سیدمحمد رضا طالبی، شب گذشته پنجشنبه ۲۳ آذر در نشست فصلی دبیران شهرستانی و کارگروه های تخصصی مجمع مطالبه گران استان اظهار کرد: مطالبهگران باید قبل از رسانهای کردن موضوعات مختلف، صحت و سقم آن را از مسئولان مربوطه جویا شوند تا از تبعات بعدی آن جلوگیری شود.
معاون استاندار بر پرهیز از انتشار اطلاعات و اظهارنظرهای نادرست و بازی کردن با آبروی افراد تأکید کرد و گفت: چنانچه در حوزه مطالبه گری موضوعی واقعیت داشته باشد چه به نفع مسئولان باشد چه به ضرر آنها، باید آن را بپذیرند؛ حتی اگر با تخلف مسئولی آبرویش هم در خطر باشد.
وی ادامه داد: بعضی مواقع بر اساس نقل قولهای افراد دیگر قضاوت هایی می شود که این هم یکی از آسیب هایی است که باید مورد توجه مطالبهگران قرار گیرد.
طالبی با اشاره به اینکه باید از دخالت دادن اغراض شخصی و مطامعت به جای مطالبات پرهیز شود، تصریح کرد: از سال گذشته که مجمع مطالبهگران استان شکل گرفته در بسیاری از مواقع کمک حال مسئولان بودند که جای خوشحالی است.
معاون استاندار با بیان اینکه مطالبه گری و انعکاس آن نباید موجب یأس و ناامیدی در جامعه شود، افزود: ما نمیگوییم که واقعیتها کتمان شود ولی گاهی ضرورت دارد همان واقعیت هم بنا به مصالحی بیان نشود.
وی به اهمیت مطالبهگری و مصادیقی در این زمینه اشاره کرد و گفت: دستیابی و احقاق حقوق شهروندی، پیشگیری از بروز فساد اداری، آگاهی مردم از قوانین و حق و حقوقشان و... از مصادیق مطالبه گری است.
طالبی با نامناسب خواندن عدم پاسخگویی مطلوب به مردم، افزود: متأسفانه زبان برخی از مسئولان فقط به واژه «نه» میچرخد که وظیفه مطالبهگران پاسخگو کردن مسئولان به نفع مطالبات مردم است.
معاون استاندار با اشاره به اینکه مطالبهگران باید هیچگونه ملاحظهای نداشته باشند مگر اینکه نیاز به مصلحت اندیشی لازم باشد، گفت: باید نارسایی مسئولان را ابتدا از خودش مطالبه کنید واگر پاسخگو نبودند به مسئولان بالاتر منعکس شده یا رسانهای شود.
وی با تأکید بر اینکه مطالبهگری باید با روشهای درست به نتیجه برسد، ادامه داد: مشکلات کشور با حضور و مطالبهگری جوانان نخبه قابل حل است اما متأسفانه در برخی مواقع به نخبگان اهمیت داده نشده و نتوانسته ایم لوازم کار تخصصی آنان را فراهم کنیم که پیشرفت داشته باشند.
طالبی بر استفاده از طرحهای کاربردی نخبگان تأکید کرد و یادآورشد: باید توجه داشت طرحهایی که ارائه می شوند، مسئولان مربوطه را به لحاظ اعتباری و قوانین محدود نکنند.
وی در ادامه با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه توپخانه دشمن انتخابات را هدف گرفته، گفت: دشمن در هر چهار مؤلفه امنیت، سلامت، رقابت و مشارکت در انتخابات تلاش میکند و با امپراطوری رسانهای به دنبال کاهش مشارکت مردم در انتخابات پیشرو است.
معاون استاندار بیان کرد: ما منکر مشکلات جامعه نیستیم اما در دولت سیزدهم اتفاق خوبی در سطح ملی، استانی و منطقه ای رقم خورده که قابل تأمل است.
طالبی در ادامه به گازرسانی و برق رسانی به دورترین نقاط روستایی و مرزی، پروژه اتصال خراسان جنوبی به شبکه سراسری گاز، احداث راه آهن و اتمام پروژههای نیمهتمام در استان اشاره کرد و افزود: امسال تمرکز دولت و استان بر جاده های مواصلاتی و دوباندهسازی آن است.
وی متذکر شد: دشمن به دنبال وارونه جلوه دادن و ضعیف نشان دادن اقدامات نظام اسلامی و دولت و نیز بزرگنمایی مشکلات است.
معاون استاندار تأکید کرد: حوزه مطالبهگری میتواند با جهاد تبیین و بیان واقعیتها به مردم در افزایش مشارکت آنان در انتخابات نقشآفرین باشد.
طالبی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در موضوعات معیشتی در چند ماه اخیر شاهد تثبیت قیمتها هستیم، تصریح کرد: برخی مواقع افزایش قیمتها در استان توسط اتحادیهها و براساس نظر اتحادیه کشوری صورت میگیرد.
وی سپس به اقدامات مقابلهای و پیشگیرانه در حوزه مبارزه با قاچاق سوخت در استان اشاره کرد و گفت: تقویت ایست و بازرسیها در جادههای اصلی و پرتردد و نصب GPS (سامانه تعیین موقعیت مکانی) بر روی کامیون ها و تراکتورها و توقیف ۶ ماهه خودرو های حامل سوخت قاچاق از جمله این اقدامات است.
معاون استاندار در پاسخ به سؤالات مطالبهگران در خصوص اطفای حریق مینی پالایشگاه منطقه ویژه اقتصادی بیرجند گفت: در این زمینه با نظر متخصصان و کارشناسان هر کاری لازم بود، انجام شد و کم کاری نداشتیم البته در برخی مسائل هم گلایه داریم.
طالبی یادآور شد: از همان ابتدا با تأکید استاندار به فرمانداران، چنانچه حتی یک حادثه کوچک اتفاق بیفتد اولین کسی که باید در محل حادثه حضور یابد و پاسخگوی مردم باشد فرماندار و در غیاب او یکی از معاونین فرمانداری است.
انتهای پیام
نظرات