• دوشنبه / ۱۵ آبان ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402081510675
  • خبرنگار : 50225

راه‌هایی برای کاهش وزن بدون عوارض

راه‌هایی برای کاهش وزن بدون عوارض

ایسنا/خوزستان رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان گفت: کاهش سریع و بدون قاعده وزن سبب بروز عوارضی نظیر بازگشت سریع وزن، ریزش مو و افتادگی پوست، بی‌حالی مفرط، کم‌خونی و اختلالاتی از قبیل افسردگی نیز خواهد شد بنابراین بهترین راه برای کاهش وزن پایدار و بدون عارضه، کاهش وزن آهسته است.

دکتر سیما اورنگ در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص نحوه تغییر در شیوه زندگی برای کاهش وزن اظهار کرد: رسیدن به وزن مناسب و حفظ آن بسیار مهم است. پیش از در نظر گرفتن دیگر درمان‌های کاهش وزن، باید سبک زندگی خود را به گونه‌ای تغییر داد که موجب کاهش مقدار غذای مصرفی و همچنین افزایش سطح فعالیت شود.

وی افزود: با به کارگیری توصیه‌هایی می‌توان تا حد زیادی مشکل اضافه وزن را برطرف کرد. باید توجه کرد که غذاهای مورد علاقه‌ حذف نشوند اما تعادل را رعایت کرد. باور کنید طعم یک عدد شیرینی خامه‌ای با طعم یک کیلوگرم شیرینی خامه‌ای تفاوتی ندارد!

اورنگ بیان کرد: در طول روز باید مقادیر فراوانی آب یا دیگر نوشیدنی‌های فاقد کالری نوشیده شود و مصرف نوشیدنی‌های حاوی قند محدود شود.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان گفت: توصیه می‌شود برای غذای اصلی و به خصوص میان‌ وعده‌ها، مواد خوراکی کم کالری مانند سبزی‌ها، میوه و غلات با سبوس انتخاب شود.

وی بیان کرد: سرعت غذا خوردن نیز باید کم شود. هر وعده غذا خوردن باید حداقل ۱۵ دقیقه طول بکشد. برای رسیدن به این هدف باید به جای قاشق‌های معمولی، از قاشق‌های با حجم کم و یا چنگال استفاده کرد.

چگونه گرسنگی را کنترل کنیم؟

اورنگ گفت: اگر در طول روز به دفعات احساس گرسنگی می‌کنید، یک راهکار مناسب کنترل آن، کاهش میزان وعده اصلی غذا و در عوض مصرف چندین میان‌وعده کوچک در طول روز است. بهتر است در طول روز حداقل پنج وعده غذایی شامل سه وعده اصلی و دو میان ‌وعده استفاده شود.

وی عنوان کرد: پروتئین، خاصیت سیرکنندگی دارد بنابراین باید سعی کرد در هر وعده غذایی مقداری پروتئین مانند سفیده تخم‌مرغ، ماهی، لبنیات، گوشت بدون چربی، آجیل و حبوبات مصرف کرد. 

عوارض حذف صبحانه

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه به هیچ نباید صبحانه حذف شود، گفت: در حقیقت نخوردن صبحانه کمی بعد فرد را گرسنه می‌کند و موجب ریزه‌خواری بیشتر و بدخوری در وعده ناهار و شام می‌شود بنابراین باید برای خوردن یک صبحانه سالم، وقت گذاشت. یک صبحانه کامل شامل شیر کم‌چرب، غلات پرفیبر و میوه است.

تاکید بر مصرف فیبر بیشتر

وی بیان کرد: فیبرها موادی هستند که توسط بدن انسان قابل هضم نیستند و موجب تسهیل در حرکات دودی روده کوچک خواهند شد. بهترین منافع فیبر، میوه‌ها و سبزیجات هستند.

اورنگ گفت: مصرف فیبر خوراکی علاوه بر کاهش احتمال بروز یبوست و همچنین سرطان‌های دستگاه‌ گوارش، موجب پایین آوردن کلسترول بد، کاهش فشار خون و التهاب نیز می‌شود. سبوس گندم و جو به دلیل اینکه منبع غنی از فیبر خوراکی و انواع املاح معدنی و ویتامین‌ها است، خواص تغذیه‌ای فوق‌العاده‌ای دارد.

آهسته وزن کم کنید

وی گفت: بهترین راه برای کاهش وزن پایدار و بدون عارضه، کاهش وزن آهسته است. کاهش سریع و بدون قاعده وزن سبب بروز عوارضی مانند بازگشت سریع وزن، ریزش مو و افتادگی پوست، بی‌حالی مفرط، کم‌خونی و اختلالاتی از قبیل افسردگی خواهد شد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان افرود: با توجه به اینکه کمبود خواب موجب تولید بیشتر هورمون محرک اشتها و در عین حال تولید کمتر هورمون لپتین (هورمون سیری) می‌شود، داشتن خواب کافی به انسان احساس راحتی و سیری می‌دهد و فرد را از خوردن تنقلات غیرضروری بازمی‌دارد بنابراین باید به اندازه کافی بخوابید.

وی عنوان کرد: در روند کاهش وزن باید مصرف مواد غذایی نشاسته‌ای کاهش یابد و از رژیم‌های غذایی که از نظر میوه‌جات و سبزیجات تازه غنی هستند، استفاده کرد. غذا باید در کمال آرامش صرف شود و در حالت استرس و اضطراب غذا خورده نشود.

افزایش سطح فعالیت بدنی

اورنگ گفت: هدف باید این باشد که در بیشتر روزهای هفته هر روز ۳۰ تا ۶۰ دقیقه تمرین بدنی متوسط تا شدید انجام شود اما اگر به این اندازه هم نمی‌توانید ورزش کنید، باور داشته باشید که حتی افزایش اندک در میزان فعالیت بدنی فوایدی در بر دارد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان گفت: در مجموع با رعایت این نکات، افرادی که در حال حاضر اضافه وزن دارند یا چاق هستند با استفاده از تغذیه مناسب و با انجام تمرین بدنی، باید در شروع وزن بدن خود را به میزان ۵ تا ۱۰ درصد کاهش دهند. از کاهش و افزایش وزن مکرر بپرهیزید زیرا این مساله اندکی بر خطر افزایش بروز سرطان تأثیر دارد. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha