• چهارشنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402092215978
  • خبرنگار : 71604

ویدئوی جدیدی از دومین پرواز آزمایشی موشک «استارشیپ»

ویدئوی جدیدی از دومین پرواز آزمایشی موشک «استارشیپ»

شرکت «اسپیس‌ایکس» یک ویدئوی جدید را از دومین پرواز آزمایشی موشک «استارشیپ» منتشر کرده است که روز ۱۸ نوامبر انجام شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، یک ویدئوی جدید، دومین پرواز آزمایشی موشک غول‌پیکر «استارشیپ»(Starship) شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) را به تصویر می‌کشد.

این ویدئو شامل دو انفجار بزرگ است که اسپیس‌ایکس آن را «جداسازی سریع برنامه‌ریزی‌نشده» در مراحل پایین و بالای استارشیپ می‌نامد. جداسازی این مراحل به ترتیب حدود چهار دقیقه و هشت دقیقه پس از بلند شدن موشک در ۱۸ نوامبر رخ داد.

بیشتر بخوانید:

بلندترین موشک جهان دوباره در آسمان منفجر شد

ویدیوی دو دقیقه‌ای که اسپیس‌ایکس در حساب ایکس خود منتشر کرد، برای نشان دادن جزئیات کامل دو انفجار ابایی ندارد. در عوض، آنها را برجسته می‌کند و اولین نما را با تصویری از «ایلان ماسک»(Elon Musk) بنیان‌گذار و مدیرعامل اسپیس‌ایکس در حال لبخند زدن و کنترل‌کنندگان ماموریت در حال تبریک گفتن نشان می‌دهد.

ماسک و سایر پرسنل اسپیس‌ایکس که در بخش‌های دیگر ویدیو به صورت دسته‌جمعی جشن می‌گیرند، خوشحال بودند زیرا استارشیپ در طول پروازی که به دنبال پرتاب از پایگاه «استاربیس»(Starbase) در جنوب تگزاس داشت، نقاط عطف مهمی را ثبت کرد.

به عنوان مثال، همه ۳۳ موتور رپتور در تقویت‌کننده مرحله اول استارشیپ به نام «سوپر هوی»(Super Heavy)، وظایف خود را به خوبی انجام دادند و حدود ۲.۵ دقیقه روشن ماندند. سپس، سوپر هوی با موفقیت از مرحله بالایی جدا شد که طبق برنامه رپتورهایش را روشن کرده بود.

استارشیپ در طول اولین پرواز خود که در ۲۰ آوریل از استاربیس پرتاب شد، به هیچ یک از این موفقیت‌ها نرسید. تنظیمات تعداد انگشت‌شماری از رپتورهای سوپر هوی در اوایل همان روز به هم ریخت و دو مرحله از هم جدا نشدند. این باعث شد که اسپیس‌ایکس، پرتاب‌گر را عمدا حدود چهار دقیقه پس از بلند شدن منفجر کند.

بیشتر بخوانید:

بلندترین موشک جهان پس از برخاستن در هوا منفجر شد

پرتاب ۲۰ آوریل نیز آسیب قابل توجهی را به پایه پرتاب مداری استاربیس وارد کرد و یک دهانه بزرگ را زیر ساختار آن پدید آورد. اسپیس‌ایکس یک صفحه فولادی را برای محافظت از پایه نصب کرد و این اصلاح موثر بود. نمایندگان شرکت گفتند که پایه در پرتاب ماه گذشته تقریبا دست‌نخورده ماند.

هدف هر دوی این پروازهای آزمایشی، فرستادن مرحله بالایی استارشیپ به اطراف زمین بود که با فرود آمدن آن در اقیانوس آرام به اوج خود رسید. قرار بود سوپر هوی در خلیج مکزیک فرود بیاید اما معمولا در پروازهای آزمایشی موفقیت کامل انتظار نمی‌رود؛ به ویژه زمانی که وسیله نقلیه مورد نظر، بزرگترین و قوی‌ترین موشک ساخته‌شده باشد.

اسپیس‌ایکس اکنون خود را برای سومین پرواز استارشیپ آماده می‌کند که احتمالا در عرض چند هفته بعد انجام خواهد شد؛ البته به شرطی که کارهای اداری آن تکمیل شود. «اداره هوانوردی فدرال آمریکا»(FAA) که مجوزهای پرتاب را اعطا می‌کند، در حال حاضر بر تحقیقات پیرامون آنچه در ماموریت ۱۸ نوامبر اتفاق افتاد، نظارت دارد.

چشم‌انداز اسپیس‌ایکس این است که استارشیپ به بشریت کمک کند تا به ماه، مریخ و دیگر سیارات فرازمینی برسد و روی آنها مستقر شود. ناسا این چشم‌انداز را پذیرفته و استارشیپ را به عنوان اولین پرتاب‌گر برای برنامه اکتشاف ماه «آرتمیس»(Artemis) خود انتخاب کرده است.

اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود، استارشیپ فضانوردان را در ماموریت «آرتمیس ۳» به سطح ماه خواهد برد که ناسا قصد دارد آن را در اواخر سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۲۶ پرتاب کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha