• دوشنبه / ۱۳ آذر ۱۴۰۲ / ۲۰:۴۱
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402091309507
  • خبرنگار : 50300

مدیرکل پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم:

بیش از ۲۰۰۰ "فناوری بار اول" در نمایشگاه هفته پژوهش رونمایی می‌شوند

بیش از ۲۰۰۰ "فناوری بار اول" در نمایشگاه هفته پژوهش رونمایی می‌شوند

ایسنا/خوزستان مدیر کل پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم از رونمایی از دو هزار و ۸۸ فناوری بار اول در کشور خبر داد.

 علیرضا زراسوندی در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه شهید چمران اهواز که امروز (۱۳ آذرماه) در دانشکده علوم این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: در راستای جهاد تبیین و شفافیت موضوعات پژوهش و فناوری و ارائه گزارش‌های امیدآفرین، وزیر علوم در هفته پژوهش امسال نوآوری داشت و دستور داد که هر کدام از مدیران وزارتی در دو استان حضور داشته باشند.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به سیاست‌های وزارت علوم در پژوهش، ادامه داد: چندین راهبرد در دستور کار است که شامل توجه جدی به کیفیت و نه کمیت، توجه جدی به شاگردپروری در حوزه آموزش و پژوهش، توجه جدی به فرهنگ نوآوری و نوآوری فرهنگی و توجه جدی به معیشت همکاران و اصلاح آیین‌نامه‌های دست و پاگیر است.  

مدیرکل پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه باید از مقاله محوری به حل مساله محوری پیش رفت، گفت: هفته پژوهش و فناوری در کشور با هدف تکریم و الگوسازی و ارج‌نهی به مقام بزرگان دانشمندان و فرهیختگان برگزار می‌شود. نمایشگاه ملی دستاوردهای پژوهشی هفته آینده در مصلی برگزار خواهد شد و با استقبال خوبی مواجه شده است. 

زراسوندی گفت: در خصوص تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی و فناوری، امسال ۲ هزار و ۸۸ فناوری‌ بار اول در نمایشگاه خواهیم داشت  که همه این‌ها در مرز دانش و در حوزه اقتدارآفرین کشور هستند.

وی افزود: تحریم‌ها ممکن است روی بخش‌های دیگر اثر کمتری داشته باشند اما در حوزه علم و فناوری، بیشترین فشار تحریمی وجود دارد و حتی از فشار اقتصادی هم بیشتر است. در این شرایط تمام تلاش بر این است که یک پله در شاخص جهانی نوآوری و تولید علم صعود کنیم‌. ما در ارتباط با ژورنال‌ها دچار مشکل هستیم. با این وجود، در حوزه‌های مزیت‌آفرین مانند هوش مصنوعی، میکروالکترونیک، چیپست‌ها و سازه‌های سه بعدی زیستی و پرینترها که در مرز فناوری‌اند، پیشرفت‌های شگرفی در حال رخ دادن است و امسال ۵۷ طرح قابل رونمایی است که از این تعداد، ۳۰ طرح رونمایی می‌شود و یک هزار میلیارد تومان برای عقد قرارداد این طرح‌ها پیش‌بینی شده است.

رئیس پارک علم و فناوری بین‌المللی ایران با اشاره به اقدامات زیرساختی وزارت علوم عنوان کرد: مجوز ۱۲ پردیس علم و فناوری داده شده که از این تعداد، دو پردیس افتتاح شده است. پردیس دانشگاه شهید چمران اهواز تنها پردیس مستقل دانشگاهی کشور است و تمام مستندات ایجاد این پردیس آماده شده است.

مدیرکل پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: سامانه جام، سامانه جریان دیجیتال و جریان روان اقتصادی است؛ این سامانه کار حوزه کسب و کار شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور را تسهیل می‌کند و همه پارک‌های علم و فناوری کشور عضو این سامانه هستند. این سامانه در نهایت، محیطی برای کسب و کار شرکت‌ها خواهد شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر، یک هزار ۲۰۰ کالا از ۹۰۰ فروشنده حقیقی و حقوقی در این سامانه پیش از رونمایی، موجود است. پیش‌بینی برنامه هفتم توسعه، رسیدن این تعداد به ۶۰ هزار محصول با گردش مالی ۲۰ هزار میلیارد  تومانی است.

زراسوندی با اشاره به افتتاح تنها پارک علم و فناوری بین‌المللی ایران در سال گذشته گفت: نسل پنجم دستگاه دیالیز و دستگاه  MRI و CT scan در این پارک ارائه شد. در حوزه نرم‌افزاری نیز اقداماتی انجام شده است.

مدیر کل پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: در خصوص بورسیه‌های صنعت اجازه داده شده است که از طریق معاونت آموزشی، صنایعی که بخواهند دانشجویان را بورسیه کنند ۴۰ درصد سرفصل را خود پیشنهاد دهند. استان خوزستان خوب می‌تواند در این حوزه عمل کند. قرارداد بورسیه دو هزار نفری با شرکت سایپا داشتیم که از این تعداد، ظرفیت ۶۰۰ نفر پر شده است.

وی گفت: اکنون تعداد دانشجویان خارجی ۷۶ هزار نفر است که باید تا پایان برنامه هفتم به ۳۲۰ هزار نفر برسد. سرانه چاپ مقالات برای هر عضو هیات علمی نیز باید به ۱.۵ برسد. در برنامه هفتم، چند ماده کلیدی برای پژوهش وجود دارد اما در حال حاضر دو قانون مهم داریم از جمله، قانون جهش تولید که در سرمایه‌گذاری و تحقیق و توسعه معافیت‌های مالیاتی دارد.

زراسوندی ادامه داد: شورای گسترش موظف است به رشته‌های مزیت‌آفرین مانند هوش مصنوعی مجوز دهد. سه چهار مرکز از جمله مرکز ملی گرافن، الیاف هوشمند و مصنوعی و استحصال عناصر راهبردی در معاونت فناوری تاسیس شده است و اعضای هیات علمی که در این  مراکز فعالیت می‌کنند تا سقف دو میلیارد تومان هزینه حمایت خواهند شد و تمام نیازهای آزمایشگاهی و ساختاری آن‌ها در تهران تامین خواهد شد.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha