سید محمد موسوی امروز ۱۱ دیماه، در نشست خبری که در بیمارستان شهید هاشمینژاد مشهد در رابطه با مسمویتهای ناشی از گاز مونوکسیدکربن برگزار شد، اظهار کرد: بیمارستان هاشمینژاد یکی از قطبهای پذیرش مسمومیت در سطح دانشگاه علوم پزشکی مشهد است. مونوکسیدکربن گازی سمی بدون بو است و مرگهای ناشی از آن را مرگ خاموش عنوان میکنند.
وی ادامه داد: در زمینه بروز بیماری بین آنچه که به ما مراجعه میکنند و رسانهای میشود و آنچه که واقعا وجود دارد فاصله بزرگی است. این موضوع به دلیل نوع علایم مسمومیت ناشی از مونوکسیدکربن است که علایم متنوعی از آبریزش بینی، سردرد، بی قراری تا علائم قلبی عروقی و... دارد. خیلیها علائم را ربط به مسمومیت با مونوکسیدکربن نمیدهند مگر در مواقعی که علایم شدید بروز کند یا جمعی دچار علایم شوند که شک کنند شاید دچار مسمومیت با مونوکسیدکربن شدهاند.
رئیس بیمارستان شهید هاشمینژاد مشهد با بیان اینکه مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن با استفاده درست از وسایل گرمایشی قابل پیشگیری است، عنوان کرد: گروههای پرخطر در رابطه با این مسمومیت اهمیت ویژهای دارند. کودکان به شدت مستعد ابتلا هستند. میزان تمایل مونوکسیدکربن به اتصال به هموگلوبین یا گلبول قرمز در افراد عادی ۲۰۰ برابر اکسیژن است اما در کودکان میتواند بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یابد. همچنین خانمهای باردار و افراد دارای بیماریهای قلبی ریوی نسبت به گاز مونوکسیدکربن آسیبپذیرتر هستند.
موسوی با اشاره به اهمیت آموزش و مراقبت در این زمینه گفت: بخش عمده این مسمومیتها به عدم اطلاع افراد و وضعیت آموزشی برمیگردد که باید با افزایش اطلاعرسانی تغییر نگرش در مردم اتفاق بیفتد.
وی تصریح کرد: هنگامی که هوا سرد میشود، در بسته و تهویه منازل کاهش مییابد آمار مسمومیتها نیز افزایش مییابد. برخی شبها تا ۱۰، ۱۱ نفر مسموم همزمان وارد بیمارستان میشوند که ناچاریم آنها را نگه داریم زیرا احتمال آلودگی مجدد تا حل نشدن مشکل در برگشت آنها به جایی که بودهاند، وجود دارد.
موسوی در مورد بیمارستان هاشمینژاد گفت: این بیمارستان در یک منطقه پرجمعیت واقع شده که به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و... ویژگیهای خاصی دارد و حدود ۳۰ درصد جمعیت مشهد را پوشش میدهد. بیمارستان در چند سال گذشته با ۴۰۰ تخت بستری ساخته شده است و ظرفیت خوبی را به لحاظ تنوع خدمت ایجاد کرده است. در ۳، ۴ سال گذشته بخش مسمومین ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه در حال انجام چند کار هستیم که در آینده نزدیک به بهرهبرداری میرسد، عنوان کرد: بخش داخلی مغز و اعصاب تا دهه فجر به بهرهبرداری خواهد رسید. دستگاه امآرآی با هزینه بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان خریداری شده است. همکاران متخصص هم جذب شدهاند. البته درحال حاضر هم صبح و هم عصر اقدامات کلینیکی در این زمینه انجام میشود.در رابطه با بخش آنژیو گرافی، تجهیزات و دستگاه آنژیوگرافی بسیار به روز خریداری شده است که در دهه فجر افتتاح خواهد شد.
رئیس بیمارستان شهید هاشمینژاد مشهد ادامه داد: تقویت بخش چشم پزشکی از دیگر برنامههای ماست که به عنوان قطب دوم چشمپزشکی استان و دانشگاه فعالیت خواهد کرد. برخی تجهیزات خریداری و برخی دیگر از جانب معاونت درمان قول داده شده که تامین خواهد شد. تامین نیرو هم انجام شده و بخش چشم پزشکی وسیعتر از قبل فعالیت خواهد کرد. در حال حاضر هم اعمال جراحی خوبی انجام و درمانگاههای چشم فعال است اما امکان فعالیت بیشتر وجود دارد.
موسوی تصریح کرد: بخش توانبخشی بیمارستان با کمک دانشکده پیراپزشکی تجهیز شده است. خدمات توانبخشی گران قیمت بوده و بسیاری افراد توانایی تامین هزینه در بخش خصوصی ندارد. این خدمات در صبح و عصر فعال است. همچنین کلینیک تخصصی بیمارستان در صبح و عصر فعال است.
وی در رابطه با توسعه بیمارستان هاشمینژاد عنوان کرد: برآورد کردیم و مجوزهای قانونی از کمیسیون ماده ۲۰ وزارتخانه و دانشگاه اخذ شده که توسعه به ظرفیت ۲۰۰ تخت بستری داشته باشیم.
رئیس بیمارستان شهید هاشمینژاد مشهد افزود: سالانه حدود ۱۶۰ هزار نفر وارد اورژانسهای این بیمارستان میشوند که میخواهند در بیمارستان ۴۰۰ تخت خوابی دریافت خدمت داشته باشند. ما عموما خدمات اورژانس ارائه میدهیم و اگر فردی مسئله غیر اورژانسی داشته باشد، باید مدت زمان زیادی در انتظار بماند تا یک تخت بستری برای او ایجاد شود.
وی ادامه داد: الان فصل بودجه است، با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس رایزنی شده است. امیدواریم این موضوع در بودجه سال آینده قرار داده شود؛ چون زیرساختهای ما آماده است. سیستم گرمایشی و سرمایشی و همچنین تامین آب، برق و گاز بر مبنای ۶۴۰ تختخواب دیده شده و نیاز به هزینه اضافی در این زمینهها وجود ندارد.
موسوی خاطرنشان کرد: ما با کمتر از ۱۰درصد هزینه ساخت بیمارستان ۲۴۰ تختخوابی میتوانیم در بیمارستان هاشمینژاد توسعه تخت داشته باشیم که در ادامه ارتقاء خدمات را در پی خواهد داشت.
وی یادآور شد: ورود به هسته مرکزی مشهد، با توجه به حجم ترافیک مشکلات زیادی را ایجاد کرده و کمک به توسعه تختها باعث میشود ترددهای شهری کاهش پیدا کند. اگر اوایل سال آینده این اقدام را شروع کنیم در کمتر از ۲ سال به بهرهبرداری کامل خواهد رسید.
انتهای پیام
نظرات