربین‌بادی توصیه نمی‌شود

ایسنا/همدان معاون پیش‌بینی اداره‌کل هواشناسی استان همدان گفت: در منطقه همدان بحث توربین‌های بادی را اصلاً توصیه نمی‌کنیم چراکه در سطح استان منطقه بادخیز نداریم که بتواند با راندمان بالایی، تولید انرژی داشته باشد.

سعید باقری در نشست ایسنا با موضوع «بررسی وضعیت کیفیت هوای استان همدان» به مناسبت هفته هوای پاک، بیان کرد: در شهرهای بزرگی چون تهران و اراک چون منابع آلودگیشان زیاد است، در کل سال دچار آلودگی هستند اما در همدان آلودگی‌ها از بابت صنعت نیست و بیشتر آلاینده‌ها، خودروها هستند که با طرح زوج و فرد تاحدودی منابع آلاینده کم شده است.

وی با بیان اینکه با کم شدن منبع آلایندگی، روزهای آلودگی هم کم می‌شود، مطرح کرد: پاییز امسال روزهایی که سیستم پرفشار مستقر شود و وارونگی دما ایجاد کند، خیلی کم داشتیم و سه، چهار روز بیشتر نبوده است و دو سه روز هم شاخص آلاینده‌ها بالا رفت.

باقری با اشاره به اینکه گرم شدن هوا به وزش باد کمک می‌کند، افزود: مهر و آبان امسال روزهای بارندگی بد نبود و همین باعث ورود سیستم کم‌فشار و در نهایت بارش باران و جابه‌جایی هوا و وزش باد می‌شود که در نتیجه منابع آلاینده را از منطقه دور می‌کند.

وی خودروها را علت اصلی آلودگی هوا در استان همدان به ویژه شهر همدان دانست که باید فکری اساسی برای آن کرد و گفت: در قانون هوای پاک، برای هواشناسی پیش‌بینی و اعلام روزهایی که هوا پایدار است، در نظر گرفته شده که هر روز این کار را انجام می‌دهیم و به هر دو دستگاه محیط زیست و علوم پزشکی اعلام می‌کنیم. در صورت پیش‌بینی پایداری جوی برای چند روز متوالی باید جلسه‌ای تشکیل شود تا شدت و ضعف وارونگی دما مورد بررسی قرار گیرد و تصمیم‌های بعدی اتخاذ شود.

وی با اشاره به اینکه روزانه به تعداد خودروهای سطح کشور و در نتیجه منبع آلاینده‌ها افزوده می‌شود و سوخت را هم تغییر نمی‌دهیم، یعنی نمی‌توانیم، یادآور شد: متأسفانه میزان سوخت مصرفی خودروها برای ۱۰۰ کیلومتر، متوسط ۶ تا ۱۳ لیتر است در حالیکه خودروهای خارجی بین ۳ تا ۴ لیتر سوخت برای این مسافت مصرف می‌کنند و این یعنی چند برابر خارجی‌ها آلایندگی ایجاد می‌کنیم. تعداد خودروهای برقی هم در همان حد صفر است و به تازگی قرار است حدود ۲۰۰۰ خودرو وارد کشور شود.

باقری تأکید کرد: کشورهای خارجی هم سوخت بهتری دارند، هم ماشین‌هایشان سوخت کمتری مصرف می‌‎کند و هم تعداد خودروهای برقی بیشتری دارند و طبق برنامه‌ریزی‌هایشان تا سال ۲۰۳۰ بعضی از شهرهایشان یک خودروی بنزینی هم نخواهد داشت.

آلودگی ناشی از نیروگاه مفتح همدان به صورت نقطه‌ای شهرهای فامنین و کبودراهنگ را درگیر می‌کند؛ اگر وزش باد، شرق‌سو باشد، کبودراهنگ و شیرین‌سو و اگر غرب‌سو باشد، فامنین را متأثر می‌کند

معاون پیش‌بینی اداره‌کل هواشناسی استان همدان در ادامه با اشاره به اینکه آلودگی ناشی از نیروگاه مفتح همدان کل استان را متأثر نمی‌کند بلکه تنها به صورت نقطه‌ای شهرهای فامنین و کبودراهنگ را درگیر می‌کند، تصریح کرد: البته این موضوع بستگی به سیستم جوی دارد که اگر وزش باد، شرق‌سو باشد، کبودراهنگ و شیرین‌سو و اگر غرب‌سو باشد، فامنین را متأثر می‌کند.

وی با بیان اینکه هواشناسی ایستگاه آلوده‌سنجی و گردوغبارسنجی ندارد و براساس آمار دریافتی از محیط زیست پیش‌بینی‌ها اعلام می‌شود، خاطرنشان کرد: چیزی که ما باید اعلام کنیم، بحث پایداری و ناپایداری وضعیت جوی است، با توجه به بولتنی که اعلام می‌کنیم اگر دو، سه و چهار روز پشت سر هم پایداری پیش‌بینی شده باشد یعنی احتمال افزایش آلودگی وجود دارد و باید در جلسه‌ای مسأله دقیق‌تر بررسی شود، اینکه روندش شدید است یا در حد نرمال می‌تواند باشد؟ و بعد تصمیمی گرفته می‌شود.

باقری مهمترین راهکار کاهش آلودگی هوا را استفاده از انرژی خورشیدی در استان و کشور دانست و اظهار کرد: کشور ما در عرض جغرافیایی خیلی خوبی قرار دارد و بیشترین تابش را داریم، بیابان‌هایی داریم که هیچ کاربردی ندارند و می‌توانیم سلول‌های خورشیدی را آنجا مستقر کرده و انرژی خورشیدی تولید کنیم.

وی تصریح کرد: متخصصان امر می‌گویند می‌توانیم کل انرژی برق مورد نیازمان را از سلول‌های خورشیدی تولید و استفاده کنیم و حتی صادرات داشته باشیم. یعنی به جای اینکه بیایم برای بقیه راهکارها سرمایه‌گذاری کنیم همه را به این سمت بیاوریم، به تازگی هم سلول‌های خورشیدی طوری طراحی و اختراع شده‌اند که علاوه بر راندمان بالا، شرایط نگهداری ساده‌تری دارند.

معاون پیش‌بینی اداره‌کل هواشناسی استان همدان درباره ظرفیت همدان در بحث توربین‌های بادی نیز گفت: در منطقه همدان بحث توربین‌های بادی را اصلاً توصیه نمی‌کنیم چراکه در سطح استان منطقه بادخیز نداریم که بتواند با راندمان بالایی، تولید انرژی داشته باشد.

وی در پاسخ به اینکه برای جانمایی سلول‌های خورشیدی چه مناطقی پیشنهاد می‌شود؟ بیان کرد: در اکثر مناطق کشور و استان می‌شود سلول‌های خورشیدی را مستقر کرد، حتی بر روی پشت‌بام‌های آفتابگیر منازل قابل نصب است و مردم می‌توانند بخشی از انرژی مورد نیاز خود را از این طریق تأمین کنند، فقط نیاز به یک سرمایه‌گذاری اولیه از سوی دولت دارد.

باقری در پایان مطرح کرد: هر صنایعی آلاینده‌ای نظیر بو، صوت یا گازهای مخرب و ... دارد که باید در بحث مکان‌یابی آنها از روز اول چاره‌اندیشی کرد که مهمترینش به پارامترهای هواشناسی برمی‌گردد  بنابراین باید توجه داشت که بحث آمایش سرزمین و استفاده از آن و بازنگری دوره‌ای آن مورد نیاز است و باید ملاک قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۷ ۱۰:۲۱

به این بنده خدا بگید یکسری نزدیک ماهواره همدان در گردنه اسدآباد بزنه میفهمه چقدر باد میاد