• شنبه / ۲۷ آبان ۱۴۰۲ / ۱۶:۲۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402082719800
  • خبرنگار : 50403

عضو جامعه‌ی مدرسین حوزه‌ی علمیه‌ی قم:

خدامحوری، ظاهر و باطن علامه طباطبایی را فرا گرفته بود

خدامحوری، ظاهر و باطن علامه طباطبایی را فرا گرفته بود

ایسنا/آذربایجان شرقی عضو جامعه‌ی مدرسین حوزه‌ی علمیه‌ی قم گفت: سخنان و گفتار علامه طباطبایی همواره مورد توجه صاحب نظران و اندیشندان قرار داشته و دارد چرا که او یک عالم باتقوایی بود که خدامحوری تمام ظاهر و باطنش را فرا گرفته بود.

آیت الله غلامرضا فیاضی روز شنبه ۲۷ آبان در کنگره‌ی علامه طباطبایی در دانشگاه تبریز با بیان اینکه علامه طباطبایی به آنچه که می‌دانست عمل می‌کرد و به آن التزام داشت، اظهار کرد: سخنان و گفتار این بزرگ مردجهان تشیع، همواره مورد توجه صاحب نظران و اندیشندان قرار داشته و دارد چراکه او یک عالم باتقوایی بود که خدامحوری تمام ظاهر و باطنش را فرا گرفته بود.

وی ادامه داد: علامه طباطبایی به‌عنوان یک عالم صالح در پی پیاده‌سازی سیره و آموزه‌های پیامبر(ص) و ائمه اطهار (ع) بود که شیعه به داشتن شخصیت بی مانندی مثل او به خود باید افتخار کند.

رئیس کنگره‌ی علامه طباطبایی با اشاره به اجتهاد و نوآوری‌های علامه طباطبایی در علوم مختلف خاطرنشان کرد: ما باید در زمان حاضر قدردان چنین افرادی باشیم که در نسل‌های بعدی خود اثرگذار بودند و باید سیره‌ی آن‌ها را سرمشق خود قرار دهیم.

وی، عصر کنونی را عصر طلایی بعد از صدر اسلام دانست و تاکید کرد: حرکت در مسیر بندگی خدا از جمله درس‌های ماندگار علامه طباطبایی است که امروز جامعه‌ی ما به شدت نیازمند چنین روش‌هایی است.

عضو جامعه‌ی مدرسین حوزه‌ی علمیه‌ی قم، در ارتباط با شخصیت چند بُعدی علامه طباطبایی نیز گفت: بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر دست اندرکاران این کنگره نشان دهنده‌ی عمق و اثرگذاری علامه در زندگی فردی، اجتماعی و سیاسی ما است که به طور کامل و جامع در بیانات ایشان متجلی شد.

علامه طباطبایی باطن و حقیقت فرامین الهی را نیز فرا می‌گرفت

رئیس مؤسسه‌ی حکمت و فلسفه‌ی ایران و نماینده‌ی مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری نیز گفت: علامه طباطبایی در آموزه‌های مقدس اسلام علاوه بر ظاهر احکام دینی، باطن و حقیقت فرامین الهی را نیز فرا می‌گرفت و قدم‌های زیادی برای این میراث گران سنگ برداشت.

حجت الاسلام و المسلمین عسکر دیرباز ادامه داد: رهبر معظم انقلاب نیز در خصوص شخصیت علامه طباطبایی اشاره کردند که ادب و اخلاق علامه طباطبایی، او را جلوه‌ای از جلوات الهی کرده بود.

وی در خاتمه یادآور شد: همانطور که علامه در روزگار خود با استفاده از سکوی فلسفه‌ی اسلامی در مقابل مارکسیسم ایستاد، ما نیز باید با الگو قراردادن علامه، در مقابل تفکر لیبرالیسم بایستیم.

چاپ ۱۵ جلد از تفسیر المیزان در ترکیه

رئیس اتحادیه علماء اهل بیت (ع) ترکیه و مترجم آثار علامه طباطبایی نیز با تاکید بر نقش بی‌بدیل علامه طباطبایی در توسعه‌ی فرهنگ شیعی و اسلامی در جهان، گفت: آثار و کتب علامه در تمامی کشورهای اسلامی اعم از اهل سنت و تشیع طرفدار دارد و علامه طباطبایی با وجود شخصیت بسیار محجوب، جزو دانشمندان برجسته‌ی جهان اسلام محسوب می‌شود.

شیخ قدیر آکاراس ادامه داد: استقبال دانشگاه‌های مختلف ترکیه از آثار علامه طباطبایی بسیار بالا می‌باشد به‌طوریکه تاکنون تعداد ۱۵ جلد از تفسیرالمیزان در ترکیه به چاپ رسیده است و در حال حاضر نیز ترجمه‌ی پنج جلد دیگر در مراحل پایانی قرار دارد.

به گزارش ایسنا، وی تاکید کرد: شخصیت علامه طباطبایی را باید علاه بر آثار، در شاگردانش از جمله شهید بهشتی، مطهری و مفتح که در ایجاد نظام اسلامی در ایران تاثیرگذار بودند و نقش محوری داشتند، جست‌وجو کرد که این شخصیت‌ها نه تنها در ایران بلکه در ترکیه و سایر کشورهای اسلامی و حتی غیراسلامی نیز شناخته شده هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha