• یکشنبه / ۱۶ مهر ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402071610273
  • خبرنگار : 71589

فرود یک استارشیپ بدون سرنشین روی مریخ تا ۴ سال دیگر

فرود یک استارشیپ بدون سرنشین روی مریخ تا ۴ سال دیگر

ایلان ماسک، مدیر عامل شرکت اسپیس‌ایکس در یک سخنرانی جدید اظهار داشت که موشک استارشیپ در تلاش بعدی خود، شانس مناسبی برای رسیدن به مدار دارد و احتمالا یک استارشیپ بدون سرنشین می‌تواند در عرض چهار سال آینده روی مریخ فرود بیاید.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، ایلان ماسک مدیرعامل اسپیس‌ایکس در یک سخنرانی جدید گفت که موشک استارشیپ در دومین پرواز آزمایشی خود شانس مطلوبی برای رسیدن به مدار زمین دارد.

اولین پرواز آزمایشی این موشک در ۲۰ آوریل ۲۰۲۳ با یک انفجار در ارتفاع به پایان رسید و با شکست مواجه شد. با این حال، اسپیس‌ایکس اطلاعات زیادی را از این تلاش جمع‌آوری کرد و موجب شد پیشرفت‌های زیادی حاصل شود.

اکنون این شرکت فضایی خصوصی در آستانه پرتاب مجدد قدرتمندترین موشک جهان است و ماسک در یک سخنرانی تازه در کنگره بین‌المللی فضانوردی(IAC) باکو در جمهوری آذربایجان در مورد آنچه باید از پرواز دوم استارشیپ و فراتر از آن انتظار داشته باشیم، صحبت کرد.

صحبت ماسک در مورد پرواز دوم استارشیپ

ایلان ماسک در این سخنرانی توضیح داد که نمی‌خواهد برای دومین راه‌اندازی استارشیپ توقعات زیادی ایجاد کند. وی اغلب تاکید کرده است که اولین پرتاب با وجود وقوع انفجار، موفقیت آمیز تلقی می‌شود، چرا که چیزهای زیادی از آن آموخته شده است.

اسپیس‌ایکس مشتاق است دوباره استارشیپ را به پرواز درآورد، به‌ ویژه که مقامات ناسا اخیراً نگرانی‌های خود را در مورد تأخیر احتمالی فرود خدمه ماموریت «آرتمیس ۳» روی ماه به دلیل جدول زمانی توسعه استارشیپ ابراز کرده‌اند.

ماه گذشته سازمان هوانوردی فدرال(FAA) نتایج تحقیقات خود را در مورد اولین پرواز آزمایشی استارشیپ منتشر کرد و به ۶۳ اقدام اصلاحی اشاره کرد که اسپیس‌ایکس باید برای جلوگیری از تکرار حادثه انجام دهد.

اندکی پس از آن گزارش، ماسک در توییتی نوشت به اسپیس‌ایکس برای تکمیل ۵۷ مورد اصلاحی از این ۶۳ مورد برای پرواز دوم استارشیپ تبریک می‌گویم. شایان ذکر است که شش مورد از آن ۶۳ مورد مربوط به پروازهای بعدی است.

با این حال، اسپیس‌ایکس برای دومین پرواز استارشیپ باید منتظر مجوز سازمان هوانوردی فدرال باشد. ضمن اینکه همچنین باید تاییدیه زیست محیطی را از سازمان شیلات و حیات وحش ایالات متحده دریافت کند.

هنگامی که این موانع نظارتی از سر راه برداشته شوند، استارشیپ آماده پرتاب خواهد بود، زیرا ماسک و اسپیس‌ایکس اخیراً در X(توئیتر سابق) تاکید کرده‌اند که این موشک بزرگ در سکوی پرتاب کاملاً آماده شده است.

آنها برخی از تغییرات زیادی را که اسپیس‌ایکس در استارشیپ ایجاد کرده است، ذکر کرده‌اند. از جمله افزودن یک « هواکش میان‌سطحی» و یک «سپر حرارتی» در بالای مرحله تقویت‌کننده سوپر هوی(Super Heavy) برای امکان جداسازی در مرحله‌ای که موشک بیش از حد داغ می‌شود.

اصلاحات استارشیپ و آینده پروازهای فضایی انسان

ایلان ماسک در سخنرانی خود به برخی از تغییراتی که اسپیس‌ایکس در استارشیپ به وجود آورده، اشاره کرد. او گفت که این اولین باری است که اسپیس‌ایکس اقدام به جداسازی مراحل موشک در حالت داغ می‌کند و افزود که این «پرخطرترین بخش پرواز» خواهد بود.

وی افزود: اگر موتورها روشن شوند و فضاپیما در حین جداسازی مراحل، منفجر نشود، فکر می‌کنم ما شانس مناسبی برای رسیدن به مدار داریم.

اگر استارشیپ به مدار برسد، قبل از فرود آمدن بر فراز اقیانوس آرام در نزدیکی هاوایی، کمتر از یک مدار کامل را به دور زمین پرواز خواهد کرد.

ماسک در جریان سخنرانی گفت: اگر استارشیپ وارد مدار زمین شود، اسپیس‌ایکس برای اولین بار سپر حرارتی موشک را در هنگام ورود مجدد آزمایش خواهد کرد.

وی افزود: ما فکر می‌کنیم که [سپر حرارتی] کارساز خواهد بود، اما مطمئن نیستیم که کار کند. بنابراین اگر کار نکرد، ما می‌خواهیم که روی اقیانوس آرام آزمایش شود، چرا که یک وسعت بزرگ آبی است که تقریباً هیچ انسانی روی آن نیست.

ماسک در طول سخنرانی خود توضیح داد که نمونه اولیه موشک استارشیپ که برای پرواز دوم آماده می‌شود، متشکل از مرحله فوقانی موسوم به «شیپ ۲۵» و «تقویت کننده سوپر هوی ۹» است که تقریباً دو برابر موشک Saturn V ناسا که برای برنامه آپولو بود، نیروی رانش ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه اسپیس‌ایکس قصد دارد پس از ارتقای آتی موتورها، ۲۰ میلیون پوند نیروی رانش را در اختیار داشته باشد، گفت: با ارتقاهایی که در دست انجام داریم، حدود سه برابر نیروی رانش در اختیار خواهیم داشت.

این شرکت همچنین قصد دارد برج پرتاب مکازیلا(Mechazilla) را ارتقا دهد تا تقویت کننده‌های سوپر هوی بازگشتی را در هنگام بازگشت به زمین در آغوش بگیرد. ماسک می‌گوید این کار ممکن است طی یک سال آینده یا شاید زودتر اتفاق بیفتد و افزود که اگر خوش شانس باشیم، ممکن است در پایان سال آینده بتوانیم مرحله فوقانی استارشیپ را نیز بگیریم.

ماسک همچنین به اندازه بسیار بزرگ استارشیپ اشاره کرد و گفت که هدف، ساخت چیزی است که بتواند یک پایگاه دائمی در ماه و یک شهر در مریخ ایجاد کند. به همین دلیل است که بسیار بزرگ است. در غیر این صورت، می‌توانستیم آن را بسیار کوچکتر بسازیم.

اما بالاخره استارشیپ چه زمانی به مریخ خواهد رسید؟ ماسک گفت که اسپیس‌ایکس قصد دارد یک ماموریت بدون سرنشین به مریخ انجام دهد تا استارشیپ را طی چهار سال آینده بر روی سطح مریخ فرود بیاورد.

البته نباید از این نکته غافل بود که ایلان ماسک به تخمین‌های تقریبی و ادعاهای بیش از حد بلندپروازانه مشهور است و اغلب خوشبینانه نظر می‌دهد.

با این حال، ماسک معتقد است که در نهایت، استارشیپ باید بتواند روی یک سطح جامد در منظومه شمسی فرود بیاید.

ضمن این که اگر هدف نهایی برنامه توسعه موشک استارشیپ محقق شود، بشریت در نهایت به موجودی چندسیاره‌ای تبدیل خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha