به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، شرکت فضایی خصوصی اسپیسایکس در حال انجام کارهای مربوط به دومین پرواز آزمایشی موشک عظیم استارشیپ خود است.
این موشک از شرکت اسپیسایکس متعلق به ایلان ماسک، برای تبدیل کردن بشر به گونهای بین سیارهای ساخته شده است و قادر به حمل هزاران یا حتی میلیونها انسان به مریخ و فراتر از آن است.
اما پیش از رسیدن به مریخ، مرحله بالایی استارشیپ باید به صورت یکپارچه سفری در مدار زمین داشته باشد.
اولین پرواز آزمایشی این موشک و فضاپیمای متصل به آن پس از اینکه مرحله بالایی موفق به جدا شدن از موشک نشد، با یک انفجار عمدی به پایان رسید. ایلان ماسک به تازگی گفته است که استارشیپ در دومین تلاش خود شانس خوبی برای رسیدن به مدار دارد، اگرچه این نقطه عطف به هیچ وجه تضمین شده نیست.
هنگامی که این موشک به مدار برسد و عملیاتی شود، تعدادی ماموریت که توسط سازمانهای دولتی و نهادهای خصوصی پیش از این رزرو شده است باید انجام گیرد.
در ادامه فهرستی از اولین پروازهای عملیاتی استارشیپ که پیش از ارسال انسان به مریخ انجام میشوند را خواهیم دید.
ماه عزیز (DearMoon)
اولین سفر غیرنظامیان به ماه
برنامه ماه عزیز اسپیسایکس اولین ماموریت غیرنظامی خواهد بود که در مدار ماه پرواز خواهد کرد و سپس به زمین بازخواهد گشت.
ماموریت ماه عزیز توسط میلیاردر و کارآفرین ژاپنی یوساکو مائزاوا (Yusaku Maezawa) برنامهریزی شده است. او در ماه مارس سال ۲۰۲۱ اعلام کرد که از شرکت کنندگان عمومی دعوت میکند تا برای برنده شدن یک صندلی در کنار او و هشت هنرمند منتخبش درخواست دهند.
قرار است که ماموریت ماه عزیز در سال آینده پرتاب شود، اگرچه تحقق این برنامهریزی بعید به نظر میرسد و تا حد زیادی به توسعه مداوم استارشیپ بستگی دارد.
آرتمیس ۳
اولین فرود فضانوردان روی ماه از سال ۱۹۷۲
اسپیسایکس و ماموریت آرتمیس ۳ ناسا برای اولین بار از زمان آپولو ۱۷ در سال ۱۹۷۲، استارشیپ حامل انسانها را روی سطح ماه فرود خواهند آورد.
در ماه آوریل سال ۲۰۲۱، ناسا اعلام کرد که قراردادی ۲.۹ میلیارد دلاری برای ساخت فرودگر ماه که انسانها را به ماه باز میگرداند، منعقد کرده است. البته شایان ذکر است که فضانوردان این ماموریت با موشک سامانه پرتاب فضایی ناسا پرتاب خواهند شد. آنها سپس در مدار ماه به فرودگر تغییر یافته استارشیپ اسپیسایکس منتقل خواهند شد.
به تازگی، مقامات ناسا نسبت به جدول زمانی توسعه ماهنشین استارشیپ ابراز نگرانی کردهاند. آنها اشاره کردند که تاخیر در توسعه استارشیپ میتواند تاریخ پرتاب آرتمیس ۳ در سال ۲۰۲۵ را به تعویق بیاندازد. از طرف دیگر، ناسا میتواند مشخصات ماموریت آرتمیس ۳ را طوری تغییر دهد که شامل فرود روی ماه نباشد.
دومین پرواز تجاری ماه استارشیپ
کارآفرین دنیس تیتو (Dennis Tito) زمانی که در سال ۲۰۰۱ هزینه پرواز با موشک روسی سایوز به ایستگاه فضایی بین المللی را پرداخت کرد، تبدیل به اولین گردشگر فضایی تاریخ شد.
در اکتبر سال گذشته، اسپیسایکس اعلام کرد که تیتو و همسرش آکیکو دو سرنشین اول در دومین پرواز فضایی تجاری استارشیپ به دور ماه خواهند بود.
تیتو اظهار داشت که از زمانی که اولین گردشگر فضایی جهان شده، میخواسته به مدار ماه سفر کند. با این حال، هیچ یک از فضاپیماهای موجود در آن زمان او را متقاعد نکرده بود که حتی برای رزرو یک سفر اقدام کند. طبق گزارشها، نظر او زمانی که به همراه همسرش از مقر اسپیسایکس بازدید کرد و نگاهی به استارشیپ با شکوه آن انداخت، تغییر کرد.
پولاریس ۳
اولین سرنشینان استارشیپ؟
برنامه خصوصی پولاریس دو ماموریت را با موشکهای فالکون ۹ به انجام خواهند رساند و سومین ماموریت توسط استارشیپ انجام میشود.
اولین ماموریت به نام پولاریس داون (Polaris Dawn) شامل چندین اقدام تاریخی از جمله اولین پیادهروی فضایی که توسط سرنشینان غیرنظامی انجام خواهد شد، میشود.
پولاریس ۳ در ابتدا به عنوان اولین پرواز سرنشیندار استارشیپ معرفی شد، اگرچه تاخیر در پرتاب پولاریس داون به این معنی است که مشخص نیست چگونه پولاریس ۳ اکنون در برنامه عملیاتی استارشیپ گنجانده میشود.
نسل بعدی استارلینک
ماهوارههای اینترنتی نسل بعدی اسپیسایکس همراه با استارشیپ به مدار میروند
در ماه ژوئن سال گذشته، ماسک یک ویدئو به اشتراک گذاشت که یک کلیپ کوتاه از استارشیپ را نشان میداد که ماهوارههای در حال توسعه استارلینک (Starlink 2.0) را به فضا برده بود.
اسپیسایکس اعلام کرد که پس از عملیاتی شدن استارشیپ، پرتاب ماهوارههای بزرگتر خود را آغاز خواهد کرد، زیرا این موشک عظیم ظرفیت بار مورد نیاز را خواهد داشت.
پرتاب محمولههای نیروی فضایی ایالات متحده
در سال ۲۰۲۱، نیروی فضایی ایالات متحده برنامه راکت کارگو (Rocket Cargo) خود را اعلام کرد که هدف آن استفاده از موشکهای چندبار مصرف خصوصی برای ارسال محمولههای نظامی و کمک در سراسر جهان با سرعت بیسابقه بود.
اگرچه نیروی فضایی ایالات متحده به طور مشخص نگفته است که از استارشیپ استفاده خواهد کرد اما نوع پرتاب کنندهای که در اعلامیه خود توضیح داده است، بسیار شبیه موشک عظیم مریخ اسپیسایکس است و هیچ شرکت دیگری در حال حاضر موشکی با ظرفیت حمل بار قابل مقایسه با استارشیپ نمی سازد.
سفر از یک نقطه به نقطه دیگر
آیا ایده مفهومی اسپیسایکس به واقعیت تبدیل خواهد شد؟
اسپیس ایکس در سال ۲۰۱۷ با ویدئویی با عنوان «زمین به زمین» که چشماندازی از تطبیقپذیری استارشیپ بود به اشتراک گذاشت.
این فیلم مفهومی نشان میداد که استارشیپ به عنوان یک سیستم حمل و نقل عمومی برای انتقال مسافران به مدار قبل از پرواز به مقصدهای دور با سرعت بیسابقه استفاده میشود.
طبق گفته اسپیسایکس، این فضاپیما با حداکثر سرعت ۲۷ هزار کیلومتر در ساعت حرکت میکند که به آن اجازه میدهد از لندن به نیویورک در حدود ۲۹ دقیقه پرواز کند. تمام پروازهای طولانی مدت، در واقع کمتر از یک ساعت طول خواهد کشید.
آیا مردم هزینهها و خطرات سفر فضایی را تحمل میکنند تا سریعتر به مقصد برسند؟
مفهوم سفر نقطه به نقطه اسپیسایکس ممکن است الهامبخش برنامههای انتقال محموله نیروی فضایی ایالات متحده باشد و ماموریتهای باری موفق ممکن است به عنوان دروازهای برای پذیرش عمومی برای سیستم حملونقل اسپیس ایکس در نظر گرفته شود.
پرواز آزمایشی مریخ
پرواز بدون سرنشین استارشیپ به مریخ
ماسک طی یک سخنرانی مهم از طریق لینک ویدیویی در روز پنج شنبه، پنجم اکتبر، در کنگره بین المللی فضانوردی (IAC) در باکو، آذربایجان، در مورد آینده استارشیپ صحبت کرد.
در طول آن سخرانی، او گفت که اسپیسایکس میتواند یک ماموریت بدون سرنشین استارشیپ را برای فرود روی سطح مریخ «طی چهار سال آینده» بفرستد. البته شایان ذکر است که مقامات اسپیسایکس پیش از این اعلام کرده بودند که استارشیپ تا سال ۲۰۲۱ به مدار خواهد رسید و ماسک همچنین به خاطر ادعاهای بیش از حد بلندپروازانهاش در مورد ضرب الاجلهای شرکتش مشهور است.
اسپیسایکس پیش از اینکه بتواند دوباره با استارشیپ پرواز کند باید منتظر تایید سازمان هوانوردی فدرال باشد، اما این شرکت تغییرات گستردهای را در نمونه اولیه ایجاد کرده است. ممکن است این فضاپیما در آزمایش خود تنها به مدار برسد و مسیر را برای پروازهای آزمایشی جاهطلبانهتر و در نهایت اولین ماموریتهای عملیاتی استارشیپ هموار کند.
انتهای پیام
نظرات