• پنجشنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۶:۲۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403110403131
  • خبرنگار : 50663

در دیدار نمایندگان ادوار خراسان رضوی با استاندار چه گذشت؟

در دیدار نمایندگان ادوار خراسان رضوی با استاندار چه گذشت؟

ایسنا/خراسان رضوی چهارم بهمن ماه نشست هم‌اندیشی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی با استاندار برگزار شد.

همه ما به سهم خود در مشکلات کشور دخیل هستیم

عبدالعلی رحیمی مظفری، رئیس مرکز امور نمایندگان مجلس در این نشست اظهار کرد: تابوشکنی استفاده از سرمایه انسانی توسط استاندار خراسان رضوی ستودنی است. ما در ادبیات خود، کلمه منابع انسانی را به سرمایه انسانی اصلاح کردیم. منابع انسانی زمانی درست است که از سرمایه استفاده شود. امروز استاندار حرکت جهادی انجام داد تا از این ظرفیت بتواند استفاده کند و شک نکنید این حرکت تبدیل به الگو در سطح کشور خواهد شد و تکلیف برجای‌مانده چند ساله است.

وی با بیان اینکه باید سرمایه اجتماعی نظام افزایش یابد، افزود: هر اتفاقی در کشور رخ دهد، بخشی از آن نتیجه کار ماست؛ همه به سهم خود دخیل در مشکلات هستیم و امیدواریم از این به بعد در کنار یکدیگر و به منظور افزایش سرمایه نظام، رقابت‌ها به رفاقت تبدیل شود.

رئیس مرکز امور نمایندگان مجلس با اشاره به جلسات مجامع ادوار، گفت: در جلسات مجامع ادوار ۶ مورد مطرح شده است؛ از جمله ضرورت تماس و ارتباط موثر با نمایندگان ادوار، استفاده از تجربه و ظرفیت‌ها، ارائه خدمات مورد نیاز نمایندگان خصوصا مسکن، جهاد تبیین، حفظ شأن نمایندگان و نهایتا ایجاد ساختاری برای قرار دادن مسائل روز کشور در خدمت نمایندگان ادوار. در این راستا همایش‌ نمایندگان ادوار را خواهیم داشت که امیدواریم الگویی برای سایر استان‌ها باشد.

همچنین سید محمود مدنی، نماینده ادوار بجستان و گناباد نیز در بخش دیگری از این نشست، عنوان کرد: مباحث زیادی در کارگروه‌ها مطرح شد. اولین قدم برای اصلاح و توسعه کشور این است که خود را باور کنیم. نمی‌شود ادعای مذاکره با دنیا را کنیم اما خود را باور نداشته باشیم.

وی ادامه داد: بیشتر از نگران بودن برای ذخیره ارزی، نگران سرمایه اجتماعی هستم. اگر این‌ سرمایه از بین برود، همه از بین خواهیم رفت. تقاضای من به عنوان عضوی از این جمع حفظ سرمایه اجتماعی است. امیدوارم در گام‌های بعدی خیلی جدی‌تر بتوانیم خود را نقد و بحران‌ها را تحلیل کنیم که قدم مهمی است.

مشهد می‌تواند محل گردهمایی کشورهای مستقل مشترک‌المنافع باشد

در ادامه این نشست، هادی شوشتری، نماینده ادوار مردم قوچان در مجلس نیز با بیان اینکه اکثر نمایندگان ادوار یازده‌گانه مجلس شورای اسلامی از هیأت دولت و رئیس‌جمهور بابت انتخاب یکی از فرزندان شایسته استان جهت تصدی استانداری تشکر می‌نمایند، اظهار کرد: جناب دکتر مظفری با داشتن تجربه فرمانداری در دولت‌های اصلاحات و اعتدال، نمایندگی مجلس شورای اسلامی در دوره هفتم و عضویت در کمیسیون برنامه و بودجه و دارا بودن رویکرد توسعه‌گرا، متعامل و چندجانبه‌گرا یکی از انتخاب‌های خوب دولت چهاردهم در فرایند گزینش استانداران در این دوره بوده است. نگاه استاندار در انتصاب مشاورین و همکاران خود، به ظرفیت‌ها و منابع انسانی درون استان است.

وی با اشاره به تدوین اساسنامه مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی، افزود: در فرایند و تنظیم اساسنامه به دو تجربه قابل تامل در کشور، یعنی مجمع استانداران ادوار و همچنین مجمع وزرای ادوار نگاه شد. اصولا پارلمان و مجلس در همه نظام‌های سیاسی دنیا دارای ماهیت سیاسی است، اما همکاران محترم با بلوغ سیاسی و فارغ از تعلق داشت به نحله‌های مختلف سیاسی، در یک هدف مشترک بوده و آن کمک به فرایند توسعه متوازن در سطح استان و کشور است.

سرپرست کارگروه سیاسی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی اضافه کرد: این استان، ۸ درصد جمعیت و ۷ درصد گستره جغرافیایی کشور را دارد. تنها جمعیت حاشیه‌نشین استان که شامل اتباع مجاز و غیرمجاز و جمعیت بومی با بافت نامتقارن فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است، از کل جمعیت ۱۲ استان کشور بیشتر است. این استان حتی بر روی امنیت ملی نیز تاثیرگذار است. چنین استانی را چگونه باید اداره کرد؟

شوشتری ادامه داد: ارائه پاسخ متقن علمی به این سوال اصلی، می‌تواند یکی از دستورهای اصلی مجمع نمایندگان ادوار باشد. در خصوص جایگاه بین‌المللی استان در چارچوب کارگروه سیاسی، امنیتی و حقوقی پیشنهاداتی ارائه شده است. در دنیا مرسوم است که در کشورها، شهر دومی به غیر از پایتخت سیاسی محل برگزاری سمپوزیوم‌ها و مرکزی برای گفت‌وگوهای منطقه‌ای و بین‌المللی است. مانند پکن-شانگهای در چین یا مسکو-سوچی در روسیه. برای ایران نیز مدل تهران-مشهد ارائه می‌شود. بر این اساس مشهد می‌تواند محل گردهمایی کشورهای مستقل مشترک‌المنافع و بازار ۲۵۰ میلیونی آن‌ها شامل ارمنستان، ازبکستان، آذربایجان، بلاروس، تاجیکستان، روسیه، قزاقستان و افغانستان باشد.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران با داشتن ۱۵ همسایه در جدول جهانی از حیث تعدد همسایه رتبه سوم را داراست. خراسان رضوی نیز با دو کشور مرز مشترک دارد. پیشنهاد می‌شود با استفاده از مکانیزم مندرج در اصل ۱۳۸ قانون اساسی، استاندار خراسان رضوی، رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی با ترکمنستان و همچنین مسئول تنظیم روابط دوجانبه با افغانستان و هماهنگ‌کننده ارشد ساماندهی و تنظیم ورود و خروج اتباع این کشور شود.

نماینده ادوار مردم قوچان در مجلس تاکید کرد: استانداری خراسان باید دارای پیوندی وسیع جهت همکاری مشترک دائمی اقتصادی با سفارت و نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در پایتخت کشورهای حوزه خلیج فارس یعنی ابوظبی، دوحه، کویت، مسقط، بحرین، بغداد و ریاض با هدف فرایند خلق منابع و هدایت و راهبری سرمایه‌ از این کشورها به استان باشد. سازمان همکاری اسلامی با عضویت ۵۷ کشور اسلامی یک بازیگر مهم بین‌المللی و منطقه‌ای است، همچنین بانک توسعه اسلامی یک نهاد مهم توسعه است. پیشنهاد می‌شود یک صندلی دائم در بانک توسعه اسلامی برای استانداری خراسان رضوی به عنوان نماینده نماینده جمهوری اسلامی ایران ایجاد شود. 

شوشتری بیان کرد: جنگ کریدورها به عنوان یکی از کلان‌روندهای ژئوپولیتیک توسط شرکت‌های مهم چندملیتی و دولت‌ها در حال طراحی و تامین مالی است. کریدور شرق به غرب از چین به اروپا، با اتصال بندر ترکمن‌باشی در شرق دریای خزر به بندر باکو در آن سوی دریای خزر، در حال دور زدن ایران و مشخصا خراسان رضوی در حال طراحی است. پیشنهاد می‌شود با هدف سیاست‌گذاری متمرکز بر روی این کریدور و فرآیند خروج آب از رودخانه‌های مرزی کشور با استفاده از مکانیزم اصل ۱۰۷ قانون اساسی، استاندار خراسان رضوی به عنوان نماینده ویژه و تام‌الاختیار هیات دولت و رئیس‌جمهور انتخاب شود.

دیپلماسی فرهنگی؛ قدرت نرمی برای حل مسائل اقتصادی و روابط بین‌الملل

جواد آرین‌منش، مسئول کمیته فرهنگی و اجتماعی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی نیز در بخش دیگری از این نشست، با اشاره به تشکیل این کمیته با حضور ۲۶ نماینده، اظهار کرد: در اولین جلسه کارگروه، موضوعات متنوعی در حوزه فرهنگ، هنر، بهداشت، گردشگری، زیارت و مسائل اجتماعی مانند طلاق، بزهکاری، فقر، شکاف نسلی، مهاجرت و ورود غیرقانونی مهاجرین مورد بررسی قرار گرفت.

وی با تأکید بر ظرفیت‌های گسترده خراسان رضوی از نظر موقعیت جغرافیایی، نیروی انسانی متخصص، وجود دانشگاه‌های بزرگ و جایگاه ویژه مرقد امام رضا(ع) در گردشگری و زیارت، گفت: با تمام این‌ها، مسائلی نظیر فرسودگی بافت شهری، کمبود زیرساخت‌های زیارتی و آسیب‌های اجتماعی جزو چالش‌های این استان است.

نماینده ادوار مردم مشهد در مجلس ادامه داد: استمرار برگزاری جلسات موضوعی، شناسایی آسیب‌های اجتماعی، بهره‌گیری از کمک‌های مردمی، جلب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، تقویت دیپلماسی فرهنگی و زیارتی و تبدیل مشهد به پایگاه گفت‌وگوی ادیان از جمله اقداماتی است که به منظور حل چالش‌ها و توسعه خراسان رضوی باید انجام شود. دیپلماسی فرهنگی به‌ عنوان یک قدرت نرم می‌تواند نقش مهمی در حل چالش‌های اقتصادی، کاهش اختلافات و تقویت تعاملات فرهنگی ایفا کند.

چشم‌انداز تحول اقتصادی خراسان رضوی؛ از بهره‌وری در کشاورزی تا توسعه صنعت گردشگری

در ادامه این نشست، غلام‌حیدر ابراهیم‌بای‌ سلامی، مسئول کارگروه اقتصادی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی نیز به تشریح چالش‌های اقتصادی استان پرداخت و ضمن تاکید بر ضرورت تحول در ساختارهای تولید، خدمات، کشاورزی و گردشگری، اظهار کرد: کاهش ارزش پول ملی و گسترش فقر عمومی، مشکلاتی جدی برای مردم ایجاد کرده است. ما در شرایط جدید جهانی نیازمند نوآوری، استفاده از فناوری‌های نوین و توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات هستیم. این تغییرات باید در تمام ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی اجرایی شود.

وی ادامه داد: در کمیته اقتصادی که با حضور ۲۳ عضو تشکیل شد، موضوعاتی از جمله فرار سرمایه‌ها، موانع جذب سرمایه‌گذاری خارجی و ضرورت ورود سرمایه‌های داخلی و خارجی به استان مورد بررسی قرار گرفت. ما نمی‌توانیم با رویکردهای سنتی در اقتصاد مدرن دوام بیاوریم. استفاده از فناوری‌های پیشرفته و پلتفرم‌های نوین امری ضروری است.

نماینده ادوار مردم خواف در مجلس با اشاره به اینکه کشاورزی یکی از پایه‌های اصلی اقتصاد استان است، بیان کرد: کشاورزی حدود ۱۵ درصد از تولیدات استان را شامل می‌شود، اما با مدیریت صحیح منابع، می‌توان این سهم را افزایش داد. پسته و زعفران در صدر کالاهای صادراتی استان قرار دارند، اما بهره‌وری در این حوزه نیازمند تحول و توجه بیشتر است.

ابراهیم‌بای‌ سلامی به مشکلات صنایع استان اشاره کرد و افزود: صنایع معدنی به‌ویژه در خواف و سنگان، دچار چالش‌های جدی هستند. روزانه ۷۵ میلیارد تومان از منابع معدنی استان خارج می‌شود، اما تنها ۵ درصد این سرمایه در استان باقی می‌ماند. ما باید زنجیره ارزش در صنایع معدنی را تقویت کرده و مانع معاملات پنهانی و غیرشفاف شویم.

وی با اشاره به صنعت گردشگری به‌ عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی استان، عنوان کرد: مشهد با بیش از ۳۱ میلیون زائر و گردشگر داخلی و خارجی، ظرفیت عظیمی برای درآمدزایی دارد. با مدیریت صحیح، می‌توان به ازای هر گردشگر ۱۵۰۰ دلار درآمد ایجاد کرد. اما متأسفانه ضعف مدیریت و سیاست‌گذاری‌های غلط باعث شده این صنعت به درستی اداره نشود.

مسئول کارگروه اقتصادی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی با ارائه طرحی تحت عنوان ابرپروژه گردشگری شرق ایران خواستار توجه جدی به جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی شد و گفت: این طرح می‌تواند به‌ عنوان مرکز تحول اقتصادی و اجتماعی استان عمل کند. ما باید از ظرفیت‌های بی‌نظیر استان در کشاورزی، معادن و گردشگری برای توسعه پایدار استفاده کنیم.

تولید و صنعت ما دانش‌افزا نیست

در بخش دیگری از این نشست، علی ظفرزاده، نماینده مردم مشهد در مجلس ششم نیز با بیان اینکه یکی از بهترین جلسات که در سال‌های اخیر داشتم، این جلسه است، اظهار کرد: توسعه در کشور فقیر رخ نمی‌دهد، کشور باید رونق داشته باشد. اعداد و ارقام گزارش‌شده نشان‌دهنده کاستی و کمبودها است. باید ریشه ناترازی را پیدا کنیم، همه خبر داریم که میانگین ارزش افزوده در صنعت، در کل کشور ۱۵.۵ درصد و در خراسان رضوی ۱۲ درصد است. بنابراین ما در صنعت از میانگین کشوری پایین‌تر هستیم. به علاوه ما در تمام زمینه‌ها کمتر از سایر استان‌ها اعتبار و بودجه می‌گیریم.

وی اضافه کرد: همه ما مسئول این ناترازی‌ها هستیم، این تصمیمات در مجلس و دولت گرفته شده و ما در مشکلات سهم داریم. سال آینده اعتبارات خیلی خوب نیست، ناامید نیستیم، بلکه امیدواریم زیرا نیرو زیاد داریم. اما سال آینده هزار میلیارد کسری بودجه داریم. متاسفانه تولید و صنعت ما دانش‌افزا نیست و سنتی است.

رئیس کمیته زیربنایی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی با تاکید بر لزوم تفویض اختیارات به مدیران استانی، بیان کرد: باید آقای مظفری و مدیران کل برای امورات استان تصمیم بگیرند.  نمی‌شود نامه‌ای بنویسیم و منتظر بمانیم که آیا در تهران تصویب می‌شود یا خیر؟ افرادی که با بزرگان کشور ارتباط دارید، از آنان بخواهید که اختیارات منطقه‌ای را واگذار کنند.

وزارت صمت توجه ویژه‌ای به تقویت زیرساخت‌های معدنی خراسان رضوی کند

محمدرضا سجادیان، نماینده ادوار مردم خواف در مجلس نیز با بیان اینکه کشور ما با داشتن ۷ درصد از ذخایر معدنی جهان، یکی از ثروتمندترین کشورها به شمار می‌رود، عنوان کرد: این مزیت بزرگی است که باید از آن به‌صورت تخصصی استفاده شود. دکتر مصدق همواره تأکید داشت که رشد اقتصادی باید به ۸ درصد برسد و این هدف همچنان برای توسعه کشور حیاتی است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های خراسان رضوی به‌ عنوان قطب معدنی شرق کشور، گفت: خراسان یکی از بهترین مناطق سرمایه‌گذاری معدنی است. در حال حاضر حدود ۱۷.۵ میلیون تن مواد معدنی در استان در حال تولید و استخراج است. با این حال، اگر اقدامات جدی برای اکتشافات معدنی جدید انجام نشود، در آینده ذخایر معدنی استان و کشور کاهش خواهد یافت. متأسفانه فعالیت‌های معدنی عمدتاً سطحی بوده و اکتشافات عمیق صورت نگرفته است.

نماینده ادوار مردم خواف در مجلس ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید توجه ویژه‌ای به تقویت زیرساخت‌های معدنی استان داشته باشد. معادن خراسان رضوی ظرفیت بالایی دارند، اما مشکلاتی از جمله کمبود ماشین‌آلات، ضعف در نوسازی و تعمیر تجهیزات و عدم استفاده بهینه از منابع وجود دارد. همچنین، برای توسعه معادن و جذب سرمایه‌گذاری، باید ارتباطات اقتصادی با کشورهای همسایه به‌ویژه افغانستان، بهبود یابد.

سجادیان تأکید کرد: معادن خراسان رضوی در کنار صنایع خدماتی، می‌توانند نقش بسزایی در توسعه اقتصادی استان ایفا کنند. با رفع موانع و مشکلات فعلی و بهره‌گیری از زیرساخت‌های مدرن، این بخش می‌تواند به یکی از موتورهای محرک اقتصاد استان تبدیل شود.

استمرار این جلسات به حل مشکلات استان کمک می‌کند

غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی نیز در پایان این نشست بیان کرد: تشکر و قدردانی می‌کنم از افرادی که امروز در این جلسه حضور داشتند. خواستار استمرار این جلسات هستیم. امیدواریم که جلسات با رؤسای کمیته‌ها برگزار شود تا به پروژه‌های مشخص برسیم که نتیجه روشنی برای استان داشته باشد.

وی اضافه کرد: معاونین استانداری با رؤسای کمیته‌ها در ارتباط باشند و جلسات برگزار شود. حتما پیشنهادات خود را مستقیم بگویید، کارگروه و شورای مشورتی در حوزه‌های مختلف تشکیل شده که اسامی و ساختار آن‌ها را اعلام می‌کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha