بابک اقبالی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص آخرین آمار پویش غربالگری دیابت و فشار خون اظهار کرد: از ۲۰ آبان ماه تاکنون یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت بالای ۱۸ سال تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این پویش شرکت کردند.
وی افزود: پوشش ما در روستاها ۷۰ درصد بوده؛ یعنی اکثر افراد ساکن روستا در غربالگری شرکت کردند اما این میزان در شهرستانها حدود ۵۰ درصد و در مشهد کمتر از ۳۰ است.
دکتر اقبالی با بیان اینکه پویش غربالگری دیابت و فشار خون تا پایان دی ماه تمدید شده است، عنوان کرد: از شهروندان دعوت میکنیم تا از این فرصت باقیمانده استفاده کرده و افراد بالای ۱۸ سال در شهرها خصوصا شهر مشهد در پویش شرکت کنند.
رئیس گروه بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: اندازه گیری رایگان قند و فشار خون در مراکز سلامت و پایگاههای بهداشت انجام میشود که در ظاهر عمل سادهای است و افراد فکر میکنند خودشان میتوانند انجام دهند. با وجود اینکه روش شناسایی راحت است اما نیمی از افرادی که بیماری دیابت و فشار خون دارند از بیماری خود آگاه نیستند.
وی ادامه داد: دیابت و فشار خون در مرحله اول علائمی ندارد و اگر از بیماری خود آگاه نشوند و دنبال کنترل آن نباشند، با عوارضی مانند سکتههای قلبی و مغزی، نارسایی کلیوی و قطع پا در دیابت خود را نشان میدهد که از اندازهگیری ساده آن پرهزینهتر است.
اقبالی با اشاره به اینکه طبق مطالعات انجام شده از بین افراد بالای ۱۸ سال از هر سه نفر یک نفر مبتلا به فشار خون و از هر هفت نفر یک نفر مبتلا به دیابت است، تصریح کرد: در پویش غربالگری دیابت و فشار خون نیز تقریبا همین میزان است. تا این لحظه ۴۰ هزار بیمار جدید در این پویش شناسایی شدند که از بیماری دیابت و فشار خون خود اطلاع نداشتند.
انتهای پیام
نظرات