• دوشنبه / ۱۳ آذر ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402091308785
  • خبرنگار : 71402

سفیر سابق آمریکا به اتهام خدمت به کوبا بازداشت شد

سفیر سابق آمریکا به اتهام خدمت به کوبا بازداشت شد
مانوئل روچا

براساس گزارش‌ها، یک دیپلمات سابق آمریکایی که به عنوان سفیر ایالات متحده در بولیوی خدمت می‌کرد، در تحقیقات ضد جاسوسی طولانی مدت اف‌بی‌آی به اتهام خدمت مخفیانه به عنوان مامور دولت کوبا دستگیر شد.

به گزارش ایسنا، به گفته دو منبع آگاه که خواستند نامشان فاش نشود، «مانوئل روچا» ۷۳ ساله، روز جمعه در میامی به دلیل شکایت کیفری دستگیر شد و پیش‌بینی می‌شود جزئیات بیشتر این پرونده با حضور امروز دوشنبه او در دادگاه علنی شود.

یکی از منابع به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که پرونده‌ای که وزارت دادگستری آمریکا تشکیل داده، مانوئل روچا را متهم می‌کند که برای ارتقای منافع دولت کوبا تلاش کرده بود. قانون فدرال از افرادی که میانجی سیاسی یک دولت یا نهاد خارجی در داخل ایالات متحده می‌شوند، می‌خواهد تا اطلاعاتشان را در وزارت دادگستری آمریکا ثبت کنند. وزارت دادگستری آمریکا در سال‌های اخیر برخورد با لابی‌های غیرقانونی خارجی را تشدید کرده است.

وزارت دادگستری آمریکا از اظهارنظر خودداری کرده است. مشخص نیست که آیا مانوئل روچا وکیل دارد یا خیر و یک شرکت حقوقی که قبلا او در آن کار می‌کرد گفت که وکالت او را بر عهده ندارد.

دوران دیپلماتیک ۲۵ ساله روچا در هر دو دولت دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا سپری شد، که بیشتر آن در آمریکای لاتین در طول جنگ سرد بود، دوره‌ای که آمریکا ترکیبی از سیاست‌های سیاسی و نظامی نسبتا ناشیانه داشت. پست‌های دیپلماتیک او شامل حضور در بخش منافع ایالات متحده در کوبا در زمانی بود که ایالات متحده روابط دیپلماتیک کامل با دولت کمونیستی فیدل کاسترو نداشت.

روچا در کلمبیا به دنیا آمده، در یک خانواده طبقه متوسط در شهر نیویورک بزرگ شده و پیش از پیوستن به خدمات خارجی در سال ۱۹۸۱، موفق به اخذ مدارک متوالی علوم انسانی از دانشگاه ییل، هاروارد و جورج تاون شد. او دیپلمات ارشد ایالات متحده در آرژانتین بین سال‌های ۱۹۹۷ و ۲۰۰۰ بود. روچا همچنین در ایتالیا، هندوراس، مکزیک و جمهوری دومینیکن و به عنوان کارشناس آمریکای لاتین برای شورای امنیت ملی کار کرد.

او همچنین به عنوان سفیر آمریکا در بولیوی، مستقیما در رقابت‌های ریاست جمهوری سال ۲۰۰۲ این کشور مداخله کرد و هفته‌ها قبل از رای‌گیری هشدار داد که در صورت انتخاب اوو مورالس، ایالات متحده کمک به این کشور فقیر آمریکای جنوبی را قطع خواهد کرد. این اظهارات خشم مردم بولیوی را برانگیخت و به مورالس در آخرین لحظه کمک کرد. هنگامی که مورالس سرانجام سه سال بعد انتخاب شد، جانشین روچا را به دلیل تحریک «جنگ داخلی» اخراج کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha