داور ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران، درباره مقالات این دوره از جایزه به ایسنا بیان کرد: به عنوان کسی که در حوزه نقد، تحلیل، جامعه شناسی و مبانی سینما فعالیت کردهام. انتظار بیشتری داشتم. حوزه پژوهش در سینمای ایران باید جدی گرفته شود. به ویژه دانشگاهها باید در این بخش سرمایهگذاری داشته باشند و اگر این امکان وجود ندارد، باید پژوهشگاههای سینمایی شکل بگیرد.
وی ادامه داد: پیشتر مدرسه عالی سینما را داشتیم و بنیاد سینمایی فارابی هم میتواند در این بخش کار کند. این پژوهشها به تعالی و ارتقای سینما در بخش تکنیک و محتوا کمک میکند.
بلخاری با بیان اینکه پشتوانه جدی هنر معرفت است، عنوان کرد: اگر هنر را دارای دو بخش ایده و قالب بدانیم، در هر دو بخش نیازمند پژوهش هستیم.
وی با بیان اینکه موضوعات خوبی در قالب مقالات به ششمین جایزه پژوهش سال سینما آمد، گفت: این موضوعات اغلب نیاز سینمای ما بود که گاه به درستی مورد پردازش قرار نگرفته بود؛ بهخصوص در مقاطع دکتری که باید نظریات ارائه شود، این مسئله بیشتر مشهود بود.
وی با بیان اینکه ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران دستاورد ارزشمندی است، توضیح داد: معتقدم این رویداد میتواند در مرحله دستاوردها وارد قضاوت نشود و تولیدکننده جریان پژوهش در سینمای ایران باشد. به عبارتی به جای بررسی پژوهشهای انجام شده در یکسال میتوان موضوعات پژوهشی را پیشنهاد داد.
وی با اشاره به اینکه امروز مسئله محوری امری مهم در آموزش آکادمیک مدرن جهان است، تاکید کرد: امروز در نظام آموزشی جهانی، صرف موضوع بودن مورد توجه قرار میگیرد، این جستوجوگری وجود دارد که مسئله چیست و نظام جهانی در سینما به سمت مسئله محوری حرکت میکند.
بلخاری اظهار کرد: امروز در بخش پژوهش در سینما نیازمند مسئله محوری و حل آن هستیم. باید اتاق فکری در جایزه پژوهش سال سینمای ایران تشکیل دهیم و با گفتوگو با افراد برجسته حوزه سینما، مسائل پیرامون این هنر در کشور را ارزیابی و تعریف کنیم. در ادامه نیز به بیان مسئله و حل آن از طریق مصاحبه و پژوهش با دعوت از افراد کاربلد بپردازیم. آنچه باعث میشود سینما رو به جلو حرکت کند، مسئله محوری بوده و این نکته مهمی است.
ششمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران به دبیری دکتر قادر آشنا در حال برگزاری است.
انتهای پیام
نظرات