• یکشنبه / ۱۰ دی ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402101006571
  • خبرنگار : 50038

گرانی مواد اولیه و نبود بیمه؛ از مشکلات هنرمندان صنایع‌دستی ملایر

گرانی مواد اولیه و نبود بیمه؛ از مشکلات هنرمندان صنایع‌دستی ملایر

ایسنا/همدان رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر گفت: گرانی مواد اولیه و نبود بیمه حمایتی برای همه هنرمندان از جمله مشکلات موجود پیش‌روی فعالان عرصه صنایع دستی شهرستان ملایر است.

ابراهیم جلیلی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در سطح این شهرستان در حوزه صنایع دستی به طور مستقیم ۱۲ هزار و ۳۰۰ هنرمند در بیش از ۲۰ رشته فعالیت می‌کنند که از جمله این هنرهای دستی رشته مبلمان منبت است.

وی افزود: از این تعداد حدود ۱۰ هزار و ۳۵۰ نفر به صورت مستقیم و ۳۰ هزار نفر غیرمستقیم در رشته مبلمان منبت مشغول به فعالیت هستند، اظهار کرد: با توجه به ظرفیت فوق با پیگیری‌های صورت گرفته در ۲۹ فروردین سال ۹۸، ملایر توانست عنوان شهر ملی منبت ایران را به خود اختصاص دهد.

وی ادامه داد: احراز شرایط و ثبت به عنوان شهر ملی صنایع دستی پیش‌نیاز کاندیدا شدن برای احراز عنوان شهر یا روستای جهانی صنایع دستی است که پس از طی مراحل ارسال پرونده مدارک و درخواست برای شورای جهانی صنایع دستی و متعاقب آن بازدید، مورخ دوم دی سال ۹۸ ارزیابی و تأیید نهایی از سوی ارزیابان بین‌المللی و شورای جهانی صنایع دستی انجام شد در نهایت در ۹ دی سال ۹۸ با تأیید شورای جهانی صنایع دستی، مبلمان منبت ملایر در فهرست شهرهای جهانی صنایع دستی قرار گرفت.

جلیلی اظهار کرد: به اذعان مدیران ارشد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ملایر موفق‌ترین تجربه‌ شهر جهانی در کشور است و در کمتر شهری از شهرهای جهانی در سطح بین‌المللی و ملی این حرکت مستمر و پرتلاشی که در ملایر دیده می‌شود را شاهد هستیم.

وی درباره اقدامات مهم شهر جهانی مبلمان منبت، از شرکت فعالان بخش خصوصی در نمایشگاه بین‌المللی تهران در سال قبل و سایر نمایشگاه‌ها، افتتاح چندین فروشگاه و پرداخت تسهیلات، توسعه شهرک صنعتی مبلمان منبت، رشد تولید و ایجاد اشتغال و ... نام برد و خاطرنشان کرد: گرانی مواد اولیه و نبود بیمه حمایتی برای همه هنرمندان از جمله مشکلات موجود است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر در ادامه با بیان اینکه ایران یکی از برترین کشورهای دنیا از نظر تنوع صنایع دستی است، اظهار کرد: ۱۱ شهر و سه روستای ایران در شورای جهانی صنایع دستی به عنوان شهر و روستای جهانی انتخاب شده‌اند که دو شهر آن شهر جهانی سفال و شهر جهانی مبلمان منبت در استان همدان قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه صنایع دستی این شهرها و روستاها در سراسر دنیا دارای شهرت و شناخته شده هستند، گفت: در سال‌های اخیر مسئولان و فعالان صنایع دستی در ایران تلاش کرده‌اند تا شهرهای مختلف ایران که دارای صنایع دستی خاص و شناخته ‌شده هستند را در فهرست جهانی شهرهای صنایع دستی ثبت کنند.

جلیلی مطرح کرد: ثبت جهانی شهرها، فرصتی عالی فراهم می‌کند تا اهالی بومی این مناطق برای یادگیری و توسعه صنایع دستی خود، تمایل و اشتیاق بیشتری نشان دهند، ثبت جهانی، باعث شهرت بیشتر این صنایع می‌شود و منافع اقتصادی و اجتماعی متعددی برای اهالی بومی دارد و  یکی از فاکتورهای رشد گردشگری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha