در پی انتشار گزارشی با عنوان" افزایش نگرانکننده هزینه ثبتنام در آزمون دکتری و سکوت سازمان سنجش" که روز گذشته در خبرگزاری ایسنا منتشر شد، دکتر محمدحسین حاجیلو معاون توسعه مدیریت و منابع این سازمان شاخصهای محاسبه هزینههای ثبتنام در آزمون ورودی مقاطع مختلف دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی را تشریح کرد و به ایسنا گفت: برای برگزاری این آزمونها، فعالیتهای بسیاری از سوی سازمان سنجش آموزش کشور انجام میشود و بر همین اساس هزینههای ثابت و متغیر این آزمون با توجه به حجم فعالیتها و خدمات بهتر افزایش یافته است.
وی با اشاره به برگزاری آزمونهای مختلف از سوی سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: این سازمان هزینههای زیادی را متحمل میشود که برای داوطلبان مشهود نیست و محاسبه این هزینهها با توجه به تعداد کد رشتههای امتحانی و هزینههای عمومی و اداری برگزاری آزمونها شامل تهیه کاغذ، سلفون و...، چاپ سؤالات و پاسخنامهها، حقالزحمه طراحان سؤال و عوامل اجرایی و هزینههای مراکز مجری برگزاری آزمونها در تهران و شهرستانها انجام میشود.
دکتر حاجیلو با اشاره به استفاده سازمان سنجش آموزش کشور از سرویسهای حمل و نقل برای ارسال و بازگشت محموله سؤالات شامل دفترچه و پاسخنامه گفت: افزایش هزینههای مختلف از جمله حمل و نقل با توجه به ضرورت رعایت الزامات حفاظتی در افزایش تعرفهها مؤثر است.
معاون توسعه مدیریت ومنابع سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر اینکه این سازمان بر اساس درآمد و هزینه اداره میشود و از بودجه عمومی دولت استفاده نمیکند، خاطرنشان کرد: در قانون به دولت اجازه داده شده تا هزینههای مورد نیاز برای خدمت به متقاضیان آزمون، از محل همان درآمد تأمین شود و تلاش شده است به هر ترتیب هزینههای اداری به نفع داوطلب کاهش یابد و البته برخی از فرایندها برای حفظ و افزایش سلامت آزمون، بسیار ضروری است.
وی با اشاره به آغاز ثبتنام آزمون نیمهمتمرکز ورودی دوره دکتری(Ph.D)، گفت: میتوان به جرات اذعان کرد که به عنوان نمونه میانگین هزینه هر داوطلب آزمون دکتری با توجه به ۲۴۱ کدرشته امتحانی و تعداد محدود داوطلبان هر کد رشته، بیش از مبلغی است که از داوطلبان این آزمون هنگام ثبتنام دریافت میشود زیرا هرچه تنوع رشتهها بیشتر میشود خدمات بیشتری برای برگزاری آزمون مورد نیاز است.
دکتر حاجیلو همچنین تاکید کرد سازمان سنجش به عنوان یک سازمان دولتی به دنبال کسب منافع از محل تعرفههای ثبت نام نیست و هرگونه هزینه مترتب بر فعالیتهای سازمان در چارچوب مقررات مالی دولت با نظارت مراجع ذی صلاح صورت میپذیرد.
انتهای پیام
در واکنش به گزارش ایسنا درباره افزایش هزینه ثبتنام در آزمون دکتری
سازمان سنجش نحوه محاسبه هزینه ثبتنام در آزمونهای سراسری را تشریح کرد
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سنجش آموزش کشور در واکنش به گزارش خبرگزاری ایسنا در خصوص افزایش حدود ۱۰۰ درصدی هزینه ثبتنام در آزمون دکتری ۱۴۰۳، ساز و کار محاسبه هزینههای ثبتنام در این آزمون را تشریح کرد.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
تا دو روز پیش گفتند که ۸۰ هزار نفر در آزمون دکتری شرکت کردند که با پول دریافتی میشه ۵۰ میلیارد. انصافا آنقدر خرج آزمون میشه؟ در ضمن تکلیف بودجه دولتی چی میشه؟ مگر آموزش و پرورش طبق قانون رایگان نیست؟ برای آزمون دکتری باید نزدیک ۱ و نیم هزینه کرد که فقط آزمون بگیرند از شما.
اینکه برگزاری ازمون و فرایند آن هزینه دارد شکی در ان نیست آما تصور کنید در آزمون دکتری نزدیک 60 میلیارد تومان عاید سازمان سنجش می شود ایا برگزاری یک آزمون 60 میلیارد هزینه دارد؟ بنظر می رسد که این که مسئول مربوطه می گوید هزینه دریافتی کمتر از هزینه واقعی است اغراق بوده ؟
این بی انصافی است باید همه در آزمون های ورودی مقاطع مختلف تحصیلی حضور پر رنگ داشته باشند تا مبادا دشمن گمان کند تحریم به تحصیل در ایران لطمه وارد کرده است.
چقدر قشنگ گرانفروشی 80 درصدی راحت توجیه می شود.
خدایش مگه بیشتر از یه دونه کیک یا تیتاب یا شیرین عسل همراه با ی بشکه کوچیک آب. بهمون میدن ... مقصر خودمونیم... یک تا دو دوره هیچ آزمونی نباید شرکت کنیم ک بدونن دنیا دست کیه .. دقیقا در سال چند تا آزمون برگزار میشه و جوون ها شرکت میکنن آخرشم هیچی ب هیچی ... چندین میلیارد ب حسابشون میاد.... دقیقا این پولا کجا میره ؟؟؟
نظرات