محمد حسینزاده امروز، ۲۰ آبان ماه، در نشست خبری سیسومین جشنواره تئاتر خراسان رضوی که در مجتمع فرهنگی هنری امام رضا(ع) برگزار شد، اظهار کرد: سطح تئاتر خراسان رضوی به واسطه فعالیت سالانه پیشکسوتان تئاتر بسیار جایگاه خوبی دارد و چراغ سالنهای تئاتر همیشه روشن است و برخلاف سینما، تئاتر در ایام محرم و دهه فاطمیه نیز اجراهای آیینی تخصصی برگزار میکند.
وی در خصوص هزینههای تئاتر بیان کرد: تئاتر به طور کلی هنر پرهزینهای است اما جنس تئاتر خیابانی از این لحاظ که دکور سنگین ندارد و تعداد بازیگران آن نسبت به تئاتر صحنهای کمتر است، هزینه کمتری را نیز به دنبال دارد، اما وقتی وارد تئاتر صحنهای و دنیای آن میشویم هزینهها بسیار سنگینتر میشود؛ اما در قسمتی از تئاتر امروزه به چرخه اقتصادی رسیدهایم، و با فروش بلیت بخش کوچکی از هزینههای تئاتر تامین میشود.
حسینزاده خاطرنشان کرد: پروژههای تئاتری که از لحاظ تولید از پروژههای سنگین محسوب میشوند، نیازمند حمایت و کمک هستند. آنچه که وزارت فرهنگ و ارشاد در خصوص تئاتر انجام میدهد در خصوص سیاستگذاری و حوزه ترویجی برگزاری جشنوارهها است که بودجه و اعتبار محدودی دارد و اگر همکاری و همراهی مجموعه دستگاهها و سازمانهای دیگر نباشد برگزاری چنین جشنوارههایی با این وسعت محال میشود.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اینکه بسیاری از موضوعات و سوژههای مهم در تئاتر و سینما دیده نمیشود، گفت: بسیاری از موضوعات و سوژههای مهمی در خصوص معضلات اجتماعی و خانواده وجود دارد که تئاتر به آن نپرداخته است و کمبود آن در فضای جامعه نیز دیده میشود. به عنوان مثال اگر اعتیاد را به عنوان یک درد در جامعه میپنداریم، باید دریابیم که سینما، تئاتر و شبکه نمایش خانگی در این امر چه نقشی دارد، به این معنی که آیا این ۳ حوزه به رواج اعتیاد دامن میزنند یا موجب کاهش این امر میشوند.
وی تصریح کرد: در مشهد که شهری با جمعیت ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است، جمعیت کمی از مردم تئاتر تماشا میکنند. یعنی ایدهآل مخاطب تئاتر در این شهر حدود ۱۵ هزار و حداکثر تعداد مخاطب تئاتر صحنهای ۲۰ هزار نفر بوده که این عدد در مقایسه کشوری عدد بسیار خوبی است و این عدد نسبت به جمعیت خراسان رضوی امکان رشد و افزایش بیشتری دارد و در وضعیت مطلوبی قرار ندارد.
انتهای پیام
نظرات