• جمعه / ۱۲ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۹
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1402081208521
  • منبع : روابط‌عمومی دفتر هنرهای تجسمی

مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد:

قزوین باید میزبان همیشگی دوسالانه خوشنویسی باشد

قزوین باید میزبان همیشگی دوسالانه خوشنویسی باشد

نشست ستاد هماهنگی برگزاری هفتمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران با حضور محمد خراسانی‌زاده، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ در محل استانداری قزوین برگزار شد.

به گزارش ایسنا به نقل از واحد ارتباطات و رسانه اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ، نشست ستاد هماهنگی برگزاری هفتمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران با حضور محمد خراسانی‌زاده، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران، حسین براتی، سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، میرحیدر موسوی مدیرعامل انجمن خوشنویسان ایران، علی اشرف صندوق آبادی، عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران، احمد پیله‌چی، عضو شورای سیاستگذاری هفتمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران و جمع دیگر از مسئولان استانی در محل استانداری قزوین برگزار شد.

در این نشست، محمد خراسانی‌زاده در سخنانی بیان کرد: امروز شاهد مقاومت جانانه مردم فلسطین در برابر زورگویی، ستمگری، جنایت، کودک‌کشی و نسل‌کشی رژیم جعلی و غیرقانونی صهیونیستی هستیم. یاد و خاطره تمامی شهدای جبهه حق، به خصوص شهدای مظلوم فلسطین که در این ایام، قریب به ۹ هزار تن از آنان به خاک و خون کشیده شدند را گرامی می‌داریم.

او با اشاره به فرا رسیدن یوم‌الله ۱۳ آبان و هفته استکبارستیزی تاکید کرد: جریان پشتیبانی‌های آمریکا از نسل‌کشی و وقوع جنایات تاریخی، همیشگی بوده است و امیدواریم با مقابله مردم شریف و بیدار ایران اسلامی و سایر ملل دنیا شاهد نابودی و زوال آمریکا و رژیم صهیونیستی باشیم.

سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران ادامه داد: به همین مناسبت، نمایشگاه کارتون و کاریکاتور آمریکای لاتین با حضور ۹ تن از هنرمندان این قاره در موزه هنرهای معاصر تهران برپا می‌شود که موضوعات ضدامپریالیستی، ضدصهیونیستی، صلح جهانی و حقوق بشر را در برمی‌گیرد. این نمایشگاه، یک واکنش هنرمندانه بین‌المللی از سوی هنرمندان آمریکای لاتین است که آن را در مهمترین موزه غرب آسیا شاهد خواهیم بود.

خراسانی‌زاده با اشاره به برگزاری هفتمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران، اظهار کرد: این دوسالانه را باید طوری پیش ببریم که جریان‌ساز باشد و بتواند ماجرای ۲ سال پیش از خود را پیگیری و جریان ۲ سال پس از خود را ترسیم کند.

او ادامه داد: هنر خوشنویسی یکی از معدود قالب‌های هنری است که نسبت خود را با محتوای فاخر فرهنگی ایران اسلامی حفظ کرده و ریشه در پیشینه پرآوازه و بلند تمدن ایرانیان دارد.

مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: خوشنویسی هنر بزرگان دینی ما بوده و تنها هنری است که پس از هنر خطابه می‌توانیم با اطمینان بگوییم که اهل بیت(ع) این هنر را شخصا پیگیری می‌کردند و خود، هنرمندان این عرصه بودند؛ تا جایی که حضرت امیرالمومنین(ع) فارغ از روایاتی که در این زمینه وجود دارد، خودشان خوشنویس و خطاط بودند و به دیگران نیز آموزش می‌دادند.

مدیرکل هنرهای تجسمی تصریح کرد: خوشبختانه این افتخار، امروز نصیب مردم مومن و هنردوست قزوین شده است تا دوسالانه خوشنویسی را در جمهوری اسلامی ایران پیش ببرند. مردمانی که میزبانان شایسته‌ ۶ دوره گذشته این رویداد هنری بوده‌اند.

خراسانی‌زاده تاکید کرد: از مجموع هشت دوسالانه‌ای که در عرصه هنرهای تجسمی کشور برگزار می‌شود، دوسالانه خوشنویسی قزوین تنها رویدادی است که با نظم خاصی پیش رفته، بدون وقفه کار خود را تداوم بخشیده و در هر دوره تلاش کرده است تا چند گام پیش برود.

او خاطرنشان کرد: میزبانی از دوسالانه ملی خوشنویسی خواهان‌های زیادی در کشور  دارد. برخی استان‌ها خواستار برگزاری آن هستند و مایل‌اند که این رویداد در کشور گردش داشته باشد. نگاه ما در وزارت فرهنگ با توجه به سیاست تمرکززدایی و توسعه عدالت فرهنگی در سراسر کشور، این بوده که اگر دوسالانه‌ای در استانی شکل گرفت و آن استان توانست دوسالانه را به بهترین شکل ممکن پیش ببرد و هویت فرهنگی‌اش را ثبت و ضبط کند، این ویژگی را نه تنها از استان مذکور سلب نکنیم بلکه به آن کمک کنیم تا پرو بال بیشتری هم پیدا کند.

مدیرکل هنرهای تجسمی یادآور شد: برگزاری دوسالانه‌ها در دنیای امروز مرسوم است؛ تا جایی که در نقطه‌ای مثل ونیز ایتالیا که برگزارکننده مهمترین دوسالانه عرصه هنرهای تجسمی است و کشور ما هم هشت دوره در آن شرکت داشته، هنگام برگزاری دوسالانه، ظرفیت‌های گردشگری شهر، درآمد اصلی و سالانه مردم ونیز را تامین می‌کند؛ یعنی مردم از سراسر دنیا بلیت تهیه کرده و به گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌کنند که در طول برگزاری این رویداد هنری در ونیز حضور داشته باشند.

خراسانی‌زاده ادامه داد: دوسالانه خوشنویسی در قزوین نباید صرفا یک رویداد هنری تلقی شود؛ یعنی در اعتلابخشی به هویت قزوین و گردشگری آن و همچنین در معرفی سایر ظرفیت‌های فرهنگی، میراثی و هنری موجود و نیز در شناساندن مشاهیر و مفاخر استان و در رابطه با شکوفایی ظرفیت‌های اقتصادی منطقه هم می‌تواند دخیل و موثر باشد.

او در پایان تاکید کرد: امیدواریم با همدلی و هم‌افزایی که در استان قزوین مشاهده می‌شود، شاهد رویدادی متفاوت تر از ۶ دوره گذشته باشیم. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز تمام قد پای کار ایستاده است؛ یعنی از حمایت‌های معنوی و تبلیغاتی گرفته تا هماهنگی‌های لازم برای حضور وزیر فرهنگ در این مراسم، همراه استان قزوین خواهیم بود.

در جریان این نشست، پوستر هفتمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران مورد رونمایی قرار گرفت.

هفتمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران به همت اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مشارکت انجمن خوشنویسان ایران، موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، نیمه دی ماه سال جاری برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۸-۱۲ ۱۶:۵۳

قزوین باید میزبان همیشگی دوسالانه خوشنویسی باشد؟!! چرا؟!!! در ایران دوره های مدیریت کوتاه مدت است. لطفا مدیران برای دوره مدیریتی خودشان قول و برنامه بدهند و برای مدیران بعدی بار اضافه تولید نکنند.