شاید کسی که خانهاش را با دو رشته آهنگری و نجاری تبدیل به مدرسه صنعتی کرده بود، فکر نمیکرد این مدرسه تبدیل به دومین هنرستان صنعتی ایران و محل تربیت صنعتگران بزرگی شود که اقتصاد و صنعت را زیر و رو کنند.
این هنرستان در ابتدا توسط آقای غلامعلی خان ملکی اداره میشد که در ابتدای تاسیس به صورت مدرسه صنعتی دارای حرفههای آهنگری و نجاری بود و دارندگان گواهینامه ششم ابتدایی را ثبت نام میکرد.
دانشآموختگان طی یک دوره سه ساله، مدرکی معادل دوره اول متوسطه دریافت مینمودند و با گواهینامه سیکل به کارخانهها معرفی میشدند.
تعداد دانشآموختگان موفق آن به قدری زیاد است که در چندین دفتر جا میشود و از خلبان گرفته تا صاحب امتیاز فلان شرکت معروف و کارخانجات متعدد همگی از خروجیهای این هنرستان بودهاند. متخصصان امر معتقد هستند که هنرستان وحدت تبریز، راز ماندگاری خود را به تجهیزات و روشهای بروز آموزشی مدیون است و حال با گذشت نزدیک به یک قرن، چشم انتظار توجه ویژه است؛ چرا که ساختمان آن فرسوده شده و تجهیزات مورد استفاده در آن از دستگاهها تا خودروها نیازمند بروزرسانی و همگام شدن با فناوری روز دنیا است.
ساختمان کتابخانه مدرسه هم گنجینهای از کتابهای تخصصی به زبانهای متعدد از جمله آلمانی را در خود جا داده هم تعریفی نداشته و همین مشکلات زمینهساز بازدید استاندار آذربایجان شرقی، رئیس اتاق بازرگانی ایران، مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی و معاونان اقتصادی و عمرانی استاندار از این هنرستان شده است.
احیا و تجهیز هنرستان صنعتی ماندگار تبریز به همت اتاق بازرگانی ایران
استاندار آذربایجان شرقی در حاشیه این بازدید از احیا و تجهیز هنرستان صنعتی ماندگار تبریز به همت اتاق بازرگانی ایران، خبر داد و گفت: اتاق بازرگانی جهت حمایت از ایده ریاست محترم جمهوری مبنی بر توسعه عدالت در فضاهای آموزشی و توسعه هنرستانهای جوار صنعت، فرایند احیا و تجهیز هنرستان ماندگار وحدت تبریز را عهدهدار شد.
بهرام سرمست، این مدرسه را آبرو و شناسنامه صنعتی استان عنوان کرد و با اشاره به یک قرن قدمت این هنرستان بر لزوم توجه به احیا و تجهیز این مدرسه تاکید کرد و با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی، مهد آموزشهای نوین است، تجهیز و احیای مراکز و کارگاههای فنی و بهرهگیری از فناوری روز، درس گرفتن و ثبت کردن افتخارات گذشته و حرکت رو به جلو را در ماندگار شدن یک مجموعه، موثر دانست.
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه، توسعه فضاهای آموزشی را جزو اولویتهای دولت چهاردهم در سال آموزشی آتی در قالب نهضتی تحت همین عنوان برشمرد و افزود: ریاست محترم جمهوری در هر دو سفر غیررسمی به تبریز، پیگیر مسائل آموزشی بودند.
سرمست تاکید نمود تا نیازسنجیهای لازم در خصوص احیا و تجهیز هنرستان ماندگار وحدت تبریز جهت جلب حمایت مسئولان استانی و اتاق بازرگانی ایران انجام و هیئت امنای مدرسه از افراد موثر و پیشکسوت و دارای تجربه تشکیل شود.
صمد حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز در ادامه، هنرستان وحدت تبریز را سرمایهای ملی عنوان نمود و از آمادگی اتاق بازرگانی برای احیا و تجهیز این هنرستان خبر داد.
افزایش دو برابری ظرفیت پذیرش هنرجویان هنرستان وحدت تبریز با تجهیز و بازسازی آن
مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی هم در ادامه با اشاره به افزایش دو برابری ظرفیت پذیرش هنرجویان هنرستان وحدت تبریز در صورت تجهیز و بازسازی آن، ظرفیت هنرستان وحدت را بیش از ظرفیت کنونی دانست و گفت: در صورت احیای ساختمان و تجهیز مدرسه میتوان ظرفیت پذیرش دانشآموز را از ۶۰۰ نفر به ۱۲۰۰ نفر افزایش داد.
اسفندیار صادقی با تشریح برخی چالشهای موجود در این هنرستان، احیای ساختمان و فضای فیزیکی و آموزشی هنرستان وحدت تبریز و بروزرسانی تجهیزات آموزشی و کارگاهی این مدرسه را از جمله موارد مورد توجه عنوان کرد.
وی در ادامه از عنایت و اهتمام ویژه دولت چهاردهم و در راس آن، ریاست محترم جمهوری و استاندار آذربایجان شرقی و اتاق بازرگانی نسبت به توسعه عدالت در فضاهای آموزشی قدردانی کرد و اجرای این نهضت را بهترین فرصت جهت توسعه فضاهای آموزشی دانست.
صادقی در بخش دیگری از سخنانش، تغییر سیاست در توسعه رشتههای تحصیلی را مورد اشاره قرار داد و گفت: توسعه متوازن دانشآموزان با پذیرش ۵۰ درصد آنها در هنرستانها با احیا و تجهیز مجموعههایی همچون هنرستان صنعتی ماندگار وحدت تبریز امکانپذیر است.
گفتنی است؛ هنرستان ماندگار صنعتی تبریز با قدمتی بیش از ۹۰ سال یکی از هنرستانهای قدیمی و معتبر کشور است که ابتدا در منزل شخصی با دو رشته آهنگری و نجاری آغاز به کار کرده و به تدریج توسعه یافته و به یکی از مراکز مهم آموزش فنی و حرفهای در شمال کشور تبدیل شد.
این هنرستان که در میان عموم به هنرستان وحدت تبریز معروف است، هم اکنون دارای ۶۰۰ هنرجو و هفت کارگاه تخصصی است و امروز در نتیجه مجموعهای از عوامل و تلاشهای مستمر مانند داشتن سبقه طولانی، کسب افتخارات متعدد، داشتن تجهیزات و امکانات مناسب، کادر آموزشی مجرب فعالیتهای فرهنگی هنری و تلاشهای مسئولان و کارکنان و به ثبت ملی رسیدن، در زمره هنرستانهای ماندگار قرار گرفته است.
هنرستان وحدت برای تربیت افراد فنی جهت تکمیلی متخصصان کارخانههای کشور تاسیس شده بود که هنرستان ماندگار صنعتی تبریز با مساحت کل ملک حدود ۲۷ هزار متر مربع ساخته شد که از چندین ساختمان آموزشی و کارگاهی بالغ بر ۱۳۵۰۰ متر مربع زیر بنا و بیش از ۱۸۶۰۰ متر مربع اعیان تشکیل شده است.
این هنرستان با ۷۵ کادر آموزشی و اجرایی و ۶۰۰ هنرجو به حیات خود ادامه میدهد. لازم به ذکراست که رشتههای فنی و کار دانش بالغ بر ۲۰۰ را شامل میشوند که در هنرستانها و مدارس فنی و حرفهای مناطق ۴۰ گانه استان آذربایجان شرقی توزیع یافتهاند.
مدارس ماندگار به عنوان بخشی از شناسنامه و هویت تاریخی نظام آموزش و پرورش میتواند الگوی مناسب و پیشرفت در زمینههای آموزشی و تربیتی برای سایر مدارس باشد و با استفاده بهینه از امکانات و قابلیتهای موجود و تجربههای دانش آموختگان خود شرایط مناسب تحصیلی را برای افراد مستعد و خلاق با رویکرد فرهنگی آموزش و پرورش در جهت کنشآموزی فراهم آورد.
انتهای پیام
نظرات