به گزارش ایسنا، عبدالله معتمدی در آیین پایانی هفته پژوهش و فناوری و قدردانی از پژوهشگران برتر این دانشگاه که به همت معاونت پژوهشی در تالار اجتماعات پژوهشگاه نفت برگزار شد، گفت: دانشگاه علامهطباطبائی ظرفیت منحصر به فرد و ویژهای دارد. این دانشگاه بزرگترین دانشگاه تخصصی علوم انسانی و همچنین جزو دانشگاههای برتر کشور است. بیش از ۶۰۰ عضو هیئت علمی دارد که هرکدام سرمایه بزرگی برای کشور هستند. حدود ۱۴هزار دانشجو داریم که بیش از ۷۰درصد آنان، دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند.
وی با بیان اینکه دانشگاه علامهطباطبائی جایگاه مناسبی در سطح دانشگاههای سطح اسلام و دانشگاههای ایران دارد، گفت: این افتخارات ستودنی و مایه فخر است. دانشگاهی که دانشآموختگان آن در حکمرانی و حاکمیت در جمهوری اسلامی نقشآفرین بودهاند. این دانشگاه ظرفیت بیهمتایی است که همچنان مولد خواهد بود و به خدمات خود ادامه میدهد.
رئیس دانشگاه علامهطباطبائی با بیان اینکه این ظرفیت بزرگ و منحصر به فرد مسئولیت ما را در دانشگاه سنگین میکند، افزود: چشم امید جامعه در حوزه علوم انسانی دانشگاه علامهطباطبائی است. جامعه از ما انتظار دارد که این دانشگاه علوم انسانی را در کشور رهبری کند.
وی با بیان اینکه دانشگاه علامهطباطبائی ظرفیت مرجعیت را در علوم انسانی دارد، گفت: انتظار مردم از دانشگاه این است که بتواند تولید علم علوم انسانی کند و در حل مشکلات و مسائل مرتبط با حوزه علوم انسانی نقشآفرین باشد و علوم انسانی را رهبری کند. انتظار این است که ما دانشجویانی تربیت کنیم که آنها انسانهای مسئولیتپذیر متدین و متخصص و مفیدی برای جامعه باشند.
معتمدی با بیان اینکه باید پاسخگوی انتظارات مردم باشیم، تصریح کرد: برای پاسخگویی به انتظارات باید برنامه داشته باشیم و بدانیم که چگونه حرکت کنیم. باید نقشه راه داشته باشیم و مسیر خود را مشخص کنیم.
وی گفت: اقدام مهمی که در دانشگاه علامه طباطبائی اتفاق افتاد، این بود که برنامه راهبردی تدوین شد البته نه برنامهای که به صورت تزیینی و شعاری باشد، بلکه به شکل یک برنامه عملیاتی، در دستور کار دانشگاه قرار گرفت. اصلیترین هدف برنامه راهبردی استفاده از ظرفیت ۶۰۰ نفری اعضای هیئت علمی است که همه صاحبنظر و دارای ایده هستند و میتوانند اهداف دانشگاه را محقق کنند.
رئیس دانشگاه علامهطباطبائی گفت: اصلیترین هدف برنامه راهبردی این است که بتواند ایدههای نو برای ارتقای سطح دانشگاه و آموزش و همچنین تحول در آموزش و ارتباط جامعه با صنعت به ارمغان بیاورد.
وی با بیان اینکه در دو سال گذشته هر کدام از اعضای هیئت علمی فعالیتهایی در جهت تحقق اهداف برنامه راهبردی داشتهاند، افزود: اعضای هیئت علمی درباره تحول علوم انسانی، فعالیتهای بینالمللی، تعالی آموزشی، تربیتی و فرهنگی فعالیت داشتهاند و دانشگاه نیز از آنها حمایت کرده و میکند. تلاش میکنیم که افکار و ایدهها را جمعآوری کرده و در مسیر تعالی دانشگاه است به کار بگیریم.
معتمدی ادامه داد: یکی از موضوعات مهمی که در دانشگاه وجود دارد، موضوع امیدآفرینی است. اینکه چه کاری انجام دهیم تا دانشجوی ما دچار ناامیدی و یاس نشود و چه کار کنیم که امید را در دل جوانان زنده کنیم. تلاشهایی انجام شده است.
وی گفت: اطمینان از اشتغال بعد از دانشآموختگی میتواند امیدآفرین باشد بنابراین برای فراهم کردن زمینه اشتغال دانشجویان، ایده ایجاد مراکز نوآوری در دانشگاههای مختلف را در دستور کار قرار دادیم که این کار در چندین دانشکده مراکز نوآوری و کارآفرینی انجام شده است.
رئیس دانشگاه علامهطباطبائی تصریح کرد: قصد ما این است که در این مراکز نوآوری، دانشجویان را تشویق به راهاندازی واحدهای فناور، برای ایجاد زمینه کسب و کار کنیم تا آنها متناسب با تخصص و رشته تحصیلی خود، کارهای خلاقانها انجام دهند.
وی افزود: ایده راهاندازی مراکز نوآوری را میتوانیم با حمایتهایی که معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت علوم از این ایده داشتهاند، در دانشکدههای دانشگاهها برای ایجاد شغل محقق کنیم.
معتمدی گفت: درخواست من از همه اعضای هیئت علمی این است که در این حوزه کمک کنند و خود نیز با این مراکز آشنا شوند و شرایطی را فراهم کنیم که در باقیمانده ترم و ترم آینده بتوانیم دانشجویان ترمهای آخر دانشگاه را به خوبی در معرض این مراکز رشد و نواوری و ایدهها قرار دهیم و زمینه ایدهپردازی آنها را فراهم کنیم.
وی افزود: مسائل آموزشی و پژوهشی و مسائل مربوط به ارتباط جامعه و صنعت جزو اهداف برنامه راهبردی است و اینکه بتوانیم از طریق ایجاد زمینههای اشتغالِ دانشجویان خود در آنها امیدآفرینی کنیم یکی از اولویتهای دانشگاه است. امیدواریم با کمکهایی که دریافت میکنیم بتوانیم این کار را انجام دهیم.
رئیس دانشگاه علامهطباطبائی با بیان اینکه هدفمندی پژوهش از برنامههای راهبردی دانشگاه است، گفت: یکی از بخشهای مهم در ارتباط با هدفمندی پژوهش این است که دانشکدهها و گروههای آموزشی بتوانند موضوعات و کلان پروژههایی را تعریف کنند که قابل کوچک کردن به چندین پروژه دکتری و کارشناسی ارشد باشد و از این طریق بتوانیم آنها را حمایت کنیم.
وی با اشاره به فراهم بودن شرایط مالی، افزود: توافقنامهای که با معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت اقتصاد داریم و همچنین تفاهمنامههای دیگر، این امکان را فراهم میکند که از کلان پروژهها و تبدیل آنها به پروژههای کوچکتر به خوبی حمایت کنیم تا دانشجو احساس کند که کار معناداری انجام میدهد.
دکتر معتمدی گفت: در جهت هدفمند کردن پژوهش این آمادگی را داریم اگر شما اعضای هیئت علمی کلان پروژههایی را تعریف کنید میتوانیم آنها را حمایت کنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علامهطباطبائی، وی تاکید کرد: برنامه راهبردی دانشگاه علامهطباطبائی با محوریت تحول در علوم انسانی است. در این جهت موضوع اثربخشی علوم انسانی و آن چیزی که کمک کند تا انتخاب اول داوطلبان کنکور علوم انسانی باشد را در نظر داریم.
انتهای پیام
نظرات