• یکشنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1402082114892
  • منبع : نمایندگی اردبیل

یک مسوول خبر داد

فرآوری و تهیه خوراک دام از ضایعات پس از برداشت مزارع پنبه و ذرت بذری در اردبیل

فرآوری و تهیه خوراک دام از ضایعات پس از برداشت مزارع پنبه و ذرت بذری در اردبیل

ایسنا/اردبیل رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل از فرآوری و تهیه خوراک دام از ضایعات پس از برداشت مزارع پنبه و ذرت بذری در شرایط خشکسالی استان خبر داد.

کمال شهبازی ۲۱ آبان در مصاحبه با ایسنا گفت: استان اردبیل یکی از قطب‌های کشاورزی و دامپروری کشور محسوب می شود و با توجه به حجم بالای کشت محصولات زراعی و باغی در این استان سالانه حجم زیادی از ضایعات و بقایای محصولات کشاورزی قابل مصرف در تغذیه دامدر این استان تولید می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: در راستای فرآوری و بهبود ارزش غذایی آن‌ها در تغذیه دام طرح‌ها و پروژه‌های متعددی توسط محققان بخش تحقیقات علوم دامی این مرکز با مشارکت بخش خصوصی اجرا شده است.

وی خاطرنشان کرد: ماحصل آن‌ها بهبود صددرصدی ارزش غذایی ضایعات محصولات کشاورزی و تهیه خوراک کامل ارزان قیمت و اقتصادی برای دام‌های سبک و سنگین در استان اردبیل است و این فناوری توسط اعضای هیأت علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز به دست آمده است.

شهبازی بیان کرد: بخشی از دانش فنی آن در راستای اقتصادی کردن پرورش دام و بهبود بازدهی پرورش دام سبک و سنگین در سامانه عشایری و روستایی به گله‌داران استان منتقل شده است.

وی افزود: خوراک کامل تهیه شده بر اساس این فناوری در واقع مخلوط کاملی از اقلام علوفه‌ای و کنسانتره ای بوده و برای هر نوع دام بر اساس سطح تولید و احتیاجات غذایی آن‌ها قابل استفاده هست.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: در این فناوری در بخش علوفه‌ای از ضایعات محصولات کشاورزی از قبیل ضایعات پس از برداشت مزارع پنبه و ذرت بذری کاه گندم و در بخش کنسانتره ای از ضایعات بوجاری، تفاله سیب ضایعاتی، ملاس و مکمل مواد معدنی و ویتامین‌ها استفاده شده است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: خوراک‌ها با توجه به اینکه بخش عمده آنها از ضایعات و بقایای محصولات کشاورزی تولید شده در استان تشکیل شده نسبت به خوراک‌های رایج دام حداقل ۵۰ درصد ارزان قیمت‌تر و اقتصادی هستند.

شهبازی بیان کرد: این خوراک‌ها دارای مزیت‌هایی از قبیل حجم کم و حمل و نقل آسان، کاربرد راحت‌تر در سامانه عشایری و روستایی، خوش‌خوراک بودن، گوارش‌پذیری و قابلیت هضم و جذب بالا و به حداقل رساندن مشکلات گوارشی دام و اقتصادی کردن پرورش دام در مناطق روستایی و عشایری بویژه در شرایط خشکسالی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha