• چهارشنبه / ۱۲ مهر ۱۴۰۲ / ۱۸:۴۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402071208319
  • خبرنگار : 50355

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران:

محصولات تراریخته نیاز به تحقیقات عمیق‌تر دارند

محصولات تراریخته نیاز به تحقیقات عمیق‌تر دارند

ایسنا/خراسان رضوی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو - ایران گفت: تحقیقاتی که انجام شده به نفع محصولات تراریخته نبوده ولی هنوز با قطعیت نمی‌توان در این زمینه اظهار نظر کرد و این مهم، نیاز به تحقیقات عمیق‌تر در حوزه آکادمیک دارد.

دومین کنگره بین‌المللی تغذیه از مطالعات پایه تا بالین، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حضور دانشمندان و متخصصانی از داخل و خارج کشور  به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، امروز ۱۲ مهرماه در مجتمع شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز به کار کرد.

علی اکبر متکان، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو - ایران در مراسم افتتاحیه این کنگره بین‌المللی در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در رابطه با محصولات تراریخته و این که آیا محصولات تراریخته مشکل‌زا هستند، عنوان کرد: تحقیقاتی که انجام شده به نفع محصولات تراریخته نبوده  ولی هنوز با قطعیت نمی‌توان اظهار نظر کرد و این مهم، نیاز به تحقیقات عمیق‌تر در حوزه آکادمیک دارد.

وی با بیان اینکه اکثر کشورهای دنیا محصولات تراریخته تولید می‌کنند، افزود: جمعیت روز به روز در حال افزایش است و این جمعیت نیاز به غذای بیشتر  دارد و برای تأمین این نیاز، روش‌های تولید سنتی پاسخگو نیست چرا که در این روش‌ها راندمان محصول در سطح کمتر است در نتیجه برای تولید غذا به روش‌هایی نیاز است که راندمان محصول در واحد سطح بیشتر باشد.

به گزارش ایسنا، متکان اظهار کرد: یکی از این روش‌ها، تولید محصولات تراریخته است که در کشور ما نیز وجود دارد ولی هنوز به عنوان یک فرد علاقمند و عضو هیأت علمی دانشگاه در این زمینه و در پاسخ به این سوال که آیا محصولات تراریخته مشکل دارد یا نه به نتیجه‌ قاطعی نرسیدم.

وی در ادامه و در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران در رابطه با اهمیت آگاهی بیماران از رژیم تغذیه‌ای مناسب در دوران بیماری توضیح داد: پزشکان دارو تجویز می‌کنند اما درباره تغذیه بیمار خیلی راهنمایی نمی‌کنند.

 دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران گفت: تحقیقاتی که انجام شده به نفع محصولات تراریخته نبوده ولی هنوز با قطعیت نمی‌توان در این زمینه اظهار نظر کرد و این مهم، نیاز به تحقیقات عمیق‌تر در حوزه آکادمیک دارد.

متکان در رابطه با بیماری‌هایی که منجر به جراحی می‌شود از جمله سرطان سینه و... افزود:  این جراحی دردی را درمان نمی‌کند،  بلکه درمان بعد از جراحی است و اینکه بیماری که شیمی‌درمانی کرده است باید بداند که چه نوع تغذیه‌ای داشته باشد که اینها از نظر یونسکو مهم است و باید آموزش داده شود.

وی با تأکید بر اینکه در کشورهای غربی دفترچه‌های راهنمای کوچکی تهیه شده و به اطرافیان مریض می‌دهند تا بتواند مریض را حمایت و از او مراقبت کند افزود:  مراقبت این نیست که  فقط همراه بیمار باشیم، بلکه مراقبت از بیمار این است که آگاه باشیم بیمار چه غذاهایی باید بخورد، چه غذاهایی نباید بخورد. بیماری که شیمی‌درمانی می‌شود یک هفته باید قرنطینه باشد چون گلبول‌های سفیدش همه از بین رفته و در برابر بیماری‌ها مقاوم نیست.

متکان با اشاره به اهمیت موضوع آموزش، بخصوص در بحث بیماری‌های مربوط به زنان اظهار کرد: در بسیاری از  کشورها در زمینه آموزش و پیشگیری اقدامات زیادی انجام شده است اما ما در کشور در زمینه بیماری‌های زنان آموزش آنچنانی نداریم، در صورتی که اگر در این زمینه آموزش داشته باشیم بسیاری از مشکلاتمان به مراتب حل خواهد شد.

وی یادآور شد: وظیفه یونسکو انعکاس فعالیت‌های نظام جمهوری اسلامی به حوزه بین‌الملل و سازمان جهانی یونسکو است ولی در زمینه آموزش نیز در حال حاضر با  همکاری معاونت ریاست جمهوری زنان، مرکز پژوهش‌های مجلس، دانشگاه‌ها و بسیاری از مراکز دیگر در تلاشیم که این دوره‌ها را ترویج داده و آموزش دهیم.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران تأکید کرد:  اگر ما بتوانیم در بحث آموزش مسائل تغذیه‌ای گام برداریم و اگر بنا بر طب سنتی نوع مزاج افراد مشخص شده و بر اساس آن رژیم غذایی افراد مشخص شود، بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها و بخصوص بیماری‌های گوارشی که الان بسیار شایع است، حل خواهد شد.

گفتنی است دومین کنگره بین‌المللی تغذیه از مطالعات پایه تا بالین، امروز ۱۲ مهرماه در مشهد آغاز شده و این کنگره بین‌المللی تا ظهر جمعه، ۱۴ مهرماه ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha