• یکشنبه / ۳ دی ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 1402100301419
  • خبرنگار : 71012

مرور سریال‌های تلویزیون درباره خوزستان ـ «خاک سرخ» حاتمی‌کیا

این خاک همیشه سرخ است! + فیلم و عکس

این خاک همیشه سرخ است! + فیلم و عکس

مردم خوزستان همواره مظهر مقاومت ملت ایران بوده‌اند و خرمشهر ـ یکی از شهرهای این استان ـ اولین شهری بود که عراقی‌ها به آن حمله کردند. خرمشهر خوزستان، علی‌رغم سی و چهار روز مقاومت و تلاش رزمندگان و مردم، در چهارم آبان ۱۳۵۹، به اشغال ارتش بعثی عراق درآمد. بازپس‌گیری خرمشهر در سوم خرداد ۱۳۶۱ طی عملیات بیت المقدس، مهم‌ترین بخش از تاریخ جنگ تحمیلی و دفاع مقدس است و همچنین یکی از برگ‌های زرین تاریخ ایران محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا، درباره‌ رسالت هنرمندان و به‌خصوص سینماگران در قبال وقایع بزرگی مانند دفاع مقدس بارها سخن رفته و یادآوری این نکته کافی است که سینما و تلویزیون بهترین رسانه‌ها برای ثبت وقایعی مانند سرگذشت خرمشهر و انتقال واقعیت‌های مربوط به آن به نسل‌های آینده هستند.

«خاک سرخ» اولین سریال ابراهیم حاتمی‌کیا ـ کارگردان شناخته‌شده سینما ـ و از اولین مجموعه‌های تلویزیونی است که به روایت فتح خرمشهر پرداخت و توانست به مدد فیلمنامه و کارگردانی خوب در زمان خود سریال موفقی باشد. حاتمی‌کیا «خاک سرخ» را پس از فیلم جنجالی «ارتفاع پست» و قبل از «به رنگ ارغوان» ساخت.

این سریال محصول دهه ۸۰ و در ۱۷ قسمت از شبکه یک سیما به روی آنتن رفت.

این خاک همیشه سرخ است! + فیلم و عکس
نمایی از پشت صحنه سریال خاک سرخ

از نکات قابل توجه در این سریال، معرفی لاله اسکندری به عنوان یک چهره جدید بازیگری بود که در کنار پرویز پرستویی، مهتاب کرامتی و البته امیر آقایی که او هم نخستین سریالش محسوب می‌شد، توانستند ترکیب جذابی از بازیگران را تشکیل دهند.

در این بخش ویدئویی از سریال را تماشا کنید:

«خاک سرخ» را مهدی سجاده‌چی با همراهی زنده‌یاد مسعود بهبهانی‌نیا نوشت. جالب اینکه سجاده‌چی بعدها «روز سوم» را با موضوع خرمشهر نوشت و بهبهانی‌نیا هم نگارش سریال «کیمیا» را که بخشی از آن به موضوع آزادسازی خرمشهر اختصاص داشت، برعهده گرفت.

داستان «خاک سرخ»، قصه دختری به نام لیلا را روایت می‌کند که در اوج سرخوشی است و می‌خواهد با کسی که دوستش دارد ازدواج کند اما در شب عروسی‌اش می‌فهمد که پدر و مادرش افراد دیگری هستند. او سراغ آنها را می‌گیرد و تا خرمشهر که جنگ شده می‌رود. در میانه راه همسرش با بمباران جنگنده‌های عراقی کشته می‌شود و او تنها به شهری غریب می‌رود. در آنجا مادرش را می‌یابد اما پدرش اسیر عراقی‌ها می‌شود و فقط می‌توانند از بین دیواری همدیگر را ببینند.

این خاک همیشه سرخ است! + فیلم و عکس

«خاک سرخ» چهره‌ واقعی یک جنگ تحمیلی و مقاومت حماسی و قهرمانانه‌ مردان و زنانی با دست‌های خالی برای دفاع از سرزمینشان را به تصویر می‌کشد. این سریال از جنگ، مقاومت خرمشهر، جست‌وجوی هویت، تاریخ معاصر و البته عشق می‌گوید. اصلاً نوع نگاه فیلم‌ساز به جنگ در سریال «خاک سرخ»، نگاهی لطیف و عاشقانه و البته رئال است.

ساخته ابراهیم حاتیم کیا بهترین سریالی بود که جنگ شهرها را با همه دلهره‌ها و دهشتناک بودنش به نمایش گذاشت. هدف از جنگ شهرها در هم شکستن روحیه‌ مردمی در کشور مقابل است. سریال «خاک سرخ» نمایش جنگ شهرها، عجین شده با عشق به خانواده و ترس از دست دادن عزیزان بود که غیرت و عشق به وطن در کنار امید به آینده، غمِ سوگ آن را التیام می‌بخشید. سریالی که با عبور از چند دهه بعد از آن دیگر هرگز به این وضوح و روشنی تکرار نشد.

این خاک همیشه سرخ است! + فیلم و عکس

«خاک سرخ» استعاری از زمین و خاک خرمشهر است که در دوران جنگ به «خونین شهر» مشهور شده بود و نمایانگر گوشه‌ای از مظلومیت خرمشهر بود.

* بخش‌هایی از این گزارش از یادداشت نقد و بررسی سریال «خاک سرخ»، ساخته «ابراهیم حاتمی‌کیا» برداشته شده است.

این خاک همیشه سرخ است! + فیلم و عکس

این خاک همیشه سرخ است! + فیلم و عکس

این خاک همیشه سرخ است! + فیلم و عکس

این خاک همیشه سرخ است! + فیلم و عکس

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha