• شنبه / ۲۲ مهر ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۳
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402072214915
  • خبرنگار : 50212

رشد ۲۰ درصدی سطح زیر کشت پسته در ساوه

رشد ۲۰ درصدی سطح زیر کشت پسته در ساوه

ایسنا/مرکزی معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه از رشد ۲۰ درصدی سطح زیر کشت محصول پسته در باغات این شهرستان خبر داد.

محمودرضا خلیلی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر سطح زیر کشت باغات پسته ساوه به ۴۲۰۰ هکتار رسیده که از این میزان، ۲۵۰۰ هکتار بارور است که نشان از رشد تولید پسته در این شهرستان دارد.

وی به جوان بودن باغات پسته ساوه اشاره کرد و با بیان اینکه این شهرستان پس از شهرستان زرندیه رتبه دوم استان مرکزی را در تولید پسته به خود اختصاص داده است، افزود: به دلیل اینکه بیشتر درختان پسته این شهرستان نهال هستند و امسال هم سال نیاور پسته ساوه است، پیش بینی می شود در هر هکتار از باغات زرندیه ۸۰۰ کیلو پسته خشک برداشت شود، در حالی که سال گذشته در هر هکتار ۱۲۰۰ کیلو پسته برداشت شد.

معاون جهاد کشاورزی ساوه در ادامه به مهمترین مشکلات پسته‌کاران در ساوه اشاره کرد و گفت: کار برداشت پسته از اواخر شهریورماه آغاز می شود و معمولا تا نیمه مهرماه ادامه دارد.

وی کمبود نیروی کار برای برداشت پسته را از مشکلات باغداران برشمرد و افزود: تا زمانی که فصل برداشت انار شروع نشود مشکل کمبود نیروی کار حاد نخواهد شد، اما طبیعی است که همزمانی برداشت پسته با سایر محصولات، موجب کمبود نیروی کار خواهد شد.

خلیلی با اشاره به اینکه پسته تولیدی ساوه از لحاظ کیفیت، طعم، اندازه و مرغوبیت با محصول نقاط پسته خیز کشور برابری می‌کند، گفت: شرایط آب و هوایی شهرستان ساوه مستعد پسته‌کاری است و در صورت تامین آب مورد نیاز، زمینه توسعه کشت پسته در این منطقه وجود دارد و ساوه پس از شهرستان زرندیه می‌تواند در سال های آینده به قطب تولید پسته تبدیل شده و حتی از زرندیه پیشی بگیرد.

خلیلی با اشاره به اینکه هفت واحد فرآوری پسته در این شهرستان فعالیت دارند، اظهار کرد: مجتمع کشت و صنعت کوثر ساوه به دلیل وسعت بالای سطح زیر کشت، قادر است سه تن در ساعت پسته را فرآوری و روانه بازار مصرف کند.

وی سازگار بودن پسته با شرایط آب و هوایی ساوه و مقاوم بودن آن در مقابل دمای کمتر یا بیشتر از ۵۰ درجه را مزیت مهم این محصول دانست و اظهار کرد: از طرفی به دلیل محدودیت منابع آبی این شهرستان، کشت این محصول به دلیل نیاز آبی کم، مزیت دیگری است که موجب ترغیب باغداران برای تولید پسته شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha