• دوشنبه / ۶ آذر ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402090604035
  • خبرنگار : 50212

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری:

نخستین بحران استان مرکزی، مسئله جمعیت است

نخستین بحران استان مرکزی، مسئله جمعیت است

ایسنا/مرکزی مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری مرکزی گفت: پیوست فرهنگی استان مرکزی به عنوان استان بحرانی در حوزه فرزندآوری، موضوع افزایش نرخ جمعیت و هر آنچه که مربوط به جمعیت است بوده و باید بطور دقیق مدنظر قرار گیرد.

پروین مفتح‌زاده دوشنبه ۶ آذرماه ۱۴۰۲ در آئین افتتاح مرکز مردمی نفس در دانشکده علوم پزشکی ساوه با تاکید بر پیوستگی فعالیت‌ها، اظهار کرد: موضوع هویت در مقوله جمعیت از اهمیت خاصی برخوردار است و جامعه‌ای که احساس هویت کند برای پایداری خود برنامه‌ریزی خواهد کرد و برعکس اگر مردمی احساس هویت و عزت نفس نکنند قطعا نگران ماندگاری نسل خود و آیندگان نخواهند بود.

وی بر لزوم توجه به پیوست فرهنگی در تمامی فعالیت‌ها تاکید کرد و گفت: پیوست فرهنگی استان مرکزی به عنوان استان بحرانی درحوزه فرزندآوری، موضوع افزایش نرخ جمعیت و هر آنچیزی است که به جمعیت مربوط است.

مفتح زاده با بیان اینکه نخستین بحران استان مرکزی بحران آب و نان نیست؛ افزود: نخستین بحران استان مرکزی موضوع جمعیت است که مانند آتشی از دور در حال حرکت است و سفره نان و آب ما را می‌سوزاند.

وی با بیان اینکه ساوه از نظر هویتی، علمی، اقتصادی، فرهنگی و... در سطح استان مرکزی اثرگذار است، اظهار کرد: هماهنگی، هم‌افزایی و همگرایی به ویژه در حوزه فرهنگی نیاز امروز ساوه است.

به گزارش ایسنا، مسئول ستاد مردمی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیز با اشاره به اینکه رشد نرخ جمعیت در ساوه ۱.۴۸ و در اراک ۱.۳ است، گفت: باید تلاش کرد نرخ رشد جمعیت تا ۲.۵ افزایش یابد. استان مرکزی دومین استان پیر کشور است و برای بهبود رتبه استان در این شاخص باید برنامه ریزی کرد.

حجت‌الاسلام رضا تاج‌آبادی افزود: سقط جنین یک جرم است و باید دید چند مجوز یا پروانه در نتیجه انجام این جرم در استان مرکزی باطل اعلام شده است که براساس بررسی‌های بعمل آمد تاکنون حتی یک پروانه هم باطل نشده است.

وی بیان کرد: شرایط فرهنگی جامعه به شکلی شده است که برخی خانواده‌ها ترجیح می‌دهند به جای فرزندآوری از حیواناتی نظیر سگ نگهداری کنند. تغییر در فرهنگ و باورهای مردم یک ضرورت است. در گذشته به مردم فهمانده شده که فرزند کمتر، زندگی بهتر است در حالیکه باید گفت فرزند بیشتر مساوی زندگی با برکت‌تر و لذت‌بخش‌تر است. باید هر کس سهم خود را از جوانی جمعیت بردارد و پیر شدن ایران یک هشدار جدی است.

به گزارش ایسنا، رئیس بسیج جامعه پزشکی استان مرکزی نیز با اشاره به اینکه معضلات اجتماعی ماننده کوه یخ است گفت: سقط عمدی جنین علاوه بر اینکه عوارضی را برای مادر ایجاد می‌کند آسیب‌های اجتماعی متعددی را به جامعه تحمیل می‌کند.

سعید محمددوست با بیان اینکه عدم ممانعت از سقط جنین موجب افزایش آمار قتل جنین و قاتلان در جامعه خواهد شد، گفت: براساس آیات و روایات و آموزه‌های دینی سقط جنین گناه کبیره است و تبعات منفی بر زندگی فرد برجای خواهد گذاشت.

وی با اشاره به اینکه پنجره جمعیتی ایران در سال ۱۴۰۷ بسته خواهد شد، افزود: آمار رشد جمعیت ۱.۶ در گذشته به ۱.۶۱ در سال ۱۴۰۱ افزایش یافت و باید تلاش کرد جایگاه نرخ جمعیت صعودی شود و تا سال ۱۴۰۷ به نرخ جمعیت پیش بینی شده دست یابیم.

محمددوست با بیان اینکه استان مرکزی پنجمین استان کشور است که از آمار بالای سقط جنین برخوردار است، گفت: برای کاهش این آمار و خروج از لیست استان های پیر کشور باید کار جهادی و فرهنگی کرد.

وی بیان کرد: بیشترین دلیل افرادی که اقدام به سقط جنین می‌کنند این است که یک یا دو فرزند داریم و نیازی به فرزند دیگری نیست و این یک معضل فرهنگی قلمداد می‌شود که متاسفانه به مشکلات اقتصادی گره زده می‌شود.

رئیس بسیج جامعه پزشکی استان مرکزی در ادامه با اشاره به اینکه ۹۵ درصد سقط جنین‌ها، عمدی است، گفت: تنها پنج درصد سقط جنین‌ها را سقط درمانی، سقط طبیعی یا خود به خودی یا سقط بارداری‌های نامشروع تشکیل می دهد، گرچه هیچ مجوزی برای سقط این موارد نیز در آموزه‌های دینی وجود ندارد.

وی در خصوص شناسایی مادر باردار نیز گفت: چون مشخصات مادران باردار در سامانه سیب وزارت بهداشت ثبت می شود باید بطور نامحسوس مورد رصد قرار گیرند و اجازه نداد در ادامه بارداری اقدام به سقط جنین کنند. همچنین افرادی که مداخله می‌کنند نظیر برخی ماماها و متخصصان زنان و حتی برخی مراکز زیرزمینی باید شناسایی شوند و اقدام به لغو مجوز آنها و پلمب این مراکز کرد.

وی همچنین بر حمایت عاطفی، مادی و معنوی از افرادی که اقدام به سقط جنین می کنند تاکید کرد و گفت: باید از ظرفیت خیرین و سمن‌ها برای کاهش آمار قتل جنین و کمک به فعالیت مرکز نفس استفاده کرد.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ساوه نیز با اشاره به اینکه هر ساله در جهان حدود ۲۱۳ میلیون بارداری اتفاق می‌افتد که سقط جنین یکی از عوارض این بارداری است، افزود: اگر یک جنین از رشد مناسب در بدن مادر برخوردار نشود سقط طبیعی رخ می دهد که سقط غیرعمدی نامیده می‌شود.

کبری ناصح با اشاره به اینکه سقط عمدی با دو هدف درمانی و برای نجات جان مادر یا متاسفانه به صورت عمدی و با نظر والدین انجام می شود، گفت: سقط جنین عمدی با نظر والدین در آموزه‌های دینی گناه شمرده شده و از نظر قانونی نیز جرم محسوب می‌شود و مجازات‌هایی در قانون برای آن دیده شده است.

وی با اشاره به اینکه ۷۳ میلیون سقط عمدی از مجموع ۲۱۳ میلیون بارداری در جهان انجام می‌شود، گفت: ۷۳ میلیون سقط عمدی منجر به مرگ ۸۰ هزار مادر می‌شود. سقط عمدی جنین از اتفاقات تلخ زندگی بشری است که به دلایل واهی جان یک نوزاد گرفته می‌شود.

ناصح در ادامه به معرفی مراکز مردمی نفس پرداخت و گفت: مراکز مردمی "نفس" (نجات فرزندان سقط) از سال ۱۴۰۰ زیر نظر سازمان بسیج جامعه پزشکی در سه حوزه آموزش و فرهنگ سازی، شناسایی متقاضیان سقط و حمایت از منصرف شدگان از سقط عمدی غیرقانونی جنین فعالیت خود را در سراسر کشور آغاز کرده است.

وی افزود: شناسایی متقاضیان سقط و حمایت از منصرف شدگان از سقط عمدی غیرقانونی با بهره‌گیری از ظرفیت مردمی بسیج، فعالیت محوری مرکز مردمی نفس است. در حوزه آموزش و فرهنگ سازی نیز از ظرفیت مردمی، گروه‌های جهادی و خیریه‌ها استفاده می‌شود.

ناصح گفت: در زمینه شناسایی نیز این مجموعه با همکاری مراکز بهداشتی و درمانی، مطب‌های متخصصان زنان و مامایی و درمانگاه‌های خصوصی و دولتی، چنانچه مادری قصد سقط فرزند سالم خود را داشته باشد این موارد را شناسایی می‌کنند و برابر قانون با آنها رفتار خواهد شد.

وی افزود: امسال تاکنون در ۵۲ مورد بارداری در ساوه و زرندیه تمایل به سقط جنین وجود داشت اما با تلاش‌های صورت گرفته از ۴۳ مورد سقط جنین جلوگیری بعمل آمده است.

فرمانده سپاه ناحیه ساوه نیز گفت: در جامعه امروزی، قتل صرفا کشتن فردی با چاقو، اسلحه و ... تلقی می شود اما باید گفت وقتی به اذن الهی بر جنین روح دمیده می شود هر اقدامی که برای از بین بردن آن انجام شود قتل محسوب می‌شود و افرادی که در قتل جنین سهیم هستند قاتل قلمداد خواهند شد.

سرهنگ پاسدار علیرضا مهدی افزود: افرادی که برای سقط جنین پول می‌گیرند از گروهک داعش پست تر هستند و باید برخوردهای شدید قانونی با آنها انجام داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha