به گزارش ایسنا، راهی شدن فیلمی با بازی سجاد افشاریان و نصرالله رادش به فرانسه، موکول شدن آیین پایانی دهمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران به ۳۰ دیماه، حضور اصغر فرهادی در پانزدهمین جشنواره فیلم «Les Arcs»، اعلام جزییات مراسم یادبود ناصر طهماسب، تولید یک رئالیتیشو جدید به کارگردانی سعید ابوطالب برای تلویزیون، دستگیری مظنون به سرقت اثر هنری «بنکسی»، حنجرههای میلیاردی ایران، معرفی نامزدهای جایزه «جلال» و افزایش مبلغ جایزه به ۴۰۰ میلیون تومان و ادامه حاشیههای الواح تخت جمشید از مهمترین خبرهای امروز سرویس فرهنگ و هنر ایسنا بودند.
آنچه در سینما و تئاتر گذشت
فیلمی با بازی سجاد افشاریان و نصرالله رادش راهی فرانسه میشود
فیلم کوتاه «سیاه سنگ» به کارگردانی سامان لطفیان و تهیهکنندگی سیدمازیار هاشمی در نخستین حضور بینالمللی خود در جشنواره معتبر کلرمون فران فرانسه به نمایش درمیآید.
تکلیف نمایش علی سرابی چیست؟
نمایش «آن سوی آینه» از علی سرابی که چندین بار روی صحنه رفته، برای جدیدترین اجرای خود مجوز نگرفته است.
نمایشنامه «آن سوی آینه» نوشته فلوریان زلر است که با ترجمه تینوش نظمجو منتشر شده و با کارگردانی علی سرابی و بازی ریما رامینفر، پژمان جمشیدی، مارال بنیآدم و سرابی اجرا شده است.
ژاله صامتی در «گمشده» ثقفی
تدوین فیلم سینمایی «گمشده» توسط ستاره ثقفی، با تهیهکنندگی علیاکبر ثقفی و کارگردانی مریم برزگر به پایان رسید. همچنین مهر آفرین طوسی ساخت موسیقی فیلم را آغاز کرده است.
در درام روانشناختی و رازآلود «گمشده» ژاله صامتی، بهنام تشکر و شکیب شجره به عنوان بازیگران اصلی ایفای نقش میکنند.
معرفی آثار برتر ادبیات نمایشی ایران ۳۰ دی ماه
پیش از این قرار بود آیین پایانی دهمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران پنجم دیماه همزمان با زادروز بهرام بیضایی و جاودانگی اکبر رادی برگزار شود، اما به دلیل پارهای از مشکلات، برگزاری آن به روز ۳۰ دیماه موکول شد.
فرهادی برندگان جشنواره فرانسوی را انتخاب کرد
پانزدهمین جشنواره فیلم «Les Arcs» از تاریخ ۱۶ تا ۲۳ دسامبر (۲۵ آذر تا دوم دی ماه) در منطقه بورگ-سن-موریس در رشته کوههای آلپ برگزار شد و اصغر فرهادی سینماگر ایرانی در راس هیات داوران این رویداد سینمایی قرار داشت. در نهایت فیلم «آرام» ساخته ماریا کوتارادزه محصول مشترک لیتوانی، اسپانیا و سوئد جایزه بهترین فیلم را به خود اختصاص داد.
بیشتر بخوانید:
چالشها و جذابیتهای استالین شدن
برخی از نمایشنامههای خوب معاصر به تئاتر ما معرفی نمیشوند
این مردم از خرمشهر دهها هزار خاطره دارند
آنچه در رسانه گذشت
جزییات مراسم یادبود ناصر طهماسب اعلام شد
مراسم یادبود ناصر طهماسب، دوبلور و مدیر دوبلاژ باسابقه که در سکوت خبری از دنیا رفت و به خاک سپرده شد، سهشنبه، پنجم دیماه از ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰ در مسجد حجت ابن الحسن(عج) واقع در خیابان سهروردی شمالی، پایینتر از میدان شهید قنبری برگزار خواهد شد.
رئالیتیشو جدید سعید ابوطالب برای تلویزیون
«کتاب قانون» درخصوص موضوعات روز کشور به تهیهکنندگی محمدحسین سعادتی و کارگردانی سعید ابوطالب در حال تولید است.
این رئالیتیشو در موزه مجلس مشروطه ضبط میشود و جز چند بازیگر سینما و تلویزیون باقی شرکتکنندگان در آن از افراد عادی جامعه انتخاب شدهاند.
بیشتر بخوانید:
ماجرای گفتوگوی ساختگی رونالدو در تلویزیون چه بود؟
این خاک همیشه سرخ است! + فیلم و عکس
حسن نمکدوست: روزنامهنگارها کارگر یدی نیستند
تا به حال دچار توهم بودیم؟!/ برای معتمدنژاد کاری نکردیم
آنچه در تجسمی و موسیقی گذشت
دستگیری فرد مظنون به سرقت اثر هنری «بنکسی»
کارآگاهان مردی را شب گذشته به ظن سرقت اثر هنری که تا ۵۰۰,۰۰۰ پوند ارزش داشت و توسط «بنکسی» در خیابانی در لندن نصب شده بود، دستگیر کردند.
کمتر از یک ساعت پس از تایید اصالت یک اثر هنری به عنوان یکی از آثار خلقشده توسط «بنکسی»، این اثر دزدیده شد.
روایت هنرمند خوزستانی از زندگی با زنی که نمیشناسد
گالری شیدایی از هشتم دیماه پذیرای نمایشگاه انفرادی عکس و چیدمان نازلی عباسی ـ هنرمند خوزستانی ـ با عنوان «برای زنی که نمیشناسم» میشود.
آریا عظیمینژاد تعزیه را به پاریس برد
گروه موسیقی «بوم و بر» با طراحی، آهنگسازی و کارگردانی آریا عظیمینژاد در سالن اودیتوریوم پاریس با کنسرت ـ تعزیه «Le Protecteur» (به معنای حمایتکننده) راوی مجلس تعزیه «حضرت عباس علیهالسلام» شد.
مشارکت ۲۸ استان در برپایی جشنواره فجر
امیر عبدالحسینی، دبیرکل جشنواره هنرهای تحسمی فجر هنری از مشارکت ۲۸ استان در برپایی جشنواره شانزدهم خبر داد. او همچنین با صدور احکامی مجزا دبیران هنری بخش «تجسم هنر» را در استانهای مختلف منصوب کرد.
بیشتر بخوانید:
حنجرههای میلیاردی ایران را بشناسید!
بهترین نمایشگاههای هنری ۲۰۲۳
۷ هنر تجسمی به طراحی تمبر کمک میکنند
آنچه در ادبیات و کتاب گذشت
افزایش مبلغ جایزه «جلال» به ۴۰۰ میلیون
جایزه «جلال آل احمد» که با اهدای ۱۱۰ سکه به برگزیدگانش گرانترین جایزه ادبی کشور شناخته میشد، در دوره هشتم با کاهش چشمگیر به ۳۰ سکه رسید. در ادامه جایزه از سکه افتاد و قرار شد به برگزیدگان معادل سکه هدیه بدهند که به برگزیدگان ۱۰۰ میلیون تومان اهدا میکردند. در دولت جدید این مبلغ با افزایش به ۲۵۰ میلیون تومان رسیده بود و حالا در شانزدهمین دوره با افزایش ۱۵۰ میلیون تومانی به ۴۰۰ میلیون تومان رسیده است.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران درباره این موضوع گفته است: «برگزیدگان این دوره ۴۰۰ میلیون تومان و شایستگان تقدیر هم جایزه ۱۰۰ میلیون تومانی دریافت میکنند.»
نامزدهای جایزه ادبی «جلال» معرفی شدند
همچنین نامزدهای بخشهای رمان و داستان بلند، مجموعه داستان، نقد ادبی و مستندنگاری شانزدهمین دوره جایزه «جلال آلاحمد» معرفی شدند.
بیشتر بخوانید:
آنچه در میراث و گردشگری گذشت
حاشیههای الواح تخت جمشید ادامه دارد!
عبدالمجید ارفعی ـ پژوهشگر و متخصص زبانهای باستانی عیلامی و اکدی ـ با طرح این پرسش که چرا با وجود مجوز خزانهداری آمریکا برای بازگشت تمام الواح هخامنشی به ایران، هنوز بخشی از آنها در اختیار موسسه شرقشناسی شیکاگو مانده است، گفت: این موسسه برخلاف توافق و تعهدی که داشت، مستندات و مطالعات الواح هخامنشی را کامل در اختیار ایران قرار نداده است.
انتهای پیام
نظرات