«محمد علی حاتمی زاده» با بیان اینکه سایبانها را میتوان برای محافظت از اغلب محصولات باغی از جمله میوهها، نشاءها، سبزیها و انواع جالیز در مناطق گرم یا معتدل گرم مورد بهرهبرداری قرار داد، ذکر کرد: با توجه به این که اجرای این طرح در کشور بیشتر در باغات صورت میگیرد، در حال حاضر نیز در مزارع سبزی، صیفی و جالیز در حال افزایش است.
وی افزود: طرح سایبان برای اولینبار به صورت پایلوت در سطحی به متراژ شش هزار متر مربع از باغات زرد آلو شهرستان ابرکوه اجرا شده است که سرمایهای بالغ بر ۱۵ میلیارد ریال با زمینی به مساحت ۹ هزار مترمربع برای ایجاد آن اختصاص داده شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: با توجه به چالشهای موجود از قبیل خشکسالی و تغییر اقلیم، فرسایش بستر کشت و عوامل خسارت زا، توسعه کشتهای محافظت شده با net ها و سایبان برای تولید محصول سالم و توسعه روز افزون محصولات باغی امری اجتناب ناپذیر است.
این مسئول هدف از اجرای طرح سایبان را مقابله با آفتاب سوختگی، افزایش کیفیت و بازار پسندی میوه، کاهش تبخیر و تعرق محصولات، کاهش مصرف آب، کاهش خسارت تگرگ و باران، محافظت در برابر وزش باد، گرد و خاک، مقابله با حمله پرندگان، دیگر آفات و عوامل خسارتزا، محافظت در برابر طول موجهای مضر و تنش نوری گیاهان ،کمک به افزایش دوره رشد گیاه دانست.
حاتمی زاده گفت: سیاست جهادکشاورزی یزد، حمایت همه جانبه از کشاورزان است و در راستای پیشبرد اهداف بخش کشاورزی استان از هیچ کوششی دریغ نمیکنیم.
انتهای پیام
نظرات