• دوشنبه / ۲۴ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۴
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1402072416701
  • خبرنگار : 50024

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی:

ایران دیگر نیازی به واردات بذر سیب‌زمینی ندارد

ایران دیگر نیازی به واردات بذر سیب‌زمینی ندارد

ایسنا/البرز رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران با بیان اینکه ایران حدود ۷۰ سال وارد کننده بذر سالم سیب زمینی بود که سالانه حدود سه میلیون دلار برای این خرید هزینه می‌کردیم؛ گفت: با تلاش متخصصان این پژوهشگاه، فناوری تولید این بذر ایجاد و به ۲۵ شرکت دانش بنیان منتقل شد و در نهایت این اقدامات به خودکفایی کشور در این حوزه منتهی شد.

غلامرضا صالحی جوزانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به انعقاد ۲۲ قرارداد انتقال فناوری و پروژه سفارشی با بخش خصوصی اظهار کرد: قراردادهای منعقد شده با بهترین شرکت‌های خصوصی و دانش بنیان کشور که در زمینه فناوری‌های کشاورزی فعال هستند، بوده است.

وی ادامه داد: این پژوهشگاه در حال حاضر با ۲۵ شرکت خصوصی در حوزه‌های مختلف قرارداد منعقد کرده و طبق برآوردهای صورت گرفته تا سال ۱۴۰۴ در دل شبکه‌ای از ۶۰ شرکت دانش بنیان قرار می‌گیریم.

این مسئول با اشاره به اینکه فعالیت این پژوهشگاه بدون شرکت‌های دانش بنیان معنایی ندارد، توضیح داد: از آنجایی که فناوری‌های پژوهشگاه مستقیم وارد مزرعه نمی‌شود، حتما باید شرکت‌های دانش بنیانی باشند که تولیدات ما را تجاری سازی کنند که این یعنی اشتغالزایی و ارزش آفرینی در کشور.

وی با بیان اینکه طی دو دهه گذشته ۱۰ فناوری این پژوهشگاه وارد عرصه کشاورزی شده؛ گفت: این فناوری‌ها ۲۲۰ میلیون دلار ارزش آفرینی و صرفه جویی ارزی داشته اند.

صالحی جوزانی ابراز کرد: این مجموعه به دنبال خودکفایی کشور در بسیاری از نهاده های کشاورزی است تا از این طریق از خروج سالانه مقادیر زیادی ارز جلوگیری کند.

وی ادامه داد: ایران حدود ۷۰ سال وارد کننده بذر سالم سیب زمینی بود که سالانه حدود سه میلیون دلار برای این خرید هزینه می‌کردیم.

وی گفت: با تلاش متخصصان این پژوهشگاه، فناوری تولید این بذر ایجاد و به ۲۵ شرکت دانش بنیان منتقل شد و در نهایت این اقدامات به خودکفایی کشور در این حوزه منتهی شد.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران افزود: در حال حاضر سالانه ۲۰ رقم بذر سالم سازی شده سیب زمینی در پژوهشگاه اصفهان ما تولید می‌شود و در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار میگیرد.

وی ادامه داد: اگر بحث تحریم و موانع ارتباطات بین الملل نباشد در حال حاضر قابلیت صادرات مقادیر زیادی سیب زمینی به سایر کشورها وجود دارد.

وی ادامه داد: بیشترین سطح زیر کشت سیب زمینی در کشور در سال ۸۵-۸۶ بوده و در حال حاضر علی رغم این که ۲۰ هزار هکتار از این سطح کم شده؛ میزان تولید از ۳.۵ میلیون تن در سال به ۵.۵ میلیون تن رسیده  و مصرف آب هم ۷۰۰ میلیون متر مکعب کم شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha