• دوشنبه / ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404011104961
  • خبرنگار : 50627

عید فطر و مومنانی مشتاق دریافت پاداش بندگی

عید فطر و مومنانی مشتاق دریافت پاداش بندگی

ایسنا/آذربایجان شرقی عید فطر، عید مومنانی است که خالصانه یک ماه بندگی خداوند متعال را انجام دادند و خود را از کوچک‌ترین لذت های دنیوی و شهوت های امروزی برحذر داشتند و با اندوخته های خود، منتظر پاداش، لطف و رحمت الهی هستند.

 با پایان یافتن ماه مبارک رمضان، سفره نعمات الهی نیز از میان مسلمانان جمع ‌می‌شود و مومنان مشتقانه منتظر عطر و بوی رمضان می‌مانند؛ مومنان الهی در این ماه با خلوص نیت، نفس خود را از گناهان کبیره، هواهای شیطانی و لذت های زودگذر دنیوی تهذیب می‌کنند که شب زنده‌داری و احیای شب های قدر جوهره بندگی خداوند در این ماه است.

عید فطر، یکی از مهم‌ترین و باشکوه‌ترین مناسبت‌های اسلامی است که پس از پایان ماه مبارک رمضان و روزه‌داری برگزار می‌شود، این روز به عنوان جشن شکرگزاری برای نعمت‌های الهی و فرصتی برای تجدید روابط اجتماعی و خانوادگی شناخته می‌شود؛ مسلمانان در این روز با برگزاری نماز عید، صدقه دادن و دید و بازدید از یکدیگر، به جشن و شادی می‌پردازند.

در بسیاری از کشورها از جمله ایران اسلامی، مردم لباس‌های نو می‌پوشند و سفره‌های رنگین و خوشمزه‌ای برای پذیرایی از مهمانان تدارک می‌بینند؛ همچنین، عید فطر فرصتی است برای کمک به نیازمندان و توزیع زکات فطره، که به عنوان یک عمل خیرخواهانه در این روز واجب است. 

غسل کردن قبل از نماز و اقامه نماز عید فطر، افطار پیش از اقامه نماز با خرما یا تربت امام حسین(ع)، پرداخت زکات فطریه قبل از نماز عید فطر، پوشیدن لباس نیکو و عطر زدن، خواندن زیارتنامه حضرت اباعبدالله حسین(ع) و خواندن دعای ندبه از جمله اعمال روز عید فطر است.

حجت الاسلام و المسلمین صمد خلیلی، کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به روایتی از حضرت علی(ع)، گفت: دعا، خواب و حتی نفس کشیدن بندگان روزه‌دار خداوند در ماه مبارک رمضان فضیلت بسیاری دارد که طبق فرموده حضرت امیرالمومنین(ع) هر کسی نتواند گناهان خود را در رمضان پاک کند دیگر نمی‌تواند در ماه دیگری گناه خود را در درگاه خداوند ببخشاند.

وی با بیان اینکه هر روزی که انسان گناه و معصیت نداشته باشد، آن روز برای او عید و شادمانی است، افزود: فطر، عیدی برای دور شدن و پاک شدن از گناهان الهی است.

وی به پرداخت زکات فطریه تاکید کرد و گفت: مومنان باید قبل از اقامه نماز عید فطر، در راستای تامین بخشی از نیازمندی های مستضعفان، زکات فطریه پرداخت کنند.

خلیلی، عید فطر را نتیجه یک‌ماه بندگی خداوند عنوان کرد و افزود: طبق فرموده امام رضا(ع) خداوند متعال ماه مبارک رمضان را برای یکسان قرار دادن فقیر و غنی قرار داده است و ما با پرداخت زکات فطریه می‌توانیم کمک حالی برای نیازمندان باشیم.

وی در بخش دیگری از گفت‌وگو به علت اختلاف روز های عید فطر در کشور های اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: در عصر غیبت امام زمان(عج)، ما باید از فرمایشات مراجع تقلید، پیروی کنیم؛ امسال همچون سال های گذشته همه مراجع تقلید در ایران اسلامی روز دوشنبه ۱۱ فروردین ماه را بعنوان روز عید اعلام کردند.

حجت الاسلام والمسلمین رحیم همزبان، کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با ایسنا عید سعید فطر را یکی از دو عید بزرگ مسلمانان دانست و گفت: روز اول ماه شوال، عید سعید فطر و روز دهم ماه ذی‌الحجه عید قربان دو عید بزرگ جهان اسلام هستند.

وی با بیان اینکه مومنان واقعی خداوند، در عید فطر مزد عبادت های خالصانه خود را می‌گیرند، افزود: عید فطر روز دریافت جوایز مسلمانان است که مومنان بعد از یک ماه بندگی و عبادت خدا آماده پذیرش و دریافت هدیه از سوی خداوند منان هستند.

وی با اشاره به انجام اعمال عبادی در ماه مبارک رمضان، ادامه داد: انسان ها در این ماه مبارک، باید شرایط زندگی افراد نیازمند، کم‌توانا و فقیر را درک می‌کردند و همچنین طبق روایات حفظ عمل سخت‌تر از خود عمل است که مومنان باید این احوال و اعمال را در طول سال نیز حفظ کنند.

همزبان در خصوص اعمالی که برای این روز سفارش شده است، اظهار کرد: اعمال مستحبی بسیاری برای این روز بیان شده است از جمله خواندن نماز عید، پرداخت زکات فطره که نقش مهمی در کمک به نیازمندان دارد، دعا و استغفار و حتی آشتی و صلح میان مؤمنان. یکی از زیبایی‌های عید فطر تاکید بر تقویت روابط انسانی و از بین بردن کدورت‌هاست.

وی به پرداخت زکات فطریه برای کمک به نیازمندان تاکید کرد و گفت: مسلمانان در شب عید، باید مبلغی معادل سه کیلو قوت غالب برنج و گندم برای فقرا، نیازمندان و مستحبان پرداخت کنند.

 وی به اقامه نماز عید سعید فطر تاکید کرد و افزود: مردم در سراسر ایران اسلامی در شهر و روستا های مختلف باید در نماز عید سعید فطر شرکت کنند و در این راستا نیز در کلانشهر تبریز، نماز عید فطر به امامت نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه تبریز، آیت الله مطهری اصل برگزار می‌شود که امیدواریم مردم مومن تبریز، حضور پرشوری در این مراسم عبادی داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha