• چهارشنبه / ۱۷ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402081712572
  • خبرنگار : 50035

معرفی منابع مهم ثابت آلودگی هوای همدان

معرفی منابع مهم ثابت آلودگی هوای همدان

ایسنا/همدان معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان همدان به تشریح علت آلودگی هوای شهر همدان پرداخت و گفت: در استان همدان منابع مهم ثابت آلودگی هوا وجود دارد.

سیدعادل عربی شامگاه گذشته -سه‌شنبه ۱۶ آبان- در کارگروه مقابله با آلودگی هوای استان همدان، گزارشی از وضعیت هوای امسال در مقایسه با دو سال گذشته ارائه داد و اظهار کرد: در دولت سیزدهم کل شهرهای استان مجهز به ایستگاه پایش کیفیت هوا شد به طوریکه در گذشته صرفاً پنج شهر استان ایستگاه داشت. 

وی افزود: همدان در سال ۱۴۰۰، ۷۴ روز هوای پاک، ۲۳۷ روز هوای قابل قبول و سالم، ۲۲ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس، سه روز هوای ناسالم و یک روز هوای خطرناک داشت، در سال ۱۴۰۱، ۷۱ روز هوای پاک، ۲۵۱ روز هوای قابل قبول و سالم، ۲۵ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۲ روز هوای ناسالم و دو روز هوای خطرناک را تجربه کرد و امسال تا پایان ۱۵ آبان ۶۲ روز هوای پاک، ۱۵۴ روز هوای قابل قبول و سالم، ۱۰ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس، یک روز هوای ناسالم و یک روز هوای خطرناک داشته است.

عربی با بیان اینکه آلودگی هوا بیشتر ناشی از فرسایش بادی و گردوغباری بوده که منشأ داخلی و خارجی داشته است، تصریح کرد: در فصل بهار سال ۱۴۰۱، به شدت با آلودگی هوا به علت گردوغبار مواجه بودیم.

وی با تأکید بر اینکه تمام ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا رفع نقص و پایش شده‌اند، خاطرنشان کرد: باید امسال بر روی مراکز بازیافت و اسقاط خودرو نظارت صورت گیرد که امسال بحث اسقاط خودروهای فرسوده مجدداً آغاز شده است.

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان همدان در ادامه به تشریح علت آلودگی هوای شهر همدان پرداخت و مطرح کرد: منابع آلاینده هوا به دو دسته طبیعی و مصنوعی(انسان‌ساز) تقسیم می‌شود که منابع انسان‌ساز شامل وسایط نقلیه، صنایع و منابع تجاری است. در استان همدان منابع مهم ثابت آلودگی هوا شامل نیروگاه شهید مفتح، واحدهای صنعتی سلیس‌کوبی، واحدهای فروسلیس و واحدهای دانه‌بند ماسه بوده و یکسری منابع متفرقه همچون تأسیساتی‌ها، بازیافت کاغذ، تصفیه‌خانه‌های صنعتی، کودهای مرغی، فعالیت‌های معدنی و بعضاً کشتارگاه‌ها نیز وجود دارد که ممکن است به خاطر بو یا گازهای آلاینده باشد که در هوا ساطع می‌شود که هر سه ماه یکبار پایش آنها انجام می‌گیرد.   

وی با اشاره به اینکه دلایل آلودگی هوا در فصول سرد و گرم سال متفاوت است، یادآور شد: در فصول گرم سال، صرفاً بحث گردوغبار مطرح است که منشأ آن یا کانون‌های موجود در خارج از کشور است که نیاز به اقدامات بین‌المللی دارد یا کانون‌های داخل کشور که امسال داشتیم و از مشهد آغاز شد به مرکز کشور و در نهایت به همدان رسید و ما هم درگیر شدیم.

عربی تصریح کرد: منابع آلودگی هوا در فصول سرد سال را می‌توان با اقدامات مدیریتی کنترل کرد و شرایط و امکاناتش را مهیا ساخت که بیشتر بحث آلودگی هوای ناشی از تردد خودروهاست که آلودگی حبس می‌شود و در ارتفاعات پایین‌تر باقی می‌ماند و تا هوا گرم نشود آلودگی پابرجا خواهد بود و نیاز است قانون هوای پاک در فصل سرد که دارای ۱۴ ماده قانونی بوده و مهمترینشان مواد ۹ و ۱۰ یعنی نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی شهرها است، اجرا شود. 

وی در پایان گفت: در اجرای بند فضای سبز در قانون هوای پاک تنها شهرداری‌ها مکلف نیستند بلکه اداره‌کل منابع طبیعی و اداره‌کل راه و شهرسازی در استان‌ها مکلف هستند از محل عوارض و وجوه عمومی که در اختیار دارند، طی پنج سال از ابلاغ این قانون که به پایان رسیده است، حریم سبز بزرگراه‌ها و کمربندی سبز شهرها و روستاها که تحت تأثیر گردوغبار هستند، با اولویت آبیاری با پساب‌های شهری و روستایی ایجاد کنند که در استان ما محقق نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha