• دوشنبه / ۲۴ مهر ۱۴۰۲ / ۱۴:۲۹
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1402072416839
  • خبرنگار : 71145

الجزیره فاش کرد

دروغ سر بریدن کودکان اسرائیلی در نزدیکی غزه توسط حساب‌های راست‌گرای صهیونیست منتشر شده

دروغ سر بریدن کودکان اسرائیلی در نزدیکی غزه توسط حساب‌های راست‌گرای صهیونیست منتشر شده

تحقیقات انجام شده توسط الجزیره حاکی از آن است شبکه‌ای از حساب‌های راست‌گرای نزدیک به رژیم صهیونیستی که بیشتر آنها در ایالات متحده آمریکا هستند، ادعاهای نادرستی مبنی بر سر بریدن ۴۰ کودک صهیونیست توسط جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در جریان عملیات طوفان الاقصی در هفت اکتبر را منتشر کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این تحقیقات توسط آژانس نظارت و راستی آزمایی «سند» در شبکه الجزیره انجام شده که منابع ادعاها و روایتی را که باعث انتشار اخبار کذب بدون راستی‌آزمایی می‌شود شناسایی می‌کند.

آژانس مذکور تاکید کرد که هدف از انتشار این گونه اخبار بسیج افکار عمومی جهان علیه مقاومت فلسطین و ساکنان نوار غزه و توجیه تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به این باریکه است.

آغاز داستان

ماجرا از آنجا شروع شد که یک روزنامه نگار صهیونیست به نام نیکول زدک که برای کانال عبری «i۲۴» کار می‌کند، طی پوشش زنده‌ای از شهرک کفار عزه در نزدیکی مرز با نوار غزه ادعا کرد که مقاومت فلسطین ۴۰ کودک را در این مکان سر بریده است. حساب‌های نزدیک به رژیم صهیونیستی و برخی حساب‌های راستگرای آمریکایی این شایعه گمراه کننده را بدون تایید رسمی رژیم صهیونیستی به سرعت دریافت و مخابره کرده‌اند.

این شایعه سیل عظیمی از واکنش‌ها را در سراسر جهان به ‌ویژه در جهان غرب برانگیخت و با ادعای جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر دیدن تصاویری از کودکان اسرائیلی که توسط حماس سربریده شده‌اند، تقویت یافت، اما کاخ سفید بعداً تکذیب کرد که بایدن این تصاویر را ندیده است. وی تاکید کرد که فقط از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در مورد آنها شنیده است.

با انتشار ادعاهایی مبنی بر سر بریدن کودکان در کفار عزه، تعدادی از خبرنگاران که با روزنامه نگار صهیونیست منتشر کننده این خبر گمراه کننده در همان مکان حاضر بودند، گفتند که هیچ مدرکی دال بر آن ادعای شنیع نیافتند. آنها مصاحبه‌های زیادی با سربازان و مقامات رژیم اشغالگر  انجام دادند وحتی اظهارات شاهدان عینی را ضبط کردند، اما دلیلی بر این ادعاها نبود.

تحقیقات انجام شده توسط وب‌سایت مستقل آمریکایی "The Grey Zone" نشان داد که منبع ادعای سر بریدن کودکان صهیونیست توسط نیروهای مقاومت یک سرباز اسرائیلی به نام دیوید بن زیون است که در مصاحبه‌ای که توسط شبکه عبری «i۲۴» با وی انجام شد، از او به عنوان «رهبر شهرک نشینان افراطی» نام برده شد.

تحقیقات نشان می‌دهند که رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران گزارش‌های اولیه در این زمینه را پس از عدم امکان اثبات ادعای سر بریدن کودکان پس گرفتند، از جمله روزنامه انگلیسی ایندیپندنت، شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان و کاخ سفید که در بیانیه‌ای از ادعای مشاهده تصاویر سر بریدن کودکان صهیونیست به دست مقاومت توسط بایدن عقب نشینی کرده‌اند.

چه کسی اخبار جعلی را تبلیغ کرد؟

این تحقیقات دو توییت اول را که این اخبار جعلی را از خارج از اراضی اشغالی منتشر می‌کردند و در پلتفرم X (توئیتر سابق) نیز به بطور گسترده بازارسال شدند، رصد کرده است. یکی از آنها توسط حساب شخصی به نام گابریل نورونها، کارمند سابق وزارت خارجه آمریکا منتشر شد که اکنون در موسسه یهودی برای امنیت ملی آمریکا کار می‌کند.

توئیت دوم توسط حساب روزنامه نگاری به نام «اما وپ»، که برای GB News، یک شبکه بریتانیایی راست‌گرا کار می‌کند، منتشر شد.

آنها در توئیت‌های خود ادعای کذب در خصوص سر بریدن کودکان را منتشر و آن را به عنوان خبر تایید شده معرفی کردند.

در عرض چهار ساعت پس از ارسال اولین توییت، ۳۰۰۰۰ بازخورد از حدود ۲۵۰۰۰ حساب در پلتفرم X داشت.

این تحقیقات نشان دادند که توییت‌ها در اولین ساعات انتشار خود بیشترین میزان بازخورد را در ایالات متحده داشتند و به ترتیب در هند، رژیم صهیونیستی و بریتانیا نیز به طورت گسترده به آن واکنش نشان داده شد.

چهره‌ها و فعالان رسانه‌ای در شبکه‌های اجتماعی در انتشار این ادعای نادرست و ترویج آن به صورت گسترده فعال بودند که بیشتر آنها با جریان راست افراطی در ایالات متحده در ارتباط بودند و برجسته‌ترین آنها «بن شاپیرو»، روزنامه‌نگار و فعال صهیونیست معروف آمریکایی است که توییت‌هایش باعث انتشار این ادعای دروغ به طور گسترده شد.

پس از آن، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی تصویری را منتشر کرد که به ادعای او مربوط به یک کودک صهیونیست است که توسط حماس سوزانده شده بود، اما جکسون هینکل، روزنامه نگار آمریکایی فاش کرد که آن تصویر جعلی است و در اصل این تصویری از یک سگ در کلینیک دامپزشکی بود که با استفاده از هوش مصنوعی، تصویری از بدن زغال‌شده یک کودک جایگزین آن شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha